torstai 14. lokakuuta 2021

TANTRA JA HÄMMÄSTYTTÄVÄ KOKEMUS

”Tantra? Tantrapäivä, niin mikä?” Kun ystäväni kutsui minut mukaan, minulla ei ollut tantrasta suurempaa tietoa. Oli vain mielikuva jostain seksiin ja nakuiluun liittyvästä. Kun ystäväni vakuutti sen olevan turvallinen ja kunnioittava, päätin osallistua. 

Ajatus metsässä luonnon keskellä tapahtuvasta sessiosta kuulosti korvaani hauskalta, mutta kyllä mielessä kävi, mihin sitä on taas itsensä luvannut mukaan.

Niinpä eräänä loppukesän päivänä hurautimme La Esperanzaan, joka on täynnä ihania mäntymetsiä. Juuri sinä päivänä oli jopa metsäpalovaroitus ja esimerkiksi Forestal Park oli suljettu. Porukkaa ei siis juurikaan ollut liikkeellä.

Tämä oli meille hyvä ja huono juttu. Kävi nimittäin niin, että osa metsäteistä oli suljettu ja missasimme kokoontumispaikan. Kun tähän vielä lisätään se, että puhelimien kentät olivat huonot tai ei kenttää ollenkaan, soppa oli valmis.

Päätimme hyödyntää lähellä sijaitsevan Forestal Parkin parkkipaikkaa. Teimme pienen haikin metsän uumeniin etsiäksemme sopivan paikan sieltä jostain. Muu porukka meni hakemaan kamppeet ja pari mattimyöhäistä. 

Minä jäin hetkeksi yksin metsän keskelle ihmettelemään paikan mystistä tunnelmaa. Minulle tuli olo, että en taida olla yksin… Ja silti olin siinä, aivan yksin.

Pian kuulin iloista puheensorinaa ja tantrapoppoo ilmestyi, myös ne mattimyöhäiset. Päätimme mennä vielä vähän syvemmälle metsään löytääksemme sen täydellisen spotin. Me emme halunneet tyytyä ihan ookoo paikkaan. 

Ja se täydellinen paikka löytyi kuin löytyikin. Siellä aurinko ja puiden varjo tanssahtelivat kauniissa sopusoinnussa. Mikä tahansa paikka se ei ollut, koska puiden välissä pilkotti jonkun rakentama maja. 

Pohdimme jonkun halunneet todella eristäytyä tästä maailmasta. Paikalla ei kuitenkaan näkynyt ristin sielua, vain meidän tantraporukka ja koira.

Istuimme piiriin, jossa tietenkin esittäydyimme ja jokainen sai kertoa, mitä tantra on ja mitä se itse kullekin merkitsee. Minä en paljoa osannut kertoa, koska enhän ollut edes googlettanut ”mitä tantra on?”, vaan tosiaankin menin niin avoimin mielin kuin vain mahdollista.

Mitä tantra on?

Tantraopettaja kertoi oman näkemyksensä:

”Tantra on filosofia. Se on yhteys omaan energiaan, tunteisiin, intiimi suhde itsensä kanssa. Tantra ei ole vain seksiä ja fyysistä kontaktia. Se on paljon enemmän… Se on jotain, joka vapauttaa, laajentaa tietoisuutta ja itseä. Ennen kaikkea se on yhteys omaan sydämeen.”

Kuuntelin haltioituneena, mutta samalla suustani pääsi huomaamatta kysymys: mutta voiko tantra olla vaarallista? Opettaja naurahti ja vakuutti, että ei. Voin vain hyötyä siitä, kun tulin tantrasessioon.

Nämä olivat ne kuuluisat sanat ennen seuraavaa episodia… 

Pysäyttävä ja veret seisauttava kokemus metsän keskellä

Aloitimme tantrasession hengitysharjoituksilla. Hengittelimme opettajan neuvoessa, miten kaikki tapahtuu. Olimme jokainen varmasti enemmän tai vähemmän ”omissa maailmoissamme” ja voin vain kuvitella, miten hullulta meidän meno on voinut näyttää ulkopuolisen silmin katsottuna.

Siinä me olimme piirissä metsän keskellä, sisään ja ulos-hengittelyä silmät kiinni. Kunnes yhtäkkiä tapahtui jotain todella outoa…

Porukkamme nuorin kaveri, reilu parikymppinen nuori mies, näytti siltä kuin olisi saanut epilepsiakohtauksen tai ainakin melkein. Hänen silmänsä olivat valkoisina. 

Me kaikki, paitsi opettaja, säikähdimme. Opettaja reagoi nopeasti. Hän ohjasi nuoren makuuasentoon ja hieroi jaloista. Me muut keräännyimme ympärille. Ystäväni kasteli nuoren pään vedellä. 

Eikä aikaakaan, kun nuorukainen tuli takaisin omaan kehoonsa ja tietoisuuteensa. Huokaisimme kaikki helpotuksesta. Ehdotimme, että parasta voisi olla vain seurata sivusta tätä hommaa. Niin hän asettui istumaan puun alle ja katsoi, miten jatkoimme hengitysharjoituksia ja puhuimme vierailla kielillä.

Joku kysyi tauolla, miten hullulta tämä oikein hänen silmäänsä näyttää. Hän totesi hyvin tyynesti ja rauhallisesti, että se näyttää paljon vähemmän hullulta kuin mitä luulisi. Hymyilimme hänelle. Espanjalaiseksi hän oli hyvin hiljainen, rauhallinen ja jopa jäykkä.

Lopuksi asetuimme piiriin jakamaan kokemuksiamme tantrasessiosta. Millainen oli oma kokemukseni? Koin tämän hyvin vapauttavana ja mielenkiintoisena sessiona. 

Hengitysharjoitusten aikana koin aivan kuin siellä metsässä olisi ollut joku muukin, kuin jokin henki. Toki koirakin liikuskeli siellä, mutta siltikin minusta tuntuu, että oli jotain muuta. Oli se sitten vaikkapa puiden oksia kutitteleva tuuli.

Odotin jännittyneenä, mitä tämä hiljainen mies porukkamme nuorimpana paljastaisi omasta kokemuksestaan. Enkä varmasti ollut ainoa. Kaikki suuntasivat huomionsa häneen. Hän kertoi, että yhtäkkiä hän vain tunsi laajentuvansa. Hän tunsi meidät ympärillään, metsän puut ja kasvit. Hän oli kuin yhtä kaiken kanssa ja oli jossain muualla, kunnes yhtäkkiä heräsi ja lopulta palasi.

Opettaja oli vaikuttunut ja niin myös me muut. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että tällä nuorukaisella on lahja. Todellinen syntymälahja. Se, miten nopeasti kaikki tapahtui ilman, että nuorukainen olisi koskaan edes meditoinut. Kun miettii vaikkapa sitä, miten haastavaa on päästä valaistuneeseen tilaan ja mieli tyhjäksi. Se vaatii vuosien sinnikästä harjoittelua, eivätkä sitä silti kaikki koe.

Opettaja lupasi, että jos tämä kokemus ei nuorta miestä säikäyttänyt ja tämä haluaisi jatkaa henkisellä polulla, olisi hän käytettävissä. Itse uskon, että tämä ei ollut sattumaa. 

Aivan kuin olisi tarkoitettu niin, että nuori mies tulisi juuri tuona päivänä meidän mukaamme ja saisi tuon kokemuksen. Uskon ja toivon, että se oli hänelle päivä elämässä ”ennen ja jälkeen”.  Ja todellakin, tällaista ei varmasti tapahdu joka päivä!

Tantrailun jälkeen söimme piknik-hengessä siellä metsän keskellä, makoilimme ja keskustelimme. Sitten oli aika lähteä kuplasta ja palasimme autoillemme. Vitsit, miten mahtava päivä, jota edelleen muistelen lämmöllä.

Miksi kerron tästä?
Halusin jakaa tämän hämmästyttävän kokemuksen, koska se todistaa, että me olemme paljon enemmän. Meissä ihmisissä on mieletön voima. Me olemme kosmisia olentoja. Me olemme yhteydessä toisiimme ja universumiin. 

Kaikki on energiaa. Ja koska kaikki on energiaa, ei kuolemaakaan ole. Energia muuttaa vain muotoaan. Uskon vahvasti siihen, että kuoleman jälkeen alkaa uusi elämä. Eikä vähiten hypnoosikokemukseni takia, jossa pääsin kurkistamaan kahteen edelliseen elämääni.

Tämä kokemus oli minulle hyvin ainutlaatuinen omalla henkisellä polullani, vaikka se ei edes tapahtunut minulle. Jos olen aivan rehellinen, olisin itse halunnut kokea jotain samanlaista kuin tuo nuori mies. 

En tiedä, miten nuorukaisen lopulta kävi, palasiko hän omaan elämäänsä ja jatkoi normaalisti sitä vai saiko hän siitä innostuksen jatkaa henkisellä polulla. Toivon, että tuo jälkimmäinen vaihtoehto.

Oletko sinä kokeillut tantraa? Onko sinulle tapahtunut jotain vastaavaa?

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)