sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

PIENKÖ... VAI PALLAUTANKO?

Elkkee ihmmetelkö. Mie aattelin nyt ensimmästä kerttoo kirjottoo miun murtteella. Tää on vuan tämmönen kokkeillu, luultavammin kertaluontteinen.

Ja nyt siihen varsinaasseen assiisseen. 

Mie olin ostoskeskuksella viikko takaperin. Vae pitäskö kerttoo kaekki alusta asti? No taijjan mie kerttoo. Eli mite päävvyin ostoskeskukseen. 

Myö löyvettiin tapletti. Joku ol unohtanu sen penkille. Yritettiin käynnisttöö, mut siittä ol akku lopussa. Oltas haluttu kattoo omistajan yhteystiijjot. Mie halusin sen palauttoo. Ettei vuan tulis huono karma meijjän ylle. Yhttää enemppee huonnoo tuurrii ei tähä huusholliin tarvittas.

Enstiks yritettiin kysellä laturrii lainnoon kavereilta, vuan ei kellään ollunna oikeenlaista. Niinpä menttiin ystävän kanssa eri kaappoloihin kysymmään. Sen verran ouvvonmerkkinen tapletti se ol, ettei kukkaan voinna auttoo. Vuan oli siinä kauhhee homma, niin monessa paikkoo puikkelehttii. Miun ystävä, joka on vanhempi nainen, oli jo hättee kärsimässä. Melekkein jo luovutettiin tapletin suhteen, mutta sitten myö kekkastiin, että mennään yhtteen hirmusen issoon elektroniikkaliikkeesseen. Hypästtiin bussiin ja matka alko. Yht’ äkkii kuulu kova meteli ja jäykistyin kuin kakkakikkare. 

Bussista rikkoutu lasi ja sirpalleet lens meijjän takana –hyvä, ettei meijjän päälle! Säikähhin ihan hirvveesti. Mannailin, että nykkö meitä seurroo huono karma, vaikka yritettään palauttoo sitä taplettii! Meijjän piti vaihttoo bussii tappauksen vuoks. Matka jatku. Kotvasen päästä bussi törmevvää liikennemerkkiin, mut kuski ei ollunna moksiskaan. Mitähän meille ehttii sattuu, ennen ku piästään siihen liikkeesseen? 

Lopulta piästiin kuin piästiinkin perille asti. Eka meille yritettiin kaupata laturrii, mut kerrottiin rehellisesti, ettei tää oo meijjän ommaisuutta, eikä meillä oo aikomusta osttoo, ku tarkotus on palauttoo. Ainnoo mitä myö haluttas, ni lainata laturrii, että saahhaan tapletti pelittämmään ja katottuu ne yhteystiijjot. 

Tähän myyjä suostu ja laturi löyty tiskin takkoo. Vuoteltiin tovi, jos toinenkkii, mut ihan ol koko kone mykkä. Paineltiin käänistysnappulloo, mut ei pihhaustakkaa. Myyjäkkii katto ja eppäili siinä olevan vikkoo. Se ol viimonen niitti. Luovutettiin. Ku kerta olttiin sellanen matka tehty ostoskeskukseen asti, ni sitte menttiin näyteikkunaostoksille. 

Kello mielessäin
Mie oon jo vuuen ajan miettiny kellon hankinttoo. Sellasta ruusukultasta. Miulla, kun on jo hoppeinen ja kultasen väriset kellot, niin ruusukultanen olis sopiva kolmanneks. Yhtä sellasta ihastelin, mut en raaskinna osttoo. Sitten menin toisseen liikkeeseen. Siellä näin yhen kellon, joka kolahti heti. En ostannu. Mut sit mie huomasin sen jiänneen ajatukssiin. Piti palata ostammaan. Se oli niin ihana! Iha ku miulle tehty! 

Monta kerttoo vuan on kelloo katellu tässä viikon aekana ja ihastellu, miten ihana se on. Kunnes justtiinsa eilen tajussin yhen assiin! Siinä on suuremman luokan moka. Huommaateko jottain outtoo kellossa?
Siinä on roomalaiset numerot ja nelonen on viärin! Eikös sen pitäs olla IV? Nyt mie nään ihan liian monta viivvoo ja aina, ku mie katon kelloo, niin se hyppevvää silimille. Mut silti tykkeen kellosta. Vasta äsken katoin, missäs tiä on tehty, niin Kiinassa. Yllätys!
Mitäs mieltä työ ootta? Pitäskö palauttee vai pittee? Tykkään kyllä kellosta, mutta tuo nelonen viärin laitettuna häirihtöö. Nyt kun sen viimmein tajusin. Ostohetkellä olin näköjjään liian hurmiossa! Mielpitteitä puolesta ja vasttaan suapi laittoo.

Ainniin, ja miten kävi tapletille? Mie kiikutin se polliisisetälle ja toivottaan, että piättyy omistajalleen. Hyvästä työstä suapi hyvän mielen ja toivottavasti jatkossa paremman karman! 
;)  

post signature

6 kommenttia:

 1. Tämän postauksen lukemiseen mulla meni ihan sairaan kauan, kun joitakin sanoja piti hieman mutustella ennen kuin niitä edes tajusi :D

  Kaunis kello, pidä se ehdottomasti :) Itseänikin kyllä tuommoiset virheet häiritsisivät, mutta kyllä noin kaunista kelloa kannattaa pitää virheistä huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitti, kun jaksoit kuitenkin lukea! :) Whaat? :D Mitähän sanoja siellä on voinu olla? :D

   Joo, miustakin se on niin kaunis! :) Ehkä mie pidän sen.. :)

   Poista
 2. Melko helpolla ymmärsin, laita vaan näitä useamminkin! (hmmm... pitäisköhän itsekin...)

  Mut kiusatakseni sua kellon suhteen lisää, eiks kolmonenkin ole väärin, niinku tavallaan... ja ysi... Eli ei kai se nelonenkaan haittaa. Paitsi jos sain sut nyt enempi ymmälleen! :P Eikä, kaunis kello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä juttu! :) Saa nähä, tuleeko näitä useammin. Tää tuli hetken insipiraation seurauksena. ;) Joo, tee ihmeessä siekkii murrepostaus! :)

   Joo, oikeassa olet; ysi ja kolmonen on väärin. Kutonenkin tuosta puuttuu kokonaan. Mut sen voi laittaa suunnittelun/taiteellisen vapauden piikkiin. Ne on päänumerot, monissa kelloissa niissä kikkaillaan. :D Mut toi nelonen häiritsee oikeasti, koska sitä ei voi laittaa taiteellisen vapauden piikkiin, vaan se on oikeasti aika paha moka.

   Poista
 3. Itse tykkään metalliranteisista kelloista,mutta tuo on kaunis. Ajaton ja klassinen :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti! :) Tosiaan, ajaton ja klassinen, mut tykästyin siihen ensi silmäyksellä. :D Mieki normaalisti tosiaan tykkään metallirannekkeista, mutta tässä oli sitä jotain. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)