Tämä pohdinta on
alkusoittoa sille, että huomenna on nochevieja eli 31.12. ja sitä seuraa uusi
vuosi. Varoitinkin jo edellisessä postauksessani, että nämä menut on suuria
puheenaiheita jo viikkoja ennen h-hetkeä. Säästytte siis paljolta, kun kerron näistä joulun ja uuden vuoden ruokahössötyksistä vain muutamassa postauksessa...
Huomenna meillä
on siis illallinen, jota menemme viettämään sukulaisten luo valmiiseen pöytään.
Mutta seuraavana päivänä on kello kolmen lounas ja siihen täytyisi loihtia
menu.
Pienenä välikommenttina haluan muuten mainita, että olen aina pitänyt espanjalaisten uuden vuoden vietosta. Sitä vietetään hyvän ruuan äärellä!
Pienenä välikommenttina haluan muuten mainita, että olen aina pitänyt espanjalaisten uuden vuoden vietosta. Sitä vietetään hyvän ruuan äärellä!
Koskapa menu
tuotti taas päänvaivaa, niin lupauduin auttamaan sen suunnittelussa.
Alkuruoaksi ajattelin keittoa ja pieniä alkupaloja. Jälkiruoaksi halusin jotain
erikoisempaa ja makuhermoja kutkuttelevaa. Pääruoaksi jotain herkullista, jonka
valmistamiseen kuluisi aikaa eli käytännössä tämä tarkoittaisi uuniruokaa. Tämä
siksi, koska arkena kaikilla on kova hoppu ja ruokakin valmistetaan minuuttiaikataululla.
Olisi siis kerrankin jotain, jonka valmistamiseen on käytetty aikaa. Sillä
välin, kun ruoka on uunissa, voisin tehdä keiton. Jälkiruoka olisi tehty jo
päivää aikaisemmin.
Näillä näkymin
menusta on tulossa seuraavanlainen:
Alkuruoka
- tomaatti-vuohenjuustokeitto
- alkupaloja: espanjalaista kinkkua, oliivia, parsaa, leipäpalasia
sinihomejuusto tai lohitäytteellä
Pääruoka
Possua appelsiinikastikkeella
Lisukkeena perunaa
Jälkiruoka
Creme brulee
Miten päädyin tähän menuun? Tomaatti-vuohenjuustokeitto on yksi lemppareistani ja kuitenkin sitä tulee tehtyä todella harvoin. Mielestäni se sopii kivasti juhlavampaankin menuuhun, joten se valikoitui jotenkin automaattisesti. Toki huolestuttaa, onkohan se liian tuhti alkuruoaksi? Toisaalta, ei sitä ole pakko syödä paljoa. Ja voin tehdä myös salaattia, ken ei halua keittoa.
Miten päädyin tähän menuun? Tomaatti-vuohenjuustokeitto on yksi lemppareistani ja kuitenkin sitä tulee tehtyä todella harvoin. Mielestäni se sopii kivasti juhlavampaankin menuuhun, joten se valikoitui jotenkin automaattisesti. Toki huolestuttaa, onkohan se liian tuhti alkuruoaksi? Toisaalta, ei sitä ole pakko syödä paljoa. Ja voin tehdä myös salaattia, ken ei halua keittoa.
Seuraavaksi löysin sen ”unelmien”
jälkiruoan, koska netissä törmäsin reseptiin, jossa sanottiin vieraiden olevan
myytyjä tämän iskiessä heidän eteensä. Ja se kuulosti niin erilaiselta, että en
malta olla kokeilematta. Kyseessä on ranskalainen jälkiruoka, joten osaltaan jo senkin takia mieli tekee kovasti kokeilla sitä. Sen valmistamiseen tarvitaan vaniljatankoa. Minua huolestutti, löytyykö tuota kaupasta. Riemulla ei ollut rajoja, kun löysin. Melkoisen tyyristä kahdesta vaniljapätkästä, mutta halusin nimenomaan tehdä tästä ja reseptin mukaan. Seuraavat huolenaiheeni ovatkin, tuleeko siitä kaamean kokkeloista, saanko poltettua sokerin, jotta pinnasta tulisi ihanan rapsakkaa... No, ei pitäisi maalata piruja seinälle, mutta sitä tulee mietittyä kaikki sudenkuopat ennen kuin olen edes alkanut työn touhuun.
Mä olen (liian) nirso ruoan suhteen ja harvoin uskallan kokeilla mitään uutta. Menussasi on paljon sellaisia, mitä en ole maistanut, mutta luulen, että uskaltaisin kokeilla. Näyttää herkulliselle, eikä liian runsaalle!
VastaaPoistaJoskus se tuttu ja turvallinen on hyvä vaihtoehto, mutta ehkä jää kokematta paljon uusia makuja? Toisaalta ymmärrän, kun itse nirsoilen kalan suhteen. En tykkää kalasta yhtään (paitsi tonnikala ja lohi) ja niinpä ei tule sitten tehtyä mitään kalasta. Pääsääntöisesti yritän ainakin maistella kaikkea. Joulupäivänä oli ostereita ja se oli yksi niistä harvoista kerroista, kun en suostunut edes maistelemaan.. :/ :D
PoistaKiitos kommentistasi! Tosi kiva kuulla mielipiteesi menusta! :)
Mainiolta vaikuttaa, paitsi itse en syö punaista lihaa joten kinkut jäisi syömättä. Kiva että jaksat nähdä noin vaivaa! Voi kun minäkin... :( Tuota jälkkärin reseptiä oottelen, mielenkiintoista kuulla miten onnistuu. Mukavaa iltaa!
VastaaPoistaKiitos! Saako kysyä miksi et syö punaista lihaa? Heräsi mielenkiinto. :) Olen huomannut, että tulee syötyä punaista lihaa vähemmän ja vähemmän. Tuon creme bruleen teko jännittää, koska ei se ole ainaan niin itsestäänselvää, että onnistuisi, vaikka kuinka yrittää tehdä ohjeen mukaan. Nimimerkki onnistuin pilaamaan suklaamoussen... Hyvää nocheviejaa! :)
Poista