Meillä juhlittiin
espanjalaisia syntymäpäiviä. Poikaystäväni oli päivän sankari. Monesti lahja
tuottaa suurta päänvaivaa ja harmaita hiuksia, mutta tänä vuonna selvisin kuin koira
veräjästä.
Olin sattumalta
saanut käsiini erään kakkureseptin ja heti kun äkkäsin, minkä niminen kaakku onkaan
kyseessä, tiesin leipovani juuri sitä syntymäpäiväksi. Vaaleanpunainen
pantteri!
Täällä Espanjassa
vaaleanpunaiset pantteri-kakkuset oli todella suosittuja aikoinaan ja muistan
poikaystäväni kertoneen sen olleen hänen lapsuuden suuri herkku. Vielä tänäkin
päivänä noita kakkusia on myynnissä hyvin varustelluissa supermarketeissa
Espanjan maassa.
Syntymäpäivä tuli
ja leivoin kakun. Olin oikeasti todella innoissani, vaikka pelkäsin siitä tulevan
ällömakea. Ajatus vaaleanpunaisesta pantterista syntymäpäiväkakkuna tuntui niin
metkalta, että toteutin kakun kaikesta huolimatta.
Syntymäpäiviä juhlittiin
perheen kesken hyvän ruuan äärellä, niin kuin täällä on tapana. Jälkiruoka oli ruokailun kohokohta, koska syntymäpäivillä täytyy
olla aina syntymäpäiväkakku. Sattuipa myös niin, että joku toinenkin oli
ajatellut kakkuasiaa ja oli ostanut leipomosta suklaakakun lahjaksi. Näin
poikaystäväni sai kakkuja kaksin kappalein!
Vaaleanpunainen
pantteri osoittautui nappivalinnaksi. Poikaystäväni oli aika hämmästynyt, mutta
otettu. Kerroin, että halusin tehdä kakun, joka toisi hänelle lapsuuden
mieleen. Loppujen lopuksi se ei ollutkaan niin makea, kuin olin pelännyt.
Maku oli juuri oikeanlainen ja väri sähäkän vaaleanpunainen. Loppu hyvin kaikki
hyvin!
Jos tekin
haluatte yllättää rakkaanne vaaleanpunaisella pantterilla, niin tässä
resepti. Espanjankielinen resepti löytyy täältä.
Vaaleanpunainen
pantteri
Kakkupohja
- 2 jogurttimitallista
tuorejuustoa
- 6 kananmunaa
- 4
jogurttimitallista vehnäjauhoa siivilän läpi
- 1 ½ jogurttimitallista
sulatettua voita
- 2 pussia hiivaa (levadura en polvo = leivinjauhe, 2 rkl)
- 2 tuubia
punaista elintarvikkeen väriainetta
- 1 ampolli
vanilja-aromaa
Frosting
- 350 gr
mascarpone juustoa, erittäin kylmänä
- 300 gr voitta,
erittäin kylmänä
- 100 gr
tomusokeria
- 2
ruokalusikallista vaniljaesanssia
Valmistus
1.Laita uuni lämpiämään 150 ºC.
2. Laita kakkupohjan ainekset yksitellen kulhoon
sekoittaen sauvasekoittimella hellästi luoden kauttaaltaan tasainen
vaaleanpunainen taikina.
3.Voitele
kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
4. Laita kakku uuniin ja anna kypsyä n. 1h.
5. Anna kakun
jäähtyä täysin, jotta seuraava vaihe onnistuisi. Voit jopa jatkaa kakun tekoa
seuraavana päivänä.
6. Valmista frosting.
Laita juusto, voi, tomusokeri ja vaniljaesenssi kulhoon. Sekoita
sauvasekoittimella luoden täyteläisen massan. Älä kuitenkaan sekoita liian
pitkään, koska jos frosting lämpiää, siitä tulee käyttökelvoton.
Kakun
rakentaminen
1. Halkaise
kakkupohja.
2. Levitä frosting-täytettä reilusti ja melko paksulti pohjaan.
3. Yhdistä
kakkupalat. Lopuksi peitä kakku kauttaaltaan täytteellä. Halutessasi voit
koristella sokerimassalla, tehdä esimerkiksi tassun jäljet.
5. Laita jääkaappiin.
Ota jääkaapista huoneenlämpöön 1h ennen tarjoilua.
Hih, onpa veikeän näköinen! Queso fresco batidon käännökseksi meidän espanjooli ehdotti vaan tuorejuustoa... Onnittelut sankarille ¡y que cumpla muchos más!
VastaaPoistaEikös olekin..? :) Elintarvikkeiden väriaineilla saa ihmeitä aikaa. :D Olen nähnyt toisenlaisiakin ohjeita, joissa kakku on päältä vaaleanpunainen. :) Mutta tällä ohjeella tehty kakku todella maistui kuin oikea vaaleanpunainen pantteri. :) Niin tuossa kuvan juustossakin lukee, mutta kun se oli koostumukseltaan vähän löysempi, niin mietin voisiko olla joku muu. Korjasin sen tuohon ohjeeseen. :) Kiitos! Välitän terveiset. :)
PoistaKuulostaa liian herkulliselta! Mun täytyy ihan varmasti kokeilla tätä. :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! :) Yllättävän helppo oli tehdä. Varmaan raaka-aineiden löytäminen oli haastavinta. ;)
Poista