torstai 30. huhtikuuta 2015

PORTUGALIN MATKABUDJETTI

Ensimmäistä kertaa blogini historiassa valotan omaa matkabudjettia. Sellainen on hyvä olla, olipa matkakohde mikä hyvänsä. Se on myös kovin henkilökohtainen juttu. Toiset laittaa rahaa palamaan, ja toiset haluavat matkustaa mahdollisimman halvalla. Tai siltä ja väliltä. Joka tapauksessa ilman rahaa on vaikea matkustaa, joskaan ei mahdotonta.

Minä yritän aina matkustaa mahdollisimman pienellä budjetilla, mutta toisaalta en mielelläni jousta hotellin mukavuuksista. Hotellikriteereistäni kirjoittelinkin aiemmin täällä klik. Jos joustaisimme hotellista, niin matka irtoaisi varmasti vieläkin edullisemmin.

Yksi syy tai sanotaanko lopullinen syy, miksi Portugalista tuli tämän kevään matkakohteemme, oli sen edullisuus. Hotelli ja lento tulivat mielestäni todella edullisiksi. Tämä oli ehkä kaikkien aikojen halvin matkamme! Hintataso Portugalissa on vain hivenen Espanjaa edullisempi ja suomalaiselle taas huomattavan halpa. Toisaalta riippuu, mistä roikkuu. Vähän täytyy katsoa, mihin laittaa rahaa. ;) Tutustuimmepa matkalla yhteen pariskuntaan, joka kertoi, että lennot Barcelonasta Lissaboniin tulivat kustantamaan vain 29€!
Kuva Sintrasta.
Matkabudjetista sen verran, että jotkin kustannukset jaoimme. Mies esimerkiksi maksoi taksin hotellille (12€), kun taas vastaavasti minä ostin ruokaa ja katsottiin, että molemmat laittavat suurin piirtein yhtä paljon rahaa ja tasapuolisesti.

Matkabudjetissa on siis esillä ne jutut, jotka minä maksoin omasta pussista. Eli toisin sanoen, paljonko matka tuli minulle maksamaan.

Liikkeellä olimme kolmen pysähdyksen taktiikalla. Tankkasimme hotellissa mahat täyteen aamupalalla, jolla pärjäsi pitkälle päivää. Söimme lounaan ja illalla evästä, tai toisin päin eli päivän aikana evästä ja illalla sitten täyttävämpi ruoka.

Mutta sitten varsinaiseen asiaan, eli hintoihin.
Linja-auto meno-paluu Zaragoza – Madrid, Barajas T4 (kyllä, mikä autuus, että bussi vie suoraan lentokentälle!)………………………………………..30€
Lento (Iberia)………………………………………....83,50€
Hotelli………………………………………………....86,65€ (4 yötä kera aamupalan eli 21,70€ per yö per hlö)
Matkavakuutus……………………………………….17€
Metro/ratikka……………………………………….....12,50€ (6€/24h+0,50€ kortista)
Juna Sintraan…………………………………………4,80€
Linja-auto Sintrassa…………………………………..5€
Quinta de Regaleiran pääsymaksu...........................6€
Palacio da Pena+puiston pääsymaksu....................14€
Tuliaiset.....................................................................14€
Ruoka ja juoma.......................................................n.36€ 
(käytiin Mäkkärissä euron hamppareilla lentokentällä, herkulliset salaattiruoat 6,95€/annos ostettiin Vitaminas-paikasta, nautittiin lounas 5,50€ Belémissä… jne. Sintrassa ei ehditty syömään ollenkaan, hups!)
Matkaeväät ennen matkaa (patonki, mehu ym.).....n.5€

Matka yhteensä pyöristettynä……………….........315€

Alkuperäinen matkabudjettini oli 300 euroa ja se ylittyi 15 eurolla. Mutta siitä huolimatta ei paha! Ja jotta saatte vähän persfektiiviä, niin Finnairilla pelkkä meno-paluu lento kotikonnuilleni ja Espanjan välillä maksaa sen 300 erkkiä...
post signature

4 kommenttia:

  1. Mahtavaa vappua! Luen huomenna postauksen vielä ajatuksella <3

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa vappua! Luen huomenna postauksen vielä ajatuksella <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)