lauantai 28. tammikuuta 2012

KAKSI KUULUISAA

José Mota ja Fernando Tejero ovat monelle suomalaiselle tuntemattomia. Kotimaassaan Espanjassa he ovat kuitenkin todella kuuluisia ns. julkkiksia. José on pitkänlinjan koomikko ja näyttelijä, kuten Fernandokin. Ei siis ollut mikään ihme, että heidän uutuuselokuvansa ”La chispa de la vida”-promotilaisuuteen saapui valtaisa määrä ihmisiä. Jono oli niin pitkä, että moni oli huolissaan, mahtuuko enää saliin katsomaan. 
 
Fernando Tejero sanoikin heti tilaisuuden alussa, että oli nähnyt ulkona pitkän jonon saapuessaan Paraninfoon, Zaragozaan. Sinä hetkenä hän oli ajatellut, että jos nuo ihmiset eivät pääse sisään, niin silloin ei hänkään tulisi. Loppujen lopuksi väki mahtui saliin, vaikka istumapaikkoja ei kaikille riittänyt.
Puheensorina valtasi salin ja jännitys oli käsin kosketeltavaa. Lopulta se raukesi, kun José ja Fernando astuivat sisään Luis Alegren johdolla, joka toimi juontajana. Itse asiassa on myös hänen ansiotaan, miksi niin monet kuuluisuudet espanjalaisesta elokuvamaailmasta poikkeavat Zaragozaan.
José Mota, Luis Alegre ja Fernando Tejero
26.1.2012
Luis Alegren luoma La Buena Estrella (suom. Hyvä tähti) on keskustelu-ja promotilaisuus, jossa kuuluisuudet esittelevät elokuviaan. Keskustelu etenee yleensä leppoisassa tunnelmassa –eikä tämäkään kerta ollut poikkeus. José sai yleisön nauramaan, aidosti ja vilpittömästi. Näytti siltä, että koomikoksi ei tulla, vaan synnytään.
 
Lopuksi sai esittää kysymyksiä. Kysymysten avulla saatiin vastauksia mm. siihen, miten pitkään elokuvaa tehtiin ja millainen oli normaali työpäivä. Elokuvaa tehtiin 7½ viikkoa ja normaalisti kuvattiin ilta –ja yöaikaan klo 17-7. Yleisöä kiinnosti myös Salma Hayek, meksikolainen näyttelijätär, joka oli mukana elokuvan teossa. José kertoikin, että Salma on hyvin ammattimainen näyttelijätär. Olipa hän kysynyt Salmalta, luuleeko tämä olevansa kauniskin. Salma oli katsonut Joséa hölmistyneenä ja revennyt nauramaan ja vastakysymykseksi hän heitti: ”Oletko höpsö vai mitä?”

”La chispa de la vida” on tragikomedia, joka kertoo työttömäksi jääneestä Robertista. Robert on epätoivoinen mies, joka haluaa muistaa ne onnelliset päivät. Niinpä hän palaa hotellille, jossa vietti kuherruskuukauden vaimonsa (Salma Hayek) kanssa, mutta löytääkin jotain aivan muuta... Tragikomedian tyylilajiin kuuluu, että surullinen tarina esitetään humoristisin keinoin. Molemmat näyttelijät totesivat, että komedia ei ole niin arvostettua kuin vaikkapa draama.

Keskustelutilaisuus päättyi ja näyttelijät joutuivat lähtemään sellaisella vauhdilla pois, ettei aikaa jäänyt nimikirjoitusten tai kuvien ottoon. Siitä huolimatta kaikki olivat varmasti tyytyväisiä tilaisuuteen. Yksi kokemus lisää ja yksi kysymys vähemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)