keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

MITÄ TEIN JUHANNUKSENA?

Voiko vielä puhua Juhannuksesta? No, eiköhän! Oli nimittäin sen verran spesiaali, että haluan sen muistaa. Menin nimittäin metsään! 

Ihan tarkoituksella. Minulla on ollut jo monena vuonna suunnitelmissa toteuttaa yövaellus ja se nyt vihdoin toteutui siten, että menin erään ryhmän mukana. Yksin vaeltaminen  yöllä on tuntunut ajatuksena sen verran pelottavalta, että totesin parempi näin. Retki oli maksullinen, mutta hinta oli oikein kohtuullinen. 
Siinä sitä sitten sai ryhmässä toteuttaa 12 km lenkin pitkin upeinta suomalaista metsäluonta. Reitti kulki osittain myös eräässä kansallispuistossa.

Siinä oli jotain aivan erityistä tunnelmaa. Saada kulkea metsässä, yöllä… Silti oli yllättävän valoisaa. Tai noh, eihän se nyt näin kesällä pitäisi olla yllätys, Suomessa. Mínulle se oli joka tapauksessa aikamoinen elämys!

12 km matkana ei tuntunut missään. Reitti oli melko helppo, toki oli niitä nousuja ja laskuja. Osa porukasta oli varsin hengästynyttä. Minäkin olisin pitänyt ihan mielelläni enemmän taukoja. 

Päätepisteenä oli retkeilykeskus, jossa oli meille varattuna iltapalaa ja sitten rantasauna. Itse en saunonut, koska tykkään saunoa yksin. Olen aina ollut sellainen, että tykkään olla saunassa ihan itsekseni. Taidan olla myös sen verran ulkosuomalaistunut, että jotenkin alasti vieraitten keskellä tuntuisi jotenkin omituiselta?

Lisäksi meillä kotona on niin hyvä sauna, etten kokenus menettäneeni mitään, kun en nyt rantasaunaan mennyt.

Sitten alkoi jo kotimatka. Näin, kun tien yli viipotti ahma! Tämä on toinen kerta elämäni aikana, kun pääsen näkemään ahman ilmielävänä.

Oletko sinä vaeltanut yöllä metsässä?
post signature

12 kommenttia:

 1. Ei juu kyllä kuvien perusteella näytä yhtään yöltä ;) Muutamilla yhden-kahden yön vaelluksilla olen ollut, ja pari kertaa on päässyt pimeä yllättämään (eli ei aivan keskikesällä oltu). Otsalampun valossa on kyllä jännittävää hiippailla siellä pimeyden keskellä, ja sitten aamulla yllättyä minkälaisen maiseman keskelle sitä tuli teltta pystytettyä :) (mm. täällä enemmänkin juttua: http://hassutellen.blogspot.fi/2015/08/jylhia-maisemia-repovedella.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei näytä, ei. :D Oikeastaan pimeetä alko tulemaan siinä puolen yön jälkeen, mutta silloin oltiin jo sitä iltapalaa haukakamassa ja saunomassa. :) Ja se pimeä, joka tuli, ei ollut mikään säkkipimeä. :) Haha, näinköhän itse uskaltaisin otsalampun kanssa hiippailla metsässä. Täällä päin on niin paljon karhuja ja susia... :D Meillä on tarkotus tehdä vaellusretki, jossa ihan yövyttäisiin metsässä. :) Katsotaan saadaanko aikaiseksi tehdä. :) Kävin lukemassa siun vaellusjutun, olipas mielenkiintoista! :) Varmasti kyllä jännää otsalamppujen kanssa toisaalta metsässä pyöriä ja sitten aamulla nähdä ihan kunnolla, mihin sitä tulikaan majoituttua. Oon muuten kuullu riipputeltoista, että ovat käteviä. :)

   Poista
 2. Vaude, yövaellus voisikin olla kiva kokemus. Etkä ole ainoa "yksinsaunoja"; minustakin on aina ollut outoa saunoa tuntemattomien ja vähän tutumpienkin kanssa. Perheen kesken joo, mutta ei muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, suosittelen! :) Juu, ei nappaa yhteissaunominen. Mie en sauno edes perheen kanssa, vaan meillä jokaisella on oma saunavuoro. :) Sauna on sellainen rauhottumisen paikka, jossa saa olla yksin ja rauhassa. :) Kiva kun siellä on toinenkin yksinsaunoja! :)

   Poista
 3. Kuulostaa kivalta, tuommoinen patikointiretki olisi joskus kiva toteuttaa :).

  VastaaPoista
 4. Vau! Vähän erilainen juhannus :) Ois kiva käydä jollain reitillä vaeltamassa tuolleen...on varmasti niin rauhallista! Ja pääsee näkemään noita eläimiäkin x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! :) Ei siellä muita vastaan tullut. :) Joo, pari joutsenta nähtiin ja sitten jotain sorsia. Isommat metsäneläimet väisteli meitä onnistuneesti. Mut oli kyl huippua nähdä se ahma, vaikkakin sitten jo kotimatkalla autosta käsin, mutta kuiteskin. :)

   Poista
 5. Oon viimeks patikoinut kunnolla partio-aikoina eli yli 13 vuotta sitten.. tollanen reissu olis ihana! ^_^

  VastaaPoista
 6. Siitähän on vierähtänyt siulla aikaa. Toivottavasti pääsisit patikoimaan jossain vaiheessa! :) Suomen luonto on kyllä ihana. Kiitos kommentistasi! :)

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno konsepti; moni ei varmasti edes tiedä järjestetyistä yövaelluksista! Upeaa, että pääsit vihdoin toteuttamaan tämän haaveesi. :) Mikä sen kauniimpaa kuin kesäinen Suomi metsineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämä oli tosiaan ollut mielessä jo ihan liian pitkään, mutta onneksi sain sen toteutettua! Suomi on kesäaikaan täynnä monenmoista ohjelmaa, mutta monesti ite täytyy ottaa selvää ja olla aktiivinen. :) Totta, Suomi on kaunis ja ihanaa, että yöllä voi vaelella näin. Olen tosin kuullut, että talvella sitten järjestetään kuutamohiihtoja, olisi kokemuselämys sekin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)