tiistai 14. maaliskuuta 2017

TÄLLAINEN OLI THE WALKING DEAD –TAPAHTUMA MADRIDISSA

Viime viikon torstai 9. maaliskuuta oli päivämäärä, jonka taatusti jokainen The Walking Dead –sarjan fani oli merkinnyt kalenteriinsa.
 
Sarjan tähdet olivat Eurotour –kiertueella ympäri Eurooppaa ja Madrid viimeinen etappi.
Kuva on lainattu netistä.
Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka hetken mielijohteesta päätin osallistua ja ennen kuin huomasinkaan, olin jo buukannut itselleni majoituksen. Jos minun täytyisi valita uudelleen, niin sanoisin: “Oi kyllä!” 

Jos matka jotain oli, niin ainakin ikimuistoinen!

Ennen kuin kerron tarkemmin oman kokemukseni, niin selvitän vähän taustoja. The Walking Dead on yhdysvaltalainen televisiosarja ja se perustuu samannimiseen Robert Kirkmanin luomaan sarjakuvaan. Siinä ryhmä ihmisiä yrittää selviytyä maailmassa, jonka zombiet ovat valloittaneet. 

Olen seurannut sarjaa sen alkuajoista lähtien. Parhaillaan on menossa seitsemäs tuotantokausi. Parin heikomman kauden jälkeen sarja on toden teolla herännyt henkiin, kun kuvioihin on tullut mukaan sarjakuvista tuttu vihollinen Negan

Matka Madridiin
Zaragozasta lähdin keskiviikon ja torstain välisenä yönä bussilla. Saavuin ennen kello kuutta aamulla. Metro ei ollut edes vielä auennut. Siinä oli hyvän aikaa katsoa reitti hostellille ja kun metro lopulta aukesi, menin tukka putkella.

Tarkoitus oli jättää matkalaukku hostellille. Paikka löytyi nopeasti. Ikävä kyllä, jos olisin halunnut jättää matkalaukun säilytykseen, niin se olisi pitänyt jättää hostellin käytävälle. Siis käytävälle, josta muutkin asiakkaat kulkevat. 

Normaalimatkalla tämä ei olisi ollut ongelma. Tällä kertaa se ei vain voinut tulla kysymykseen, sillä olin myös työmatkalla. Epätoivo alkoi iskeä, kun tutkin puhelimellani mahdollisia maksullisia matkatavaran säilytyspaikkoja Madridissa. Yritin neuvotella vastaanottovirkailijan kanssa. Tarjouduin jopa maksamaan, mutta heidän toimistonsa oli niin pieni, ettei laukkua olisi voinut jättää.

Lopulta löysin yhden paikan läheltä, mutta se aukeaisi vasta kello 9! Paniikki alkoi iskeä.

Viimein vastaanottovirkailija myöntyi ja raivasi minun matkalaukun kokoisen tilan toimistosta. Kiittelin erittäin vuolaasti ja tarjouduin uudestaan maksamaan vaivannäöstä. Hän ei ottanut rahaa vastaan. 

Suuntasin The Walking Dead –tapahtumapaikalle. Onnekseni se oli erittäin lähellä hostellia, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. Kuljin pitkin pieniä katuja. Niitä Madrid on pullollaan! Cine Capitol löytyi nopeasti. Sen sijaan kirjaimellisesti järkytyin jonon pituudesta, jonka loppua oli hankala löytää. 
Kyllähän se löytyi -lopulta. Oli vain yksi mutta. Ennen minua oli yli 900 immeistä. Tässä vaiheessa todella aloin epäillä olevani hullu. Lähteä nyt Zaragozasta Madridiin asti ja vain huomatakseni, että olen saapunut “myöhässä”. Oli nimittäin epävarmaa, pääsenkö sisään ollenkaan.

Tässä vaiheessa tutustuin myös muihin jonossa oleviin. Yhtäkkiä kaikki alkoivat juosta ja minä myös. 

Löysin itseni Capitolin edestä. Paikalla vallitsi täysi kaaos. Kukaan ei ymmärtänyt, missä mennään. Lopulta saimme tietää, että olimme joutuneet erilleen alkuperäisestä jonosta ja olimmekin jonossa, jossa saisi pyytää nimmareita. 

Piti tehdä päätös. Palata joko alkuperäiseen jonoon tai jäädä niille sijoille. Arvatkaa kumpaan päädyin? Olisi ollut liian riskialtista palata, sillä en olisi välttämättä onnistunut pääsemään sisälle tapahtumaan… Sen sijaan toinen rivi aidan vieressä ei ollut ollenkaan pöllömpi paikka.

Odotin kaiken kaikkiaan 13-14 tuntia. Miten selvisin?
Vinkit jonotukseen
Pue mukavat vaatteet, mutta sään mukaan. Kerrospukeutuminen on fiksua, myös Espanjassa. Lämpötilan kohotessa voi ottaa vaatekerroksia pois.
• Varaa syömistä ja vettä.
• Juo, mutta mahdollisimman vähän –et halua joutua lähtemään vessaan juuri kriittisimmällä hetkellä!
• Tutustu ympärillä oleviin ihmisiin, juttele ja tehkää yhteistyötä.
• Säästä kännykän virtaa, jotta akkua olisi jäljellä vielä h-hetkelläkin.
The Walking Dead -Eurotour
Odottaminen palkittiin. Tapahtuma starttasi. Lavalle syöksyi zombie, jota eräs mies piti riimussa. Yleisö oli hurmoksessa. Ihmiset alkoivat valua sisään. Yleisömeri valtasi Gran Vía –kadun Madridissa. 
Lopulta myös illan tähdet tulivat paikalle. Espanjalaisittain myöhässä! Rick (Andrew Lincoln) meni suoraan sisään ja sarjan tuottaja Greg Nicotero myös. Negan (Jeffrey Dean Morgan) ja Daryl (Norman Reedus) tulivat lähelle yleisöä ja kirjoittivat ties miten monet nimmarit. Norman intoutui jopa ottamaan videokuvaa ja selfieitä! 
Minä en saanut nimmaria, mutta pääsin mukaan yhteiskuvaan. Muiden kirkuessa kovaa, minä olin varmaan ainoa, joka yritti tervehtiä kohteliaasti sanomalla “Hello!”. Ja arvatkaa mitä? Norman sanoi “Hi!”. 

Sitten he hävisivät Capitolin sisuksiin. Valot sammuivat. Poliisi tuli paikalle ja ajoi yleisön pois, sillä “ei täällä enää tapahdu mitään”.
 
Olen todella kiitollinen, että tällainen tapahtuma järjestettiin. Ikävä kyllä monella muulla ei jäänyt tapahtumasta yhtä hyviä fiiliksiä. Monet, jotka olivat odottaneet saman verran kuin minä tai jopa enemmän, eivät päässeet sisään. Ensimmäiset olivat tulleet paikalle paria päivää aikaisemmin. Tapahtumasta puuttui kontrolli, mikä osaltaan siivitti huhuja, mutta ennen kaikkea sai suuren osan yleisöstä raivon valtaan. Yksi hurjimmista huhuista oli, että joku päästi ihmisiä VIP-jonoon maksua vastaan. Joka tapauksessa tapahtuman organisointi ei mennyt nappiin. Ei Fox, ei näin. Toivottavasti tästä kuitenkin opittaisiin ja seuraavalla kerralla kuri ja järjestys säilyisi. 
Minulla oli tuuria. Ja paljon. Reissu ei mennyt hukkaan ja sain kaupan päälle iloisen mielen, joka on kantanut näihin päiviin asti. Sekä tutustuin aivan mahtaviin tyyppeihin.
post signature

6 kommenttia:

 1. Näyttää hauskalta, vaikka mulla ei ole mitään kasitystä koko sarjasta...

  Olisihan tuo selkeämpää, että porukka saisi jonkun lipun, jolla pääsee sisään, vaikka jo päivää aikaisemmin. Ei tarttis sitten kenenkään jonottaa muuta kuin sitä lippua. Tai vaikka joku lomake netissä, joka täytettäisi ja niiden kesken arvottaisiin pääsyliput.

  Mutta sitä mä mietin, että miten ihmeessä sä olet voinut odottaa 13 tuntia käymättä vessassa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarja on kyllä on tosi hyvä, jos mikäli yhtään aihepiiri kiinnostaa.. :)

   Totta! Niin harmillista, että ohittelijat pääsi sisään ja moni niistä, jotka toimi sääntöjen mukaan, ei. Epäreilua. Jonkinlainen lippusysteemi olisi ehdottomasti pitänyt olla. Mutta näytti siltä, kuin kukaan ei olisi varautunut sellaiseen yleisömereen ja kaaokseen, joka siellä vallitsi.

   Heh, no en mie oottanutkaan. Pakkohan sitä vessaan on päästävä. Yhden ainoan kerran ja se piti ajoittaa hyvin. Eli meitä oli pieni ryhmä ja laskettiin, että paras aika on klo 15 maissa. Sen jälkeen ei enää onnistu. Jokainen kävi vuorollaan ja vahdittiin paikkaa. :)

   Poista
 2. Ai vitsit mä olen kateellinen :D. Varmasti ihan huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, jospa nää tulis joskus Suomeen! :) Hih, kiitti. Oli kyllä huippua. Olen vieläkin fiiliksissä. :)

   Poista
 3. Huhhuh, ei kuulosta helpolta reissulta! Mutta todellakin oli sen arvoinen. Voi vitsi sä pääsit ihan tuohon eteen kuvien ja tervehdyksien kanssa! Aivan mieletöntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ei ollut helppo reissu, joten siinä mielin hyvä, että se on nyt takanapäin. Toisaalta oli se kyllä sen arvoista! :) Kannatti mennä Madridiin! Ja jos vaan tulee lisää tällaisia tilaisuuksia, niin aion mennä, jos vaan mahdollista omien aikataulujen puitteissa. :D Täytyy kyllä sanoa, että miustakin tuntuu niin uskomattomalta toi kokemus, onneks positiivisessa mielessä ja kuvat säilyy aina muistona. :) Vika kuva on tosiaan Norman Reedusin ottama ja pari muuta kuvaa noista tähdistä on miun uusien kavereiden kautta saatu. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)