torstai 7. lokakuuta 2021

MITÄ HISTORIA ON MEILLE OPETTANUT

Olen aina rakastanut historiaa. Minulle historian tapahtumat ovat kuin tarinoita ja kuten kaikki tiedämme, jokaisella tarinalla on jokin opetus. 

Muistan, miten etenkin yläasteella kiinnostukseni nousi uusiin sfääreihin. Kerran jouduin jopa luokasta ulos liiallisen aktiivisuuden vuoksi. Kukaan muu luokallani ei ollut niin innostunut historiasta kuin minä. Opettaja turhautui ja minä pääsin opiskelujen jälkeen töihin museoihin Suomessa. Loppu onkin sitten historiaa. Näinkin voi siis käydä.

Miksi koen historian niin tärkeänä?

Mielestäni historian tunteminen on erittäin tärkeää siksi, koska ne, jotka eivät tunne sitä, ovat tuomittuja toistamaan sitä. Yksi asia on kuitenkin hyvä pitää mielessä: historia on voittajien kirjoittama. 

Siksi historia, aivan niin kuin median kirjoitukset, tulee kyseenalaistaa. On hyvä esittää kysymyksiä. Miksi? Kysy aina miksi? Mikä tahansa asia tulee eteen, kysy… miksi? Ja jatka kysymistä, miksi, miksi, miksi? Niin kauan, kunnes totuus tulee esille.

Noh, ihan näin helppoa se ei ole. Aina ei tiedetä lopullista totuutta. Aina se ei tule näkyville heti. Uskon kuitenkin siihen, että ennemmin tai myöhemmin totuus tulee esille. Se on vain ajan kysymys, milloin. Aika näyttää totuuden. 

Tarina vuosikymmenien takaa

N a t s i-S a k s a alkoi syrjiä juutalaisia H i t l e r i n valtaannousun myötä, v.1933 alkaen. Sitä pidettiin h o l o k a u s t i n alkuna. Juutalaiset olivat ihmisryhmä, jonka n a t s i t pyrkivät tuhoamaan. N a t s i-S a k s a jakoi kansalaisensa parempiin ja huonompiin ihmisiin: puhtaat saksalaiset ja nuo saastaiset taudinlevittäjät, j u u t a l a i s e t.

Miljoonien j u u t a l a i s t e n kylmäverinen m u r h a a m i n e n ei tapahtunut yhdessä yössä. Se alkoi pikku hiljaa, salakavalasti. J u u t a l a i s t e n oikeuksia poistettiin pala palalta. Eivätkä he protestoineet, vaan antoivat myöten. Ehkä he ajattelivat, että ”ei tässä mitään, kyllä tämä kohta menee ohi” ja ”parempi, ettemme suututa saksalaisia entisestään”.

Ensin saksalaisia kehotettiin välttämään j u u t a l a i s t e n kauppoja. Jossain vaiheessa tuli keltainen tähti rinnuksiin, joka erotti j u u t a l a i s e t saksalaisista. Vasta silloin he alkoivat todella huolestua. J u u t a l a i s e t olivat alinta kastia, saastaisia kaikkien pelkäämiä taudinlevittäjiä. Heiltä kiellettiin yhteiskuntaan osallistuminen, eivätkä he saaneet pyörittää liiketoimintaansa.

J u u t a l a i s e t yrittivät selviytyä henkilö-, perhe -ja yhteisötasolla niin fyysisesti kuin henkisesti. Jo pelkästään hengissä pysyminen ja oman ihmisarvonsa säilyttäminen, olivat yksinkertaisin tapa vastustaa n a t s i e n pyrkimyksiä.

Lopulta j u u t a l a i s e t eristettiin yhteiskunnasta ja heidät vietiin k e s k i t y s l e i r e i l l e. Tässä vaiheessa oli liian myöhäistä protestoida. He eivät voineet enää tehdä mitään. Toki yrityksiä oli, mutta me kaikki tiedämme, miten lopulta kävi. K e s k i t y s l e i r e i l l ä j u u t a l a i s e t m u r h a t t i i n kylmäverisesti. Osa joutui vasten omaa tahtoaan osallistumaan l ä ä k e t i e t e e l l i s i i n toimenpiteisiin tai kokeisiin. Arviolta noin 6 miljoonaa j u u t a l a i s t a kuoli toisen m a a i l m a n s o d a n aikana. Lopullista lukua ei tiedä kukaan.

Miten tämä oli mahdollista? Miksi kukaan ei puuttunut? V a l t i o n m e d i a k o n e i s t o oli toitottanut kaiken tapahtuvan saksalaisten turvallisuuden ja terveyden nimissä. He kertoivat j u u t a l a i s t e n tartuttavan saksalaisiin tauteja. Saksassa oli käytössä myös ”t e r v e y s p a s s i”, jolla saksalaiset todistivat oman puhtautensa, kun taas j u u t a l a i s e t se esti osallistumasta yhteiskuntaan.

Saksalaiset uskoivat v a l t i o n ja m e d i a n valheet. Se meni täydestä, koska kansa oli saatu pelkäämään. Ja pelko on tehokas keino hallita. Kaikki kauheudet tapahtuivat v a l t i o n, m e d i a n ja yritysten yhteistyössä.

Lopulta toisen m a a i l m a n s o d a n kauheudet tulivat päivänvaloon ja alkoivat N ü r n b e r g i n oikeudenkäynnit. Johtavat n a t s i t joutuivat oikeuden eteen s o t a r i k o k s i s t a ja r i k o k s i s t a ihmisyyttä vastaan. Heidät tuomittiin kuolemaan tai elinkautisiin vankeusrangaistuksiin. Oli vuosi 1945. Tämä tapahtui siis 76 vuotta sitten.

Silloin sanottiin ”ei koskaan enää” ja siksi luotiin N ü r n b e r g i n säännöstö. Jotta nämä tapahtumat eivät enää koskaan toistuisi.

Miksi kerron tästä nyt?

Koska historia toistaa itseään. Juuri nyt, aivan meidän nenämme edessä paljon suuremmalla mittakaavalla. Mitä luulet, olemmeko me nykyisin yhtään sen parempia ihmisiä? Emme. Ihminen ei valitettavasti ole muuttunut yhtään tässä 100 vuoden sisällä, ehkä jopa päinvastoin.

Kun katsoo, mitä Suomessa tai muualla tapahtuu, tulen surulliseksi. Näen niin selvästi, että m e d i a toimii p r o p a g a n d a k o n e i s t o n a ja ihmisiä a i v o p e s t ä ä n. Paitsi nyt r o k o t t a m a t t o m a t ovat juutalaisia. Olen pahoillani, jos luulet, että nykyiset tapahtumat ovat terveyden nimissä. Näin saksalaisetkin luulivat.

Meillä on ”p a n d e m i a”, jossa tauti on niin vaarallinen, että tarvitaan testi, joka kertoo onko henkilöllä se vai eikö ole, eikä Suomen k u o l l e i s u u s l u k u ole noussut yhtään.  Ja r o k o t e, jota jaetaan ilmaiseksi ja muilla lahjuksilla kuten ilmaisilla ämpäreillä. Jopa vaikuttajat on valjastettu markkinoimaan. 

Jos et ota p i i k k i ä, olet paha ihminen. Ja nyt Suomeen puuhataan n a t s i-p a s s i a. Eli käytännössä ihmiset halutaan pakottaa p i i k i l l e, jopa lapset! Vaikka lapsille tauti ei ole vaarallinen. Sen sijaan tiedämme, että p i i k k i on. Siitä voi tulla h a i t t a v a i k u t u k s i a tai siihen voi kuolla.

Olemme unohtaneet N ü r n b e r g i n säännöstön, minkä rikkominen menee H a a g i n kansainvälisen r i k o s t u o m i o i s t u i m e n tuomiovallan alle. Mikä tahansa l ä ä k e t i e t e e l l i n e n toimenpide testeistä maskeihin ja r o k o t t e i s i i n on laiton, ellei henkilö ole siihen itse suostunut, eikä kukaan järjestö tai ylempi valta voi antaa siihen suostumusta yksilön puolesta. Suomi on hyväksynyt N ü r n b e r g i n säännöstön. Ja silti Suomi rikkoo koko ajan ihmisoikeuksia, lakeja ja haluaa jakaa kansan kahtia, joka on muuten yksi k a n s a n m u r h a n merkeistä. 

Jatkammeko tällä tiellä?

Luottaisitko sinä tällaiseen v a l t i o o n, joka rikkoo ihmisoikeuksia ja lakeja? Luottaisitko S a n n a M a r i n i n hallitukseen, kun tiedämme hänen kuuluvan e l i i t i n verkostoon? Ja että tuo e l i i t t i haluaa tehdä ”T h e G r e a t R e s e t”? Luottaisitko sinä oman terveytesi r i k o l l i s t e n l ä ä k e y h t i ö i d e n käsiin? Luottaisitko m e d i a a n, joka koko ajan tuo esille vain yhtä näkökantaa ja se on ”mene p i i k i l l e” ja ”r o k o t t a m a t t o m a t ovat vaarallisia”?

Nyt on aika vastustaa k o r o n a p a s s i a. Nyt on aika sanoa ”riittää”. Kohta voi olla liian myöhäistä.

post signature 

Ps. Jouduin kirjoittamaan jotkin avainsanojen kirjaimet erillään, koska s e n s u u r i on niin kova täällä ja muissa kanavissa. Niin ei pitäisi olla. Jos todella eläisimme vapaassa maailmassa, ei minun tarvitsisi toimia näin, vaan voisin ilmaista oman mielipiteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)