lauantai 30. huhtikuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –VIIKKOKATSAUS

Viikko on mennyt vauhdilla. Eilen tein simaa ja tänään se pitäisi pullottaa. Siman teko on aina niin jännittävää puuhaa. Tänä vuonna käy niin hassusti, että vappu ja äitienpäivä osuvat samalle päivää, eli niitä juhlitaan huomenna sunnuntaina. Näin ollen saatiin pidennetty viikonloppu, eli maanantai on vapaa. Täällä ei vappua oikein juhlisteta mitenkään erikoisesti. Ei ainakaan samassa mittakaavassa kuin Suomessa. Äitienpäivä sen sijaan on iso juhla.

Ja sitten leffojen ja sarjojen pariin... Viime viikonloppuna olimme tosiaan pikkureissussa, joten katsoimme vain yhden leffan. Matkakertomuksen voit käydä lukemassa täältä klik.

Elokuvat
Transformers 2 Kaatuneiden kosto (toiminta, sci-fi, v.2009)
Juuri yliopiston aloittanut Sam huomaa tietävänsä asioita, minkä vuoksi hän sekaantuu jälleen robottien väliseen taisteluun. Armeijakin kokoaa voimiaan taistelua pahoja robotteja vastaan.

Tämä leffa oli mielestäni huonompi kuin se ensimmäinen. Koko aika vauhdikasta menoa ja taistelua. Meinasimme jopa lopettaa leffan kesken, mutta jatkoimme loppuun asti. Puolessa välin meno parani, mutta silti elokuva on eittämättä ylipitkä…
**½
Kuva on lainattu.

Sarjat
Viikon kohokohta sarjojen parissa oli, kun paljon odottamani Game of Thrones teki paluun kuudennella tuotantokaudellaan. Olen kirjoittanut siitä aikaisemmin pari vuotta sitten tässä postauksessa klik
Kuva on lainattu.
Jakson nimi oli The red woman, jolla viitataan punahiuksiseen noitaan, nimeltä Melisandre. Huom. Älä jatka lukemista, jos et ole seurannut Game of Thrones -sarjaa ja nähnyt viidettä kautta. Viime kaudella jäätiin niinkin jännittävään kohtaa, kun Jon Nietoksen toverit pettivät tämän ja puukottivat kuolemaan. Jon Nietos on yksi lempihahmoistani koko sarjassa, joten sillä jännitin erityisen paljon avausjaksoa. Ja mietinkin, olisiko punaisella naisella jotain tekemistä Jon Nietoksen kohtalon kanssa..?

Paljastamatta sen tarkemmin Jon Nietoksen kohtaloa, jaksossa oli monia jännittäviä käänteitä, mutta samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että tappamista ihan liikaa. Tämä on ehkä väkivaltaisin sarja, jota olen seurannut. Sarja rikkoo muitakin rajoja, sillä se näyttää häpeilemättä paljasta pintaa. Se on mielestäni jopa turhan seksistinen sarja. Eniten kuitenkin sarjassa alkaa tökkiä jatkuva tappaminen. Kohta ei ole ketään jäljellä.

Varsinkin tämä avausjakso sai minut haromaan hiuksiani. Mielelläni näkisin enemmän poliittisia juonikuvioita, tärkeitä voittoja, rakastumisia, mutta tässä oikein ratsastetaan verta vuodattamalla. Yksi toisensa jälkeen.

Käsittääkseni Game of Thrones on melkoisen uskollinen kirjasarjalle ja mietinkin, eikö kirjailijalla ole riittänyt mielikuvista? Hän on kuitenkin luonut todella upean maailman ja todella mielenkiintoisia hahmoja, joihin tarvitaan mieletön mielikuvitus. Olkoonkin, että on saanut apuja oikeasta historiasta. Onkin todella, siis todella sääli, että yksi toisensa jälkeen sarjassa kuollaan. Ikään kuin se olisi ratkaisu kaikkeen…
Kuva on lainattu.
Sarja myös junnaa paikoillaan, koska verrattuna parin vuoden takaiseen, ei olla juurikaan edetty. Talvi ei ole tullut, eikä muitakaan merkittäviä siirtoja ole tapahtunut… Paitsi tietenkin niiden kuolleiden tyyppien hyökkäys. Ja tuttuun tapaan hahmo toisensa perään on kuollut. 

Toki kaikenlaisia muita juonenkäänteitä on ollut todella paljon ja se on koukuttanut, mutta talvi ei ole tullut, aatelissuvut eivät ole vielä suuremmin ottaneet yhteen, Daenerys ei edelleenkään ole ylittänyt merta lohikäärmeidensä kanssa…  Siksi on välillä turhauttavaa, vaikka tässä pohjustetaankin juuri tulevia tapahtumia ja luodaan katsojalle ennakko-odotuksia. 

Täytyy myös muistaa, että yksi tuotantokausi pitää sisällään vain 10 jaksoa ja jokainen jakso on kuin elokuva. Tämä on ehdottomasti paras näkemäni sarja tuotantonsa, lavastuksen, puvustuksen, hahmojen ja näyttelijöiden osalta. Kaikki on niin hyvin tehty! Joten annettakoon junnaus, väkivaltaisuus, murhanhimot ja seksistisyys anteeksi. Minä jatkan seuraamista. Lopettaakaan ei enää voi, kun olen jo näin uppoutunut Game of Thrones –maailmaan…
Muita viikon aikana seuraamiani sarjoja ovat olleet The last man on earth, Fear the walking dead, Grimm ja Better Call Saul. Melkoisen aktiivinen sarjaviikko kaikin puolin!

Mitenkäs teidän viikkonne on mennyt? Onko Game of Thrones / Valtaistuinpeli tuttu sarja?
post signature

4 kommenttia:

 1. Hirveästi täälläkin kohkataan tuosta Game of Thronesista, vaan eipä ole tullut katsottua. Tällä viikolla leffojakin tuijottelin vain kaksi; Identtiset kaksoset ja Speed.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, aika ihme, ettet ole nähnyt. Se on varmasti yksi kaikkien aikoijen parhaimmista sarjoista.. :) Ton Speed -leffan haluaisin kyl nähä! :)

   Poista
 2. Ymmärsin, että kirjailija ei pysy sarjan perässä, siis Game of Thronesin. Edelleen niin sääli, ettei Robin Hobbin Fitzin tarinoista ole tehty sarjaa, kirjoina tuhat kertaa parempia kuin Game of Thronesit ja itse kirjailijathan ovat hyviä ystäviä. Fear the Walking Dead aloitettu ja ihan yes, kiitos vinkistä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, näin minäkin olen kuullut. :) Aah, en ole kuullutkaan tuosta Robin Hobbin Fitzistä, mutta täytyypäs laittaa korvan taakse, jos innostuisin lukemaan. :) Hei, jes, kiva kuulla, että aloitit ja että on ihan jes! :) Mukavaa sunnuntaipäivää ja äitienpäivää, jota täällä Epsanjassa tänään juhlitaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)