tiistai 9. tammikuuta 2024

VUOSI 2023

Vuosi 2023 on jo käynnistynyt, mutta haluan hetken aikaa palata taaksepäin ja tarkastella kulunutta vuotta ennen sen siirtämistä muistojen joukkoon.

Tämä kirjoitus toimii samalla päivityksenä, sillä en ole kirjoittanut tänne mitään pitkään aikaan.  Haluan hieman jakaa tämän hetken pohdintojani ja kuulumisiani.

Kirjoituksen tarkoituksena on innostaa muita (siis sinua) kirjoittamaan ylös kuluneen vuoden kohokohdat ja opetukset. Tällainen reflektio antaa konkreettisen kuvan siitä, miten olet kehittynyt.

Asioista, jotka eivät menneet niin hyvin, muotoutuu arvokkaita opetuksia. Niistä voimme ottaa opiksi tai sitten emme.

Aloittaessani tämän tekstin, takaraivossani kolkutti, miten nopeasti aika menee ja harmittelin etukäteen, kun en ole saanut aikaiseksi niin paljoa…

Kurkataanpa siis, millainen vuosi 2023 oli!

Vuoden 2023 kohokohdat

1. Lapsen syntyminen

Vuodesta 2023 ensimmäisenä mieleeni nousee ystäväni ja hänen miehensä iloinen perhetapahtuma, lapsen syntymä. 

Koin tämän ihmeen ainutlaatuisella tavalla, sillä juuri tuolloin olin kuvaamassa Hollywood-elokuvaa ja sain kunnian olla ensimmäinen vieras sairaalassa.

Pienen käärön saaminen syliini oli uskomaton hetki, ja olen onnellinen ystävieni puolesta, joiden suuri unelma toteutui.

Voit lukea tarinan täältä: Päivä, jona ystäväni lapsi syntyi

Ennen lapsen syntymää ystäväni kutsui pienen naispoppoon metsään siunausseremoniaan. 

Vietimme antoisan päivän tehden erilaisia tehtäviä ja autoimme ystävääni valmistautumaan uuteen elämänvaiheeseen doulan johdolla. 

2. Miehen kanssa vietetyt yhteiset hetket

Vuoden 2022 loppupuolella elämääni astui mies, jonka kanssa koimme upean rakkaustarinan, kuin suoraan romanttisesta elokuvasta. 

Koimme esimerkiksi "romanttisen" luolaretken: Romanttinen luolaretki - tai sitten ei

Vaikka meidän yhteinen tarinamme ei saanut onnellista loppua, välimme ovat säilyneet lämpiminä, ja olemme jatkaneet yhteistyötä jopa töiden parissa.

Vaikka suhteemme jatko ei ollut mahdollinen, olen kiitollinen kaikista näistä ainutlaatuisista hetkistä ja siitä, että sain tutustua niin upeaan persoonallisuuteen.  

3. Matka Pohjois-Espanjaan ja Zaragozaan

Viime talvena tein matkan Pohjois-Espanjaan ystäväporukan kanssa, Bilbaosta Pamplonaan, josta jatkoin yksin Zaragozaan. Siellä suljin erään elämänvaiheen.

Matkasta voit lukea täältä: Matka ystäväporukalla - Unohtumaton roadtrip Pohjois-Espanjassa

Ja täältä: Ovea sulkemassa - Matka Zaragozaan 

 4. Suomen matka

Elokuussa suuntasin Málagaan ja sieltä Suomeen, ensin Helsinkiin. Matka jatkui Lappeenrannan kautta Pohjois-Karjalaan, vanhempieni kotiseuduille.

Matkani kruunasi ihana tapaaminen Teneriffalla asuvan ystäväni, hänen miehensä ja vauvansa kanssa sekä lapsuudenystäväni ja hänen pienen lapsensa tapaaminen.

Lue lisää: Matka Málagaan

Suomen matka - Kohtaamisia ja suru-uutisia 


5. Pitkäaikainen asiakas

Yrittäjänä olen aina työnhaussa, ja vuonna 2023 sain mahdollisuuden toimia copywriterina eräässä yrityksessä. Työ kesti lähes koko vuoden, ja vaikka se päättyi, olen kiitollinen taloudellisesta vakaudesta, jonka se tarjosi.

Nyt toivon uutta, pitkäaikaista asiakasta vanhojen asiakkaideni rinnalle.

6. Ensimmäistä kertaa näyttelijänä

Olen ollut monia kertoja avustajana elokuvissa ja tv-sarjoissa. Nyt kuitenkin sain ensimmäistä kertaa tilaisuuden astua näyttelijän saappaisiin. Matka La Gomera-saarelle oli unohtumaton.

Näyttelin joulupukin apulaista, kun taas mies oli itse joulupukki. Totesimme meidän olevan yhdessä vahva tiimi. Kommelluksilta ei voinut välttyä, mutta onneksi kaikki meni lopulta hyvin.

7. Gran Canarian matkat

Marraskuussa ja joulukuussa matkustin Gran Canarialle kaksi kertaa miehen kanssa. Kyseessä olivat työmatkat, sillä työskentelimme eräässä leffassa. Näistä matkoista en ole kuitenkaan kirjoittanut artikkeleita...

8. Itseni kehittäminen

Osallistuin työni puolesta erilaisiin webinaareihin, joissa pääsin kehittymään ammatillisesti. Henkilökohtaisessa elämässäni opiskelin edelleen kristallikurssilla ja miten tehdä lisätuloja. Kuuntelin äänikirjoja ja luin myös jonkin verran.

Innostuin Feng Shuista, joka on tuhansia vuosia vanha kiinalainen oppi. Sen mukaan ympäristö ja energiavirrat vaikuttavat ihmisten elämään. Olen ottanut Feng Shuista saatuja oppeja elämääni. 

9. Auto

Minulle tuli auto kuin taivaan lahjana. Teneriffalla autot voivat olla kiven alla ja yleensä todella kalliita verrattuna vaikkapa manner-Espanjan hintoihin. Nyt sain auton ystäväni miehen kautta edullisesti, voittaen samalla ajopelkoni.

Olen ylpeä siitä, että pystyin hoitamaan muuton lähes kokonaan yksin, kiitos oman autoni.

10. Löysin uuden kodin

Syyskuussa muutin kämpästä, jossa olin asunut ystäväni kanssa vuoden verran. Menin toisen ystäväni luo siksi aikaa, kun etsin kuumeisesti uutta kotia. Olipa se sitten huone tai oma kämppä.

Olin jo joulukuussa menossa asumaan vuorille, mutta elämä yllätti positiivisesti. Universumi järjesti asiat niin, että sain vuokra-asunnon Teneriffan ehkä maagisimmasta paikasta – El Médanosta.

Kaiken kukkuraksi tämä on jo toinen kerta El Médanossa. Tarkkasilmäisimmät lukijani voivat muistaa, että olen asunut täällä aikaisemminkin.

Nyt asun meren äärellä ja tämä tuntuu kuin unelta.

Ystäväni ottama kuva.
 11. Bongasin itseni sarjasta

Katsoessani erästä sarjaa, johon olin osallistunut vuosi sitten tekovaiheessa, bongasin itseni ruudulta useamman kerran. Vaikka tuskin kukaan muu huomasi minua, se oli hieno hetki itselleni.

12. Sain uusia ystäviä

Vuoden aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin, kuten kahteen venäläiseen naiseen, äitiin ja tyttäreen. Heidän kanssaan vietin uuden vuoden ja teimme perinteisiä, venäläisiä ruokia.

13. Avustajana elokuvissa ja sarjoissa

Pääsin kokemaan monipuolisia rooleja elokuvissa ja sarjoissa, kuten poliisina, luonnonkatastrofista selviytyneenä naisena ja tavallisena kadun tallaajana. Kaiken kaikkiaan työskentelin kahdessa elokuvassa, kahdessa sarjassa ja yhdessä dokumentissa.Lomakkeen yläreuna

14. Tv-sarjan käsikirjoitus eteni

Yhdessä kirjoittajaystäväni kanssa olemme edenneet tv-sarjan käsikirjoituksen parissa ja saaneet valmiiksi jo kolme jaksoa. Seuraavaksi suunnittelemme kirjoittavamme toiset kolme jaksoa.

15. Coworking-kokemus

Kyllästyin työskentelemään omassa kämpässäni, erityisesti siksi, että työpisteeni oli samassa tilassa, jossa myös nukuin. Tämä tilanne alkoi ahdistaa, ja päätin selvittää coworking-tilojen hintoja.

Sain erinomaisen tarjouksen, eikä minun tarvinnut miettiä kahta kertaa, sillä coworking-tila sijaitsi samassa kylässä, missä tuolloin asuin eli Valle San Lorenzossa. Päätös osoittautui erinomaiseksi, sillä tutustuin upeisiin ihmisiin, ja paikan pitäjä on todella mukava.

16. Muita ilonhetkiä vuoden varrelta

Tietenkin vuoteen mahtuu paljon muutakin, joista suurimmasta osasta en ole edes kertonut blogissani. 

Kesän kynnyksellä koostin yhteen blogipostaukseen ihania muistoja vuoden ensimmäiseltä kolmannekselta. Niinpä en niitä enää kaikkia laittanut tähän mukaan, ettei tästä tulisi kilometripostausta.

Tekstin voit käydä lukemassa: Ihania muistoja tältä vuodelta 

Vuoden 2023 opetukset, vastoinkäymiset ja kolaukset

Vuoden 2023 suurimmat pettymykset olivat suhteen päättyminen ja yhteisasumisen vaikeudet kämppikseni kanssa.

Voit lukea lisää kokemuksestani täältä: Yhteisasuminen päättyy - Ja nyt kerron, mitä opin tästä

Toki vuoteen mahtui muitakin asioita, jotka eivät menneet kuin Strömsössä. Olisin voinut omistautua enemmän liikunnalle, yrittäjyydelle ja ystävilleni, mutta viime vuonna oman ajan merkitys korostui minulle.

Vuoden aikana kohtasin suurimman haasteeni tasapainotellessani oman elämäni ja työelämän välillä. Lisäksi harmittaa, etten toteuttanut suunniteltuja vaellusretkiä ollenkaan. Onneksi sentään Suomessa menin vaeltamaan erääseen kansallispuistoon.   

Sen sijaan lenkkeilin lähialueilla ja kiipesin monesti eräälle kukkulalle, mutta nämä eivät tietenkään korvaa kunnon retkiä luontoon.

Lisäksi viime kesänä sukulaiseni äkillinen kuolema järkytti minua syvästi. Tämäkin kokemus opetti minulle paljon elämän arvaamattomuudesta ja tärkeydestä arvostaa läheisiäni.

Yhteenveto vuodesta 2023

Katsoessani taaksepäin, voin kuitenkin olla tyytyväinen vuoteen 2023. Pääsin matkoille lähisaarille La Gomeralle ja Gran Canarialle, Suomeen ja manner-Espanjaan. Tutustuin myös Teneriffaan, kun teimme roadtripin ystävieni kanssa.

Kävin monissa ravintoloissa syömässä ja jopa festareilla.

Tein töitä copywriterina, näyttelijänä ja avustajana. Hoidin ystäväni koiria. Kirjoitin käsikirjoitusta. Kasvoin henkisesti. Kävin konstelaatioissa.

Muistat varmaan myös kirjoittamani elokuvakäsikirjoituksen? Valitettavasti tuo projekti ei edennyt vuonna 2023 juurikaan. Hain kahteen elokuvafestivaaliin, enkä päässyt kumpaankaan.

Lisäksi otin yhteyttä tuotantoyhtiöihin ja tuottajiin, mutta en ole saanut vastauksia. Paitsi yhden, jossa kerrottiin, että eivät ota vastaan käsikirjoituksia ollenkaan, koska toteuttavat vain muutaman projektin vuodessa.

Summasummarum:

Vuosi 2023 toi mukanaan niin haasteita kuin unohtumattomia hetkiä, ja nämä kokemukset ovat jättäneet jälkensä elämääni.

Minulla heräsi halu tehdä tästä vuodesta entistä parempi ja merkityksellisempi sekä ennen kaikkea antaa tilaa kasvulle ja itsetutkiskelulle.

On aika katsoa eteenpäin uusiin mahdollisuuksiin ja seuraaviin seikkailuihin. 

Vuosi 2024 tavoitteet

Tälle vuodelle olen asettanut monia tavoitteita, mutta keskiössä on oman itseni ja henkilökohtaisten tavoitteideni vahvistaminen. 

Päätin omistautua itselleni ja pyrin olemaan se vahva nainen, joka elää merkityksellistä elämää täynnä tavoitteita ja unelmia.

Näen itseni naisena, joka pitää huolta itsestään, on itsenäinen ja feminiininen sekä säteilee positiivista energiaa. 

Tavoitteenani on kohdata omat haavani ja käsitellä menneisyyden traumani, sillä uskon, että tämä on avain onnelliseen ja tasapainoiseen elämään.

Aion rakastaa itseäni syvästi ja täydellä sydämellä, sillä tiedän, että tämä avaa ovia uusille mahdollisuuksille ja rikkaille elämänkokemuksille.

Ja sitten niihin tämän vuoden tavoitteisiin.

1. Ammatillinen kehitys

Haluan tulla entistä paremmaksi copywriteriksi ja kehittyä ammatillisesti sekä ansaita enemmän vähemmällä työllä.

Suunnitelmana minulla on copywriter-kurssi, jonka haluan tänä vuonna tehdä vihdoinkin loppuun asti. 

Nyt tavoitteena minulla on saada pari uutta, mielenkiintoista asiakasta, joille tehdä viestintää menestyksekkäästi.

Pohdin myös, menisinkö coworking-paikkaan. El Médanossa olisi siihen mahdollisuus ja siellä olisi myös sauna ja uima-allas.

Haluan niin ikään alkaa saada lisätuloja passiivisesti, joten tutkin, miten tämä on mahdollista ja laittaa hihat heilumaan mahdollisimman pian.

2. Henkinen kehitys

Haluan kehittyä henkisesti. Tarkoitan tällä yhteyttä Jumalaan, universumiin. En vielä tässä vaiheessa osaa sanoa muuta. 

Tiedän ainoastaan sen, että jatkan meditointia joka päivä. Arkipäivänä vähintään 30 minuuttia ja viikonloppuna enemmän.  

Lisäksi menen meren rannalle kävelylle päivittäin maadoittumaan. Haluan myös käydä uimassa meressä useammin.

3. Terveydestä ja hyvinvoinnista huolta pitäminen

Haluan kiinnittää huomiota omaan ruokavaliooni, liikuntaan ja henkiseen hyvinvointiin. Lisäksi pidän huolta siitä, että juon riittävästi vettä. Minulla on käytössä myös laadukkaita lisäravinteita.

Minulla on mielessä, että aloitan tällä viikolla pidemmät kävelylenkit ja joogasessiot. Pohdin palaisinko kuntosalille näin muutaman vuoden jälkeen.  

4. Käsikirjoitusprojektit eteenpäin

Minulla on tahtotilana saada tv-käsikirjoitus valmiiksi ja toisaalta edistää elokuvaprojektia. Luultavasti yritän uudestaan elokuvafestivaaleille ja otan uudestaan tuotantoyhtiöihin yhteyttä.

5. Matkat

Haaveilen matkasta Asturiakseen, Suomeen ja Egyptiin/Peruun. Asturiaksessa asuvat entinen kämppikseni ja hyvä ystäväni, jonka entisessä asunnossa asun nyt. Olisi huippua nähdä heitä.

Suomeen haluan mennä kotikonnuille kesällä ja olisi ihanaa viettää pitkästä aikaa myös joulua Suomessa. Ja ah, haaveilen matkoista Peruun ja Egyptiin!

6. Itsensä kehittäminen

Itsensä kehittäminen on minulle luonnollisesti tärkeää. Tänä vuonna haluankin lukea tai kuunnella entistä enemmän kirjoja. Katson myös erilaisia videoita Youtubesta, jota kautta opin aina jotain uutta.

Mitään konkreettista suunnitelmaa minulla ei ole, muuta kuin, että haluaisin tehdä kirjoittamiskurssin loppuun ja siten kehittyä kirjoittajana.

7. Enemmän vapaa-aikaa

Vapaa-aikana haluan itseni kehittämisen ja käsikirjoitusprojektien lisäksi myös nähdä enemmän ystäviäni. Lisäksi toivon uutta ystävää elämääni. 

Ystävien kanssa olisi kiva tehdä retkiä luontoon, olla meren äärellä, meditoida, käydä jam-sessioissa ja miksei vaikka festareillakin. Olisi huippua osallistua joihinkin kivoihin tapahtumiin ja retriittiin.

8. Enemmän kuvauskeikkoja elokuvissa ja sarjoissa

Elokuvat ja sarjat ovat tärkeä osa elämääni, vaikka en nykyisin niiden suurkuluttaja enää olekaan. 

Haluaisin näytellä enemmän elokuvissa ja sarjoissa. Miksipä ei myös esiintyä jossain mainoksessa? Joko mallina tai näyttelijänä. 

Millainen oli sinun vuosi 2023 ja oletko asettanut tavoitteita tälle vuodelle? 

Jos olet kirjoittanut blogipostauksen, jaa kirjoitus kommenteissa.

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)