tiistai 31. tammikuuta 2012

PILATES –KEHONHALLINTAA HITAASTI JA RAUHOITTAVASTI

Pilates on kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon lihaksia, parantaa hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Pilateksen kehitti 1900 -luvun alussa saksalainen Joseph Pilates. Se perustuu kiinalaisiin menetelmiin ja perinteisiin itämaisiin liikuntamuotoihin kuten joogaan. Pilates on todella tehokasta. Siinä yhdistyvät lihaksien vahvistaminen, mielenhallinta, hengitys ja rentoutuminen. Näin ollen voisi sanoa, ettei pilates ole menetelmä vain vartalolle, vaan myös mielelle.

Minulla oli ilo tutustua pilatekseen. Kuntosalilla alkoi maksullinen pilates -kurssi, mutta jonka ensimmäinen tunti oli ilmainen. En siis halunnut jättää tilaisuutta käyttämättä ja kiisin mukaan pilatekseen aamun ensi tunneilla. Tunti alkoi erittäin rauhallisesti, kuten pilatekselta oli voinutkin odottaa. Oli tärkeää yhdistää oikea hengitystekniikka liikkeisiin, jotka yhdessä loivat harmonisen kokonaisuuden. Liikkeitä säesti rauhoittava musiikki, joka täydensi pilatesta.

Tunnin edetessä liikkeet olivat edelleen hitaita, mutta sitäkin tehokkaampia. Harmistuin, kun en pystynyt suorittamaan joitakin liikkeitä niin hyvin, kuin olisin halunnut. En vain osannut hallita omaa kehoani riittävästi, että olisin saanut puserrettua itsestäni energiaa liikkeen suorittamiseen. Niinpä suoritukseni joidenkin liikkeiden osalta jäi auttamattomasti puolitiehen. Ohjaaja kuitenkin neuvoi ja kävi jokaisen luona opastamassa hengityksessä ja oikean asennon kanssa. Loppua kohden liikkeet taas helpottuivat. Tunti päättyi, mutta olin saanut ihanan ja rentouttavan olotilan. Kävellessäni kotiin oli synkkää ja sateista, mutta mieleni oli sitäkin iloisempi. Kiitos Pilateksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)