torstai 21. huhtikuuta 2016

PALUU SUOMEEN JA MISTÄ JÄÄN PAITSI

Nyt tekisi mieli vetää oikein kunnon itkupotkuraivarit. Monestakin syystä. Ihan yhdestä asiasta en jaksaisi vetää hernettä nenään, mutta kun niitä asioita on niin monta…
 
Aloitetaan kuitenkin iloisista uutisista. Eilin olin kirjan julkistamistilaisuudessa. Erittäin mielenkiintoiset kekkerit. Espanjalaiset osaa niin osuvasti puhua ja ottaa yleisön haltuun. Siinä espanjalainen kirjailija ja juontaja esittelivät kirjan. Juontaja esim. sanoi "kukapa ei olisi joskus ajatellut tappamista? Jäämättä kiinni. Joku todella läheinen. Ilman katumusta, että sellainen ajatus on käynyt edes mielessä". Okei, ei ehkä paras lainaus puheesta, mutta yleisö räjähti nauruun. Kyseessä oli siis rikoskirja.
Toisekseen. Tulen Suomeen! Ostin lentolippuni jokin aika sitten. Tämä muuttolintu lentää toukokuun lopussa. Tarkoitus on olla muutama päivä Helsingissä. 

Helsingin keikan jälkeen menen kotikonnuille Pohjois-Karjalaan. Laulan jo mielessäni Leevi and the Leavingsin tahtiin ”minä lähden Pohjois-Karjalaan, vaihdan farkut verkkarihousuun…”.

Hyvä, kun minulla on jo lentolippu. Huonompi juttu on se, että joudun maksamaan ekstraa matkalaukusta. Viimeinen kerta, kun ostan lipun tämän nimeltä mainitsemattoman varaussivuston kautta, sillä eivät mokomat ilmoittaneet ennen lipun maksua tästä matkalaukkuekstrasta. Tai siis kyllä laittoivat ehdoissa, että huomioinhan, ettei hinta sisällä matkalaukkua. Ajattelin kuitenkin, ettei se voi olla paria kymppiä enempää. 

Melkein lensin tuoliltani, kun näin lipun oston jälkeen matkalaukulle kertyvän hinnan! Siis huhhuh. Laitoin asiasta tiedustelun varaussivustolle ja heidän mukaansa hintatieto olisi ollut saatavilla ennen maksutoimitusta, nimittäin erään linkin takaa. Just joo! Eipä minulla känyt mielessäkään etsiä mahdollista matkalaukun maksua jonkun linkin takaa!

Aikaisemminhan on ollut paljon puhetta siitä, että hinnat täytyy laittaa esille selvästi ja mieluiten kissankokoisin kirjaimin...

Tuli kyllä niin höynäytetty olo, vaikka olen tehnyt elämässäni niin monet kerrat varauksia ja järjestellyt matkoja. Olen huomannut, että varaussivustot ovat menneet huonompaan suuntaan.

Myös miehelle hankimme lentoliput. Luonnollisesti aivan muuta kautta. Onnistuin siinä huomattavasti paremmin, sillä hänen lippunsa tuli maksamaan vain n.160€ Madrid-Helsinki väli –matkalaukkujen kera!!! 

Sitten ostin erään toisen palvelunvälityssivuston kautta kampaamokäynnin. Yllätyin suuresti, kun kampaaja kieltäytyi antamasta minulle aikaa. Varaussivusto ei ole kuulemma maksanut hänelle minun tai kenenkään muunkaan kampaamokäyntejä. Otin välittömästi puhelimitse yhteyttä varaussivustoon, minkä jälkeen jouduin tekemään sen uudestaan kirjallisena. Huhhuh. 

Olen aikaisemmin ollut asiakas ja aina olen ollut tyytyväinen, sillä esim. meidän Jacan matka oli varattu kyseisen sivuston kautta ja onnistuimme saamaan niin hyvän tarjouksen. Näköjään tämä jäi minun viimeiseksi kerraksi kyseisessä puljussa, koska en voi hyväksyä tällaista toimintatapaa. Pidetään peukkuja, että saan rahani takaisin. Jos ei, minun pitää olla yhteydessä kuluttajansuojaan. Huh, enpä välttis haluaisi sitä kokea Espanjassa. Hiukset ehdin käydä jo laittamassa, koska minulla on ihan kohta synttärit.

Kuten näkyy, vastoinkäymisiä on ollut. Ne ovat kuitenkin pieniä murheita, vaikka nyt ketuttaa ja kovaa. Kaikista eniten minua nimittäin harmittaa, etten ole kesällä Espanjassa. En ole superihminen, joka pystyy olemaan kahdessa paikkaa samaan aikaan. Ja juuri silti toivoisin, että olisipas sellainen mahdollista. Suomessa on kiva olla, mutta niin on Espanjassakin. Varsinkin erityisesti tänä kesänä, kun serkku menee naimisiin!!!

Harmittelen jo nyt etukäteen, miten tulen missaamaan espanjalaiset häät. En ole todistamassa miehen serkun ja pitkäaikaisen tyttöystävän iloista hääjuhlaa. Varsinkin, kun tunnen heidät ja juuri siksi olisi kiva osallistua juhlaan. Ja voi pojat millaisessa paikassa niitä kemuja vietetään. Kyseessä on paikka, jossa monet julkkikset ovat menneet naimisiin. Olisipa niin kiva olla paikalla. Oikein tärisen tätä kirjoittaessani. Harmittaa ihan vietävästi!!!
Kuvat on lainattu Castillo de Monteviejo-sivustolta.
Mutta parhaimmallakaan tahdolla en voi osallistua. Matka Suomesta Espanjaan, vaikkakin Madridiin, on pitkä. Lennot on kalliita. Juhlapuku, hiukset… Kallista. Morsiusparin lahja; se vasta kalliiksi tulisi. En myöskään voi olla poissa Suomesta. On heinäkuu. Suomessa vilkkain lomakausi ja minä olen töissä, en yhdessä, vaan kahdessa paikkaa. Minulle ei siis millään muotoa ole mahdollista osallistua. Ellen tosiaan olisi se superihminen, joka voisi olla kahdessa paikassa samaan aikaan. 

Asian näin ylös kirjoittaminen helpotti oloa kummasti. Nyt on jo helpompi olla. Uskaltaakohan tällaista tekstiä julkaista? Hmmm.
post signature

11 kommenttia:

 1. Miten hauska sattuma; itse ostin pari päivää sitten lentoliput Suomeen, ja vähän ajan päästä ostosta pelkäsin tulleeni pahastikin huijatuksi, kun minulle lähetetty maksuvahvistus oli selvä konekäännös, ja keskustelupalstoilla varoiteltiin kyseisestä firmasta. Minullakaan matkalaukut eivät kuulu diiliin. Onneksi kaikki näyttää nyt kuitenkin olevan hyvin, ja saan maksimoitua Suomessa vietettävän ajan. Mikäs täällä Irlannissa olisi ollessa, jos mieskin olisi täällä, mutta kun hän ei ole, niin voi että, miten Suomeen meneminen nyt innostaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se vielä puuttuisi, että matkustettaisiin samana päivänä! :D Vaikkakin eri paikoista, mutta suuntana Suomi. Nyt kyllä heräsi mielenkiinto, että minkähän ihmeen sivuston kautta sie varasit matkan. Toivotaan, että meidän matkat sujuu hyvin! :) Ikäviä yllätyksiä ei nyt enempää kaivattais. :P

   Poista
 2. Antaa tulla vaan! Voin uskoa, että kun nuo kaikki kertomasi lykätään yhteen, niin varmana vi...ketuttaa. Toivotaan, että Suomen kesä on hieman viimevuotista parempi ja että kohdallesi osuu kaikkia kivoja kesämenoja Suomessa. Ei se korvaa missattuja häitä, mutta jättää muita mukavia muistoja kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vähän mietityttää aina tällaisten angsti-tekstien julkaiseminen, ku normaalisti olen positiivinen, mut en haluis antaa itsestäni valittaja-kuvaa. :D Mutta välillä siis näin. Ja en ees muistanut mainita, että sainpas pikkuflunssan ja huomenissa pitäs ponkaista reissuun... Tämä on tätä miun loistavaa tuuria. Mut hei, toivottaan molemmille hyvää kesää! :) Vaik voi vitsi, ku harmittaa edelleen ja varmasti tosi pitkään tulee harmittamaan toi hääjuttu. Häät on kuitenkin niin harvinaisia. :P

   Poista
 3. Ihanan aito teksti tämäkin taas, aitoa sinua :) Uskon että purkaus helpottaa. Harmittaa kyllä puolestasi, niin turha rahanmeno kuin tuo ettet pääse niihin hääjuhliin. Minuakin harmittaisi. Aina välillä täällä Espanjassa on jotain kivoja tapaamisia tai tapahtumia ollutkin joihin ei ole päässyt -ja täälläollessa Suomessa. Ei vaan voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! :) Tää tulikin kirjoitettua tosi nopeasti, kun tavallisesti saatan pitkäänkin pohdiskella tekstiä. :P Niinpä, kyllä se auttaa, kun voi vaikkapa täällä sanoa, että nyt ketuttaa. :D Tosiaan niin huonoon saumaan tuli tuo juhla, että voi kääks. Voi harmi, että siullekin on käynyt noin. Tiedät siis tunteen!

   Poista
 4. Voi että, tekisi mieli halirutistaa, koska voin vain kuvitella tuon hääpettymyksen. Vaikka kuinka vääntäisi ja kääntäisi eikä onnistu! Niin harmi. <3

  Nuo varaussivustot ovat kyllä ihan huijaamista, lippu muka halpa ja laukku hitsin kallis, törkeetä!

  Tervetuloa Suomeen kuitenkin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia! <3 Hääpettymys tulee kirvelemään pitkään... :P Murrr... Tää on niin tätä miun tuuria. :/

   Joo, siis ne on nykyään menny huonompaan suuntaan. Ennen matkalaukut kuulu hintaan ja esim. Edreams veloitti vain pikkukommission. Nyt pitää maksaa erikseen vaikka sun mistä... :P Mut tosiaan edreamsillä ja muilla vastaavilla sivustoilla hinnat on kissankokoisin numeroin... Mut tässä yhdessä se oli linkin takana... Ei kovin reilu peli. :(

   Jee, kiva tulla Suomeen! :)Kiitos!

   Poista
 5. Harmillista kuulla :( Kirjoittaminen auttaa kuitenkin kummasti ja on lohduttavaa tietää, ettei muilla kuten itselläkään aina mene ihan nappiin. Mä uskon, että häiden missaaminen harmittaa tosi paljon, mutta toisaalta pitäähän sitä Suomeenkin joskus mennä. Näin se vaan menee. Toivottavasti tulee huippu kesä joka tapauksessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja samat sanat. Lohduttaahan se, kun huomaa, ettei muillakaan mene asiat niin kuin Strömssössä. Joo, totta tuokin, että Suomeenkin on välillä mentävä. Ja silloin ku menee, niin pakosti jää kokematta jotain, jonka täällä ollessa olisi kokenut... Vaikka häät on kyl niin harvinaisia, ettei tuu toista tilaisuutta. Tai jos tuliskin häät, niin ei ainakaan saman parin, joten siinä mielin menetän jotain todella ainutlaatuista. :P Tällasissa epätoivoisen tuntuisissa tilanteissa tokaisen "harMITTAVA takaisku". :D

   Poista
 6. Ai niin, Rosa, kiitti! :) Toivottavasti myös siulle tulee huippukesä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)