sunnuntai 3. syyskuuta 2017

ALUSTAVA ”MATKASUUNNITELMA”

Olen tässä viime päivät haaveillut tulevasta matkasta ja siitä, että pääsisin lataamaan akkuja meren rannalle. Että saisi vain olla ilman kiireitä. Nauttia auringon lämmöstä. Kenties jopa pulahtaa mereen. Lukea. Katsoa elokuvia. Olla poissa arkiympyröistä.


Kuten kerroin edellisessä postauksessa, meille on varattu majoitus ja lennot. Tässä kuussa suuntaamme kohti Gran Canaria. Itse asiassa tuleva matka on jo aivan lähellä. Kohta palaan takaisin Espanjaankin. 

Minulle on nyt muotoutunut alustava matkasuunnitelma. Tosin se elää koko ajan ja onkin jo ehtinyt muuttua hieman majoituksen osalta. Matkasuunnitelma on ehkä pahinta, mitä voi tehdä, jos tarkoitus on saada mahdollisimman rentouttava loma. Siksi välttämättä en halua puhua suunnitelmasta, vaan jonkinlaisesta listasta, mitä milloinkin nähdä. Mutta se ei olisi mikään kiveen hakattu, vaan menisimme fiiliksen mukaan. Sekin olisi aivan kauheaa, jos olisi paikan päällä, mutta sitten ei tietäisi yhtään, minne mennä.

Tässä vaiheessa on varmaa vain kolme asiaa. 
Meillä on meno-paluulennot Madridista Gran Canarialle. 
Majoitumme Las Palmasissa: pari yötä laivassa ja hotellimajoitus. 
Olemme vuokranneet auton. 
Syy, miksi lopulta päädyttiin muuttamaan majoitusjärjestelyitä, johtui yksinkertaisesti miehestä. Hän oli nimittäin sitä mieltä, että olisi aivan kaameaa viettää koko loma laivassa, jossa ei ole edes suihkua ja jossa huoneemme olisi takuulla siitä pienimmästä päästä. Hän tykkäisi enemmän hotellimajoituksesta mukavuuksien kera.
 
Noh, sehän passasi minulle. Kieltämättä olin itsekin ajatellut, että mitä minä olin mennyt tekemään varatessani majoituksen laivasta kokonaiseksi viikoksi? Onneksi asia ratkesi ja kompromissi löytyi. Laivamajoitus kutistui siis vain pariin yöhön ja lisäksi majoitumme tosi kivanoloisessa hotellissa.

Kaiken kaikkiaan Gran Canarialla olisi tarkoitus viettää seitsemän päivää. Haluaisin jonkinlaisen ”suunnitelman” mitä tehdä minäkin päivänä, mutta en siis mitään minuuttiaikataulua. 

Oikeammin sanottuna siis sellainen "must see” –lista kohteista ja jonkinlainen järkevä järjestys sen toteuttamiseen ilman kiireen tuntua tai aikatauluja. Myös rannalla lötkyilyä haluamme tälle lomalle, sellaista rentoutumista ilman minkäänlaista pakkoa mennä minnekään.

I PÄIVÄ
Tulopäivä, jolloin heti aamulla nappaisimme auton lentokentältä ja menisimme majoituspaikkaan. Sitten vain rentoutuisimme ilman suurempaa suunnitelmaa. Voisimme mennä rannalle (esim. Las Canteras), emmekä tekisi yhtään mitään. Jos jaksetaan, niin tutustuisimme Las Palmasiin

Ostaisimme ruoat marketista.

II PÄIVÄ
Salinasin merivesialtaat ja Agataen kylään tutustuminen. Söisimme ravintolassa. Mietin sellaista kuin Ragú (Paseo de los Poetas 10, Agaete).

Playa de las Nieves olisi varmasti myös tutustumisen arvoinen.

Las Palmasista Agataen kylään on matkaa 40 km, joten auto tulee jo tässä vaiheessa tarpeeseen.

III PÄIVÄ
Menisimme lähimpään rantaan lekottelemaan. Päivä ilman suurempaa suunnitelmaa.

Voisimme tutustua Teror –kylään.

IV PÄIVÄ
Lähtisimme kohti Maspalomasia. Las Palmasista on sinne matkaa 57 km. Aamupäivän voisimme lekotella rannalla. Siitä jatkaa Playa del Inglésiin ja Playa de Amadores


Sitten takaisin hotellille.

V PÄIVÄ
Roque Nublo ja Pico de las Nieves tutustuminen. Patikointia ja näköalapaikkoja.

Mahdollisesti luolaravintola Barranco de Guayadeque.

VI PÄIVÄ
Jardín botánico Viera y Clavijo.

Caldera de Bandama.

Jos ei olla ehditty vielä luolaravintolaan, niin sitten tänään.

Illalla voisi käydä kasinolla Las Palmasissa. Ehkä. 

VII
Viimeinen päivä nauttia kunnolla Gran Canariasta, joten Bufadero de la Garita kruunaisi retken ja sitten voisimme lekotella taas jollain rannalla.


VIII
Lähtöpäivä ja auton palautus ennen lähtöä.


Gran Canarian muut kohteet

Jos aikaa jää, niin Gran Canarialta ei ilmeisesti ainakaan tekeminen lopu. Lisäksi voisi vaan ajaa huristella ilman suurempia suunnitelmia. 

Tällaisista asioista tuleva lomamme voisi pitää sisällään. Ehkä. Katsotaan matkan jälkeen, millainen siitä lopulta tuli!
Kuva on lainattu netistä.
Onko sinulla antaa vielä vinkkejä Gran Canarialle? 
post signature

4 kommenttia:

 1. Kiva suunnitelma; ei liian täyteen tupattu ja kaikkea erilaista tekemmistä ja nähtävää. Saisihan tonne johonkin ehkä vielä markkinat, niitä on eri puolilla saarta eri päivinä http://www.laguiadegrancanaria.com/ocio/mercadillos.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää suunnitelma voi viel muuttua moneen kertaan. :D Kiitos paljon vinkistä! Kuulostaa hyvältä. :)

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä! On kiva, että on jotain alustavaa suunnitelmaa niin ei oo ihan pihalla siellä kohteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ois ihan kauheeta havahtua vasta paikan päällä selvittelemään. Toki sielläkin voi viel vinkkiä kysellä matkatoimistoista, mutta jonkinlainen idea kohteesta ja sen tarjonnasta on hyvä olla olemassa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)