sunnuntai 29. marraskuuta 2015

MITÄ OSTIN MATKALTA?

Minulla on vähän ristiriitaiset tuntemukset ostamista kohtaan. Yhä enemmän vierastan shoppailua. Olenkin päättänyt, että minulle paras tapa kuluttaa, on ostaa tarpeeseen. Vaikka myönnettävä on, että joskus tulee tuhlattua johonkin ihan höhlään juttuun. Sellaiseen, jota ei oikeasti tarvitse, mutta joka olisi kiva omistaa.

Esimerkiksi vaikkapa kynsilakka. Minulla on niitä hurumykkä, mutta kun ne on vaan niin kivoja.

Yleensä matkoilla en tuhlaa aikaa ja rahaa shoppailuun. Ehkä saatan pyörähtää matkamuistomyymälässä tai museokaupassa huvin vuoksi, mutta harvemmin tulee oikeasti ostettua mitään. 

Aivan erityisesti minua viehättävät erikoisemmat putiikit, kirpputorit ja markkinat. Erikoisella tarkoitan sellaista putiikkia, johon ei muuten törmäisi. Esimerkkinä vaikkapa Roomassa näkemäni Pinokkio-aiheinen liike, joka myi kaikkea Pinokkiin liittyvää. Niissä on kiva pyörähtää ja niitä on kiva tutkia. 

Madridin matkalla en ostanut yhtään mitään, mutta Andorrassa kyllä. Muistatteko vielä viime syyskuussa tekemäni matkan, jolloin kävimme mm. Andorrassa? Matkakertomukseni voi käydä lukemassa täältä klik, jos joltakulta jäi se sivusuun. 

Olin etukäteen suunnitellut ostavani hajuvettä, mutta sen sijasta mukaan tarttuikin jotain ihan muuta. Ja nyt vihdoin ja viimein paljastan, mitä ostin tuolta reissulta.

Ensin kengät…
Huomioni kiinnittyi kenkiin. Olen vaikka kuinka pitkään haaveillut sporttisista kengistä, jotka sopisivat niin vuoristoon kuin kuntosalille, juoksuun taikka lenkkeilyyn. Ilokseni sellaiset kengät löytyivät! Jonkin aikaa piti etsiä. Kun sitten näin yhdet harmaat jossa oli ripaus pinkkiä, niin se oli siinä. 

Olen tainnut päästä yli inhokkiväristäni. Vaaleanpunainen ei edelleenkään kuulu lemppareihini, mutta pinkki sopivassa suhteessa on kiva. Kengät olivat omassa mittapuussa melko arvokkaat, mutta onhan ne toki myös hyvät ja varmasti kestävät pitkään. Tuolla matkalla ne myös pääsivät heti käyttöön, kun mentiin kävelylle hotellia ympäröiviin maisemiin. 

Sittemmin ne ovat olleet kovassa käytössä, sillä laitan ne aina jalkaan kuntosalille mennessä. Välillä tuntuu, että juoksemisestakin on tullut välineurheilua. Kun on hyvät kengät, niin juokseminenkin on astetta kivempaa.
Sitten takki…
Andorrassa ollessa kävimme myös outleteissa. Siellä oli vaikka mitä ihania merkkitakkeja sopuhintaan eli parhaimmillaan jopa puolet alkuperäisestä hinnasta. Minä päätin ostaa kenkien kaveriksi takin, jonka voisin vetäistä päälle vuorilla. 

Heh, tästä saa kuvan, että minä kävisin useinkin vuoristossa. Ei suinkaan, mutta maaseudulla kyllä. Ja yleensä siellä on kylmempää. Olen oikea vilukissa, joten hyvä takki on hyvä olla. Esimerkiksi tällaisille retkille.

Lopulta ostin oranssin takin, joka pitää vettä -täydellinen vuoristoon ja maaseudulle. Tämä päällä tulee ainakin nähdyksi, niin pirsakan värinen se on.Toki tärkeä kriteeri metsässä liikkuessa. Lisäksi takissa on kivat yksityiskohdat, esimerkiksi sivuilla on harmaa-valkoista ruutukuviota. Voisin ihan hyvin kuvitella käyttäväni tätä kaupungissakin, jos joskus on sellainen päivä. Yleensä kaupungissa tulee kuljettua elegantissa lookissa. En ole niin hienohelma, ettenkö voisi olla sporttivaatteissa. Riippuu siis ihan päivästä! 

Vasta tänä viikonloppuna takki pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön, kun lähdimme vuoristomaisemiin. Siitä lisää myöhemmin... Muuten täällä kotikaupugissa on ollut ihan ihmeellisen lämmintä koko syksyn ajan. Huomaa, että vielä on syksy. Lehdet ovat jo tippuneet puista ja parisen viikkoa sää on ollut viileämpi. On ollut sumuista ja pimeys tulee aikaisemmin. Talvi on siis jo aivan ovella. Ja silloin varmasti tämä takki pääsee useammin käyttöön!
Mitä pidät kengistä? Entä takista?
post signature

8 kommenttia:

  1. Ei huonot poposet ja takki! Mulla on pinkin kanssa sama juttu. Olen kyllä parin t-paidan ja topin avulla totutellut siihen jo vähän enemmänkin, eikä se olekaan enää niin kammotus kuin joskus ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Haha, pinkki on jännä väri. Suurina annoksina tulisi ähky. Sopivassa suhteessa ok. Mutta jo vain on vaatinut vähän totuttelua. :D

      Poista
  2. Minä olen aika kova kuluttamaan. Yritän opetella sitä, että ostaisi vaan tarpeeseen, joskus onnistun ja joskus taas en ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen tavallaan. :) Hyvähän se on, että meitä on erilaisia, niin kompensoimme tilannetta. :D Ei se kuluttaminen ole pahasta, vaan ehkä se, että mitä/miten kuluttaa. Näkisin niin, että palveluiden ostaminen on fiksua sekä, että aina mahdollisuuksien mukaan ostaisi pienyrittäjiltä. :)

      Poista
  3. Ihan hyvän näköiset ostokset molemmat! Minulla on sama suhde pinkkiin, en oikein pidä siitä eikä se minulle sovikaan. Ainakaan suurina alueina. Tehosteena tai muun värin joukossa se näyttää kivalta. Ajattele vaikka kukkakuosi, jossa on pinkkiä ja kirkkaan punaista, tosi kivan näköinen! Löysin sellaisen mekon viime kesänä Jamaicalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Miustakin nuo on kivan näköiset. :D Tosin tuo oranssi oli ehkä räväkkä väri, mutta metsässä liikkuessa on hyvä olla näkyvä väri päällä. :) Heh, miulle pinkki värinä käy hyvin, mutta vaaleanpunainen ei... Oon kyllä yrittänyt päästä inhokkiväristä eroon, ennen ne oli niin nou-nou värejä ja nykyisin tosiaan pieninä annoksina menee. :D Kuulostaa kyllä kivalta! Oletpa tehnyt eksoottisen löydön. :)

      Poista
    2. Ihanat ja iloa pitkäksi aikaa! Väriä sitä olla pitää ja hei näkyykin luonnossa, jos karhu tulee vastaan.;) Mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
    3. Niinpä! :) Kiitos kaunis. Mukavaa alkanutta viikkoa myös siulle, Tiia! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)