maanantai 19. heinäkuuta 2021

MYSTINEN KUUKIVI

Sain tietää kuukiven olemassaolosta ensimmäisen kerran kuunnellessani Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjasarjan ensimmäistä osaa. Siitä hetkestä lähtien en saanut kuukiveä pois mielestäni...

Aloin etsiä sitä netistä kuumeisesti. Kunnes päätin ostaa yhden korun itselleni syntymäpäivälahjaksi. Harmi vain, että tuon korun kuukivi paljastui feikiksi avattuani kirjekuoren ja pidellessäni korua käsissäni. Voi sitä pettymystä!

Harmittelin omaa hyväuskoisuuttani ja vannoin, etten enää ostaisi koruja netistä. Päätin, että nyt odotan sen oikean kiven kanssa. Jos minun on tarkoitettu saada ikioma kuukivi, niin se tulee tapahtumaan.

Aloin opiskella mineraaleista. Nimestään huolimatta kuukivi ei suinkaan ole Kuusta, vaikka niin voisi päätellä. Sen ulkonäkö kuitenkin voi muistuttaa vaaleaa Kuuta. Kuu itsessään on kiehtova, sillä siitä tuleva valo on Auringon heijastamaa.

Tutkiessani kuukiveä, huomasin sillä olevan paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia. 

Kuukivi

- tasapainottaa tunteita ja hormoneja

- on hedelmällisyyden ja feminiinisen energian kivi

- vahvistaa mieltä

- edistää naisen terveyttä

- vahvistaa intuitiota ja selvänäköisyyttä

- lievittää täydenkuun aikaan unettomuutta ja levottomuutta

- auttaa empatiakyvyssä ja luovuudessa

- luo yhteyttä Kuun energian kanssa

- puhdistaa kruunuchakraa ja kolmatta silmää hoitaen koko chakrajärjestelmää

- avaa rakkaudellisen energian ja tukee uusissa aluissa

- suojelee matkailijoita heidän matkoillaan, varsinkin öisin 

Nämä ovat kaikkien kuukivien ominaisuuksia. Lisäksi kuukiven väristä riippuen sillä voi olla lisäominaisuuksia. Minun kuukiveni on kaunis helmenvaalea, joten se stimuloi psyykkistä havainnointikykyä ja auttaa unityöskentelyssä (mitä se sitten tarkoittaakaan?). Se tukee henkistä kasvua. Tyynnyttää ja hoitaa tunteita ja mieltä.

On mielenkiintoista, että kuukivi tuo elämään rakkautta ja sitä pidetään uusien alkujen kivenä. Se muistuttaa Kuusta, joka kasvaa ja pienenee, aivan kuten elämässäkin on muutoksia, ylä- ja alamäkiä.

Erityisen ilahtunut olin huomatessani, että kuukivi sopii mainiosti Härälle, joka on siis minun horoskooppimerkkini. Kuukivi sopii myös seuraaville horoskoopeille: Rapu, Vaaka, Neitsyt ja Kalat.

On jotenkin todella kiehtovaa ajatella, että kivissä on tällaista energiaa. Jotenkin sitä on aina ajatellut, että kivet ovat… noh, vain kiviä. Nyt kuitenkin olen herännyt siihen, että myös kivillä kuten kaikella muullakin universumissa on omat energiansa, värähtelynsä, ja niissä on uskomatonta voimaa. 

Tieteellisesti tätä ei ole todistettu. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että maailmassa on vielä paljon asioita, joita ei ole todistettu. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei se toimisi. Riittää, että sinä tiedät sen toimivan. Ja joissakin tapauksessa oma usko on kaikki, mitä tarvitaan. Ihmismielellä on mieletön voima.

Ja niin on kivissäkin. Kivien historia on pitkä. Niitä on hyödynnetty tuhansia vuosia eri kulttuureissa ympäri maailmaa. Kiviä on käytetty kautta aikojen fyysisesti ja emotionaalisesti tuomaan harmoniaa niin kehoon kuin mieleen. Jokainen mineraali on ainutlaatuinen rakenteeltaan ja koostumukseltaan vaikuttaen sen läpi virtaavaan energiaan. Siksi jokaisella kivellä on erilainen vaikutus.

Näin löysin oman kuukiveni

Kovin pitkään minun ei tarvinnut kuukiveäni odotella, kun olin todennut jättäväni asian ”universumin haltuun”. Meni 2 kuukautta ja toive toteutui. Kyllä universumi on ihmeellinen!

Miten kaikki kävi? Sattuipa niin, että ystäväni pyysi minut mukaan erääseen kauppaan Las Galletas-nimiseen pieneen merenrantakaupunkiin. Siellä oli myynnissä vähän kaikenlaista hippitavaraa. Ja sitten tietenkin myös niitä kiviä. Valitettavasti mikään niistä ei kutsunut minua. Sanoin tämän myyjälle ja kerroin myös todellisen toiveeni.

Myyjä kaivoi esille ”kuukiven”, mutta jouduin kyseenalaistamaan sen aitouden. Hän ei voinut väittää vastaan. Kyseessä oli mitä ilmeisimmin opalina, jota usein myydään kuukivenä. Lähdin siis kaupasta tyhjin käsin… Toistin itselleni, että kyllä se aito ja oikea kuukivi löytyy, kun sen aika on.

Söimme ystäväni kanssa jäätelötötteröt. Siinä jutellessa muistin Los Cristianosissa sijaitsevan kivikaupan. Mainitsin siitä myös hänelle. Aloimme tutkia kaupan Instagram-sivustoa. Ja kuinka ollakaan, huomasimme sinne juuri tulleen kuukiviä!

Hämmästykseni oli suuri. Tästä huolimatta en rohjennut ehdottaa kivikauppaan menoa. Olimmehan ystäväni autolla liikkeellä. Yllättäen hän kuitenkin kysyi minulta mennäänkö sinne. Ja minä vastasin, että mennään vain. 

Tuon ajomatkan aikana mieleeni pulpahti luku 22. Itse kauppa löytyi helposti Los Cristianosista. Se oli paljon pienempi kuin olin ajatellut Instagram-kuvien perusteella. Pyysin myyjältä saada tarkastella kuukiviä lähempää.

Näin kuukiven, jonka hintalapussa oli... yllätys, yllätys luku 22. Silloin tiesin siinä olevan minun kiveni. Asiassa ei ollut mitään epäselvää. 

Minä vain tiesin sen olevan minulle. Enemmän päänvaivaa tuotti oikean ketjun valitseminen. Sekin kyllä löytyi lopulta. Hatunnosto kauppiaan ystävällisyydelle ja kärsivällisyydelle!

Tietenkin kivikaupassa oli paljon muutakin ja tutkin valikoimaa suurella mielenkiinnolla. Jostain syystä mieleeni pulpahti eräs miehen nimi ja mietin, voisiko se olla kauppiaan nimi. 

Sitten tukahdutin ajatuksen ajattelemalla ”tunnen niin monia sen nimisiä” ja ”enhän minä voi noin vain arvata tuiki tuntemattoman ihmisen nimeä”.

Lähdimme ostoksiemme kanssa, mutta lupasimme palata takaisin pian uudestaan. 

Huomaa Auringon heijastama kuvio veden pinnassa. Minusta se näyttää sydämeltä. Tämä kuva on otettu Suomessa. Jatka lukemista postauksen loppuun, niin saat selville, miksi.
 

Maaginen hetki

Menimme vielä ystäväni kanssa iltaa istumaan meren äärelle. Aurinko oli jo painumassa horisontin taakse, kun kävelin meren rannalle kuukivikoruni kanssa. Uusi kivi on hyvä puhdistaa kaikista energioista. Merivesi on erinomainen tähän tarkoitukseen. 

Sinä hetkenä, kun laitoin kuukivikoruni meren aaltojen huuhdeltavaksi, tapahtui jotain maagista. Helmenvaalea kuukiveni loisti sinisen väreissä ohikiitävän hetken.  

Kylmänväreet kulkivat pitkin kehoani. Tämä koru oli tarkoitettu minulle. Koin suurta kiitollisuutta universumille ja herkistyin sisintäni myöten. Tunsin, miten elämässäni on suurta johdatusta.  

Tämä ei ollut suinkaan ainoa "outo juttu". Kun palasimme autolle, cd-soitin alkoi soida. Siis ilman, että olimme siihen tietääksemme koskeneet. Oudoksi asian teki sen, että se ei ollut toiminut vuosiin ja cd, joka oli sisällä, oli ollut jumissa eli sitä ei oltu saatu sieltä aikaisemmin pois.

Katsoimme hetken aikaa toisiamme. Miten voi olla mahdollista? Ystäväni starttasi ja hurautimme koteihimme. En enää muista, mikä kappale oli kyseessä, mutta tässä on jotakin samaa.

Sattumalta tosiaan asun samassa teneriffalaisessa kylässä ystäväni kanssa. 

Sattumalta oli Täysikuu, joten laitoin kuukiveni latautumaan ulos ja imemään Kuun energiaa. 

Ja sattumalta Lucinda Riley, joka alunperin oli antanut minulle idean kuukivestä, nukkui ikiuneen. 

Onko sinulla omaa voimakiveä? Oletko kokenut tällaisia maagisia hetkiä omassa elämässäsi? 

post signature

P.S. Palasin muuten siihen kivikauppaan. Minulle tuli vahva tunne, että tarvitsen vielä yhden kiven ennen Suomen matkaani… Kyllä, kirjoitan tätä Suomesta käsin!

Ostin itselleni ja ystävälleni omat shungit-kivikorut. Shungit on hyvin harvinainen mineraali, jonka suurin esiintymä on Venäjän Karjalassa, Äänisjärven läheisyydessä. Erään tarinan mukaan se olisi tullut Maahan meteoriitin mukana.

Shungit suojaa erityisesti negatiivisilta energioilta. Sitä on käytetty vuosisatoja parantamiseen ja veden puhdistamiseen ja sen on sanottu myös auttavan suojautumaan laitteiden säteilyltä.

Ostaessani kivikorut, päätin kysyä kauppiaalta vielä yhtä asiaa. Kerroin hänelle edellisestä käynnistäni ja miten olin saanut päähäni erään nimen. Pyysin häntä korjaamaan olenko oikeassa vai väärässä. Ja sitten kysyin ”onko sinun nimesi David?”

Arvatkaa mitä?! Kyllä oli. Eikö ole uskomatonta?

Voit uskoa, miten hämmästyneitä olimme kumpikin. 

2 kommenttia:

  1. Moikka pitkästä aikaa! Itse en ole kiviin vielä hurahtanut, mutta juuri viimeksi yhtä ystävää nähdessäni hän kertoi suomalaisesta kivikaupasta, jossa myyjä ei välttämättä myy tulijalle kiven kiveä, jollei oikeaa löydy eli jos tulijan ja kiven energiat eivät kohtaa. Voi olla, että sellaisellekin tulijalle löytyy kivi seuraavalla kerralla (koska energia ei suinkaan ole staattista). Tuo ainakin osoittaa, että jotkut eivät tee pelkkää bisnestä tällaisilla asioilla, vaan saattavat todella olla jonkin jäljillä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiva, kun tulit piipahtamaan blogissani. :) Todellakin tuo on hyvä pointti. Energia on oleellinen juttu. Ei ne kaikki kivet kolahda, eikä kannata silloin ostaa. Minulle on aivan selvää, että maailmassa on paljon selittämättömiä asioita ja tämä aika vain todistaa sen. Toki aina on ihmisiä, jotka ajattelevat sen olevan hömppää. Elämme hurjia, mutta samalla mielenkiintoisia aikoja... Uskon, että tämä on heräämisen aikaa. Pimeys ja valo kohtaavat ja valo voittaa. ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)