perjantai 12. lokakuuta 2018

MITEN LÖYTÄÄ HUONE TENERIFFALTA?

Aikaisemmin kerroin vähän, millainen hulabaloo minulla oli metsästäessä huonetta Santa Cruzista.

Maalaiselämä Teneriffalla on ollut ihanaa koirien kanssa, mutta minä kaipaan kaupunkiin ja haluan jo ”asettua” johonkin suuntaan. Tarvitsin siis huoneen Santa Cruzista.

Santa Cruz on minulle täydellinen paikka monestakin syystä. Tiesittekö, että se yksi maailman rumimmista pääkaupungeista? Silti haluan juuri sinne.

Mielestäni se ei ole ruma. Jos nyt kuitenkin aivan rehellisiä ollaan, niin en todellakaan tykännyt siitä ensimmäisellä käynnillä. Mutta sen ensimmäisen käynnin jälkeen olen käynyt muutaman kerran ja olen totaalisen ihastunut paikkaan.

Santa Cruzissa on kaipaamaani kaupunkitunnelmaa ja helmipaikkoja, kuten Plaza del Príncipe tai Café Atlántico. Siellä on vielä espanjalaista ilmapiiriä, eikä se ole sellainen turistirysä kuin joku Puerto de la Cruz tai Los Cristianos.

Otin yhteyttä kaikkiin kavereihini ja tuttaviin, jotka asuvat tai ovat joskus asuneet Teneriffalla kysellen tietäisivätkö he ketään Santa Cruzissa, joka vuokraa huonetta. Tämä ei ole tuottanut tulosta.


Katsoin ilmoituksia mm. seuraavilta sivustoilta:
-Milanuncios
-Idealista
-Fotocasa
-Pisocompartido

Liityin eri Facebook-ryhmiin ja huhuilin siellä huonetta.

Tuntuu, että ylipäänsä tein kaikkeni huoneen löytämiseen ja alkoi todellakin jo tuntua, ettei sitä vain löydy.

Muistatte varmaan kuinka viime talvena Teneriffalle tullessa kaikki asiat järjestyivät niin hyvin, vain yhdessä päivässä! Siksi luotin, että nytkin asiat järjestyvät. Mietin vain, että miten. Jostain syystä minulla on sellainen tunne, että ehkä (paino sanalla ehkä) tämä saari voisi olla minun loppuiän paikka: satama, jonne rantautua. 
Voisin hyvin kuvitella tulevaisuuden kotini sijaitsevan tällä onnellisten saarella. Olen jo tavallaan rakentanut elämääni tänne. Olen saanut ystäviä. Ystäviä, joita voin halata tähtitaivaan alla ja katsoa yhdessä tähtiä. Ystäviä, joille voin kertoa huoliani. Ystäviä, jotka auttavat ehdoitta. Ystäviä, jotka luottavat oman autonsa minulle ja kannustavat autoiluun, vaikka minulla on ajopelko ja vielä uskaltavat istua kyydissä.

Ehdin jo pohtia onko näillä "vastoinkäymisillä" jokin syvällisempi tarkoitus? Aloin olla oikeasti epätoivoinen. Toki olin etsinyt vasta puolitoista viikkoa aktiivisesti, mutta tiesin, etten täällä kylässäkään voisi ikuisesti olla ja entä minne minä sitten menisin..? 

Oli otettava asenne: päivä kerrallaan.

Treffasin jopa yhden espanjalaisen miehen kanssa, joka oli myös tullut nyt saarelle ja tsempattiin toisiamme tämän huoneenmetsästyksen tiimoilta. Se oli aika huvittavaa, kun en häntä tuntenut, vaan Facebookin kautta aloimme jutella. En yhtään myöskään tiennyt minkänäköinen hän on. Profiilikuva oli todella mielenkiintoinen, hän istui siinä kallionkielekkeellä selkä kameraan päin. Hänestä sain yhden uuden kaverin. Ilmeisesti hänkin aikoo suunnata saaren pohjoisosaan samoista syistä kuin minä. 
Pohjoisessa, Santa Cruzissa, hinnat ovat kohtuulliset, elämä edukasta, rauhallisempaa ja espanjalaisempaa menoa, viileämpi ilmasto ja ennen kaikkea se on kaupunki. Kaupungissa on aina paljon enemmän aktiviteettia.

Etelä-Teneriffa taasen tuntuu sellaisesta turistipaikalta, jossa on aina menossa fiesta. Etelä on karumpaa ja siellä on melkein aina hyvä sää –mikä kontrasti. Itse en ole mikään rannalla lököttelijä, joten en tosiaan jää kaipaamaan etelän menoa. Minun sydän sanoo: suuntaa pohjoiseen ja niinhän minä teen. Päätin myös, että minun Teneriffalla oleilu jää siitä huoneesta kiinni. Jos huone löytyy, jään Teneriffalle. Jos ei, menen Suomeen lopullisesti. 


Epätoivon partaalla
Epätoivoissani soitin tietenkin ystävälleni, joka vasta pari vuotta sitten elämässään oli tehnyt yhtä suuren hypyn tuntemattomaan eli muutti Zaragozasta kokonaan uuteen paikkaan ja aloitti elämän nollasta. Hän neuvoi menemään heti seuraavana aamuna Santa Cruziin ja kiertelemään kaupungilla. Hän neuvoi istahtamaan kahvilaan, nauttimaan kahvista ja kehotti juttelemaan tarjoilijan kanssa, koska ”tarjoilijat aina kuulevat kaikenlaista”.

Näin tein. Heti seuraavana päivän menin kaupunkiin ja siihen minun lempikahvilaani. Tilasin ”café con leche” tiskiltä. Siinä vain sattui olemaan vanhempi nainen ja ajattelin, että en minä häneltä ainakaan voi kysyä. Niinpä selailin kännykällä ilmoituksia. Sivusilmällä huomasin, että kahvilan omistaja oli paikalla.
Espanjassa sen huomaa hyvin helposti. Ajattelin, etten nyt ainakaan voi keneltäkään tarjoilijalta mennä kysymään, kun omistajakin on paikalla. Niinpä join kahvini ja päätin piipahtaa vielä vessassa. Juuri silloin kohdalleni osui yksi niistä nuorista tarjoilijoista, jolloin minulta tuli jotenkin luonnostaan huoneasia esille. Mutta en ollut tajunnut, että se omistaja olikin minun takana! Sen seurauksena juttelimme ja jätin hänelle numeroni, jos hänellä sattuisi olemaan joku kontakti. Espanjassa moni asia menee juurikin kontaktien kautta.

Seuraava hauska sattuma sattui Zarassa, jossa olin sovittamassa paitaa. Siihen tuli kaunis ja sympaattisen oloinen espanjatar ja aloin juttusille kysymällä onko hän täältä kotoisin ja tietenkin myös tiedustelin tietääkö hän ketään, jolla olisi huone vuokrattavana. Lopulta vaihdoimme numerot. Luulen, että hänen kanssaan voisin mennä hyvinkin joskus iltaa istumaan. 

Myös puhelinlangat lauloivat. Olin sopinut torstaille, että menen katsomaan yhtä huonetta. Olin nähnyt vain yhden kuvan ja se ei suuremmin innostanut ja olin melkein perumassa koko näyttöä. Huone ei innostanut siksi, koska se oli kuvassa vielä keskeneräinen, eikä siellä ollut kirjoituspöytää.

Olin kuitenkin jo niin epätoivoinen huoneen suhteen, että halusin kääntää kaikki kivet ja kannot sen löytääkseni sen oikean. Matkasin bussilla taas Santa Cruziin ja menin asuntoa katsomaan. En tahtonut löytää sitä ensin, koska se oli hieman ihmeellisessä paikassa.

Minua vastassa oli todella pirteä, positiivisen oloinen nainen ja itse asunto todella yllätti minut. Se oli valoisa ja sopivan kokoinen, ei liian pieni eikä liian iso. Se oli sanalla sanoen täydellinen. Ja kyllä, minä varasin sen samointein itselleni!

Nyt minulla on vuokrattuna huone Santa Cruzista ja muutan sinne sunnuntaina! Meillä synkkasi naisen kanssa todella hyvin ja ylipäänsä meillä oli samanlaiset ajatukset vuokrauksesta, asumisesta ja siivouksesta. Yhteisiä kiinnostuksen kohteita löytyi kuten matkustaminen. Ja hän tosiaan tekee minulle sopimuksen.

Olen niin onnellinen! Onnellinen siitä, että asiat järjestyivät lopulta parhain päin. Tämä huone on Santa Cruzin keskustan ja El Corte Inglésin välimaastossa. Eli aivan mielettömän hyvä sijainti. Hinta on kohtuullinen. Kaikki vain loksahti paikoillaan.

Nyt sitten vain odotan sunnuntaina ja toivotaan, että lähestyvä hurrikaani kiertää Teneriffan kaukaa. Minä haluan sunnuntaina mennä Santa Cruziin!

post signature

9 kommenttia:

 1. Mahtavaa, onnea! Mun molemmat työpaikatkin Kanarialla löytyi kontaktien avulla, ei työpaikkailmoituksista. Todella moni tuttu ja tuntematon oli valmis auttamaan. Näin on monessa asiassa Kanarialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Osaan todellakin arvostaa tätä, että asiat sujuvat, kun on ollut paljon vastatuulta elämässä. Oi, minusta todella tuntuu, että tää Teneriffa on minulle! Mutta aika näyttää. :) Alku on ainakin todella lupaava. Koputetaan puuta.

   Kontaktit on todella tärkeitä ja voi olla, että nämä pari kontaktia voivat olla todella hyödyllisiä joskus tulevaisuudessa vaikka juurikin työn etsinnän merkeissä. Osa-aikatyö olisi todella bueno minulle. :) Tää huone löytyi muuten Milanuncios -sivuston kautta. :) Ja ne pari muuta huonetta, joita kävin kattoo, oli kans Milanuncion kautta. :P Joo, ihanaa, kun ihmiset ovat niin ystävällisiä ja auttavaisia, tuntuu tavallaan kuin olisin kotona. :) Leppoisaa sunnuntai-päivää!

   Poista
 2. Vautsi tosi kivaa kun löysit ihanan asunnon! Ihanaa oleilua ja elämistä sinulle sinne! Täytyy tulla joskus käymään, minulla on Teneriffa vielä "listalla" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! :) Ehdottomasti kannattaa tulla Teneriffalle, mie muistankin siun maininneen siitä, ette ole vielä(kään) käynyt. Ilmoittele, jos olet milloin täällä, niin treffaillaan! :)

   Poista
 3. Oijoi onneksi kaikki järjestyi, mutta olipahan rumba verrattuna viime vuoteen. Santa Cruzissa olen käynyt ja kyllä tykkäsin.

  Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oon niin iloinen, kun asiat lopulta järjestyivät! :) Hih, kiva kuulla, että tykkäsit Santa Cruzista. :)

   Kiitos samoin siullekin, Tiia! <3

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihania nuo kohtaamiset ja sattumukset, mahdollista vain Espanjassa <3
  Hyvä että huone löytyi ja uudet seikkailut pääsee alkamaan! :)

  (äskeinen kommentti tuli vahingossa jostain syystä testiprofiililla niin laitoin uusiksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, eikös olekin? :) Ainakin sellaisia, jotka sitten muistaa ja joille tulee varmaan vielä kiikkustuolissakin naurettua. :D Niinpä, oon niin helpottunut, olin todella stressaantunut, enkä voinut keskittyä niihin asioihin, joita olisin halunnut tehdä. Nyt olen toden teolla alkanut päästä arkirytmiin kiinni. :)

   Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)