sunnuntai 27. marraskuuta 2022

YLLÄTTÄVÄ MATKA GRAN CANARIALLE

Muistatko, kun kerroin, kuinka tapasin yhden miehen erään sarjan kuvauksissa? Kuinka olimme siellä ”brunssilla”? Kuinka huomasimme, että meitä molempia yhdistää Zaragoza? Ja kuinka hän sitten kutsui miut omille syntymäpäiväjuhlillensa?

No, tarina on nyt saanut jatkoa. Aloitin nimittäin teatteri- ja elokuvanäyttelytunnit, jotka ovat joka tiistai hänen maatilahuvilassa. Niiden yhteydessä olen tutustunut häneen paremmin. Jos jo tutustuessani olin ”who is this guy?”, niin nyt vielä enemmän.

Hän kokosi pienen ryhmän minut mukaan lukien ja yhdessä haimme castingiin Gran Canarialle. Sitten ristimme sormemme.

Ja arvatkaa mitä? Meidät hyväksyttiin! Vaikka olemme Teneriffalta ja siksi on vaikea päästä loikkaamaan Gran Canarian puolelle. 

Tämä oli siis todellinen yllätysmatka! En yhtään osannut odottaa, koska meitä pidettiin jännityksessä aina viime metreille asti. Osallistumisemme ei siis ollut ollenkaan varmaa… Ja muutenkin kaikki tapahtui jotenkin viime tipassa, nopealla aikataululla.

Mutta niin vain meidät hyväksyttiin erään kansainvälisen sarjan kuvauksiin avustajiksi. Tämä mysteerimies organisoi matkan ja minä autoin omalta osaltani. 

Varasin majoituksen, jonka hän oli ensin etsinyt. Minä sain majoituksesta vieläkin paremman diilin Bookingin kautta. Olin näköjään kerryttänyt pisteitä sen verran, että tuli alennusta.

Matkustimme laivalla Gran Canarialle ja hurautimme autolla majapaikkaan. Se oli ihanan iso ja tilava talo. 

Ensimmäinen kuvauspäivä.

Ensimmäinen kuvauspäivä

Seuraavana aamuna olimme jo klo 6 jälkeen paikalla, vaikka työt alkaisivat klo 7. Tämä teki kuvausporukkaan ison vaikutuksen. 

Saimme luonnollisesti aamupalaa. Sitten homma alkoi edetä tyypillisesti, niin kuin aina. Vaatteet, meikki ja hiukset.

Mieskampaaja tuskastui hiuksiini, koska niissä ei ole niin paljon volyymia kuin espanjalaisilla. Voin sanoa, että kyllä minuakin tuskastuttaa, mutta minkäs teet. 

En mahda hiuksilleni mitään. Ne ovat sellaiset, kun ovat. Toki käyn säännöllisesti kampaajalla ja muutenkin yritän hoitaa niitä parhaani mukaan. Lisäksi yritän panostaa ravintoon, vedenjuontiin ja lisäravinteisiin.

Noh, kampaaja päätti, että tehdään oikein sähäkät kiharat. Hän sai luotua sellaiset kikkurat, että hiusten pituus puolittui! 

Ensimmäinen kuvauspäivä.

En ollut tunnistaa edes itseäni, tiimiläisistä puhumattakaan. Kun nimittäin olin valmis ja aloin jutella matkakumppanilleni, hän yllättyi, että se olin minä. Hän ei ollut tunnistanut minua ollenkaan. 

Olin täysin muuttunut ulkonäöllisesti! Tämä tietysti oli hirveän hauskaa ja nauroimme tälle mahat kippurassa. 

Jälleen kerran kuvauksissa oli paljon odottelua. Pääsin mukaan joihinkin kohtauksiin. Tykkäsin siitä, että vaikka olin vain taustahenkilö, minulla oli kuitenkin selkeä tehtävä, oma tarina, jota esittää.

En ollutkaan koskaan ajatellut, että voisi olla tällaisia rinnakkaistarinoita. Ihana ajatus. 

Noh, miun kampaus ei kestänyt koko päivää, vaan kiharat laimentuivat. Se ei tavallaan haitannut… minua. Mutta kampaajamiestä kylläkin! Hän nimittäin joutui uudestaan laittamaan hiukseni!

Mutta se oli tarpeen myös siksi, koska asukin vaihtui. Kaiken kaikkiaan vaihdoin vaatteita kolme kertaa ja hiuksetkin laitettiin yhtä monta kertaa. 

Vitsailimme, että kohta kampaaja tappaa minut, kun joutui olemaan miun pääni kimpussa näin monta kertaa ja pitkään!

Toinen kuvauspäivä.

Söimme hotellin buffetissa, joka oli minulle positiivinen yllätys. Varsinkin se ruokien määrä. Pysyin ruokavaliolleni uskollisena eli en syönyt lihaa ollenkaan. 

Tein itselleni salaattilautasen ja sitten söin kalaa ja perunoita. Jälkiruoaksi nautin paahtovanukasta ja jäätelöä mansikoilla.

Kuvauspäivä saatiin onnellisesti purkkiin ja minäkin selvisin elävien kirjoissa kampaajan saksilta. 

Itse asiassa kaikki meni niin nappiin, että meidän tiimi buukattiin ensi viikolle!!! Olimme aivan äimänkäkenä, mutta niin innoissamme tästä uutisesta.

Lopuksi nappasimme mukaamme vielä evästä, joten meillä oli iltapalakin valmiina. 

Emme lähteneet majoituspaikkamme talosta seikkailemaan minnekään. Juttelimme henkisyydestä ja sielunsuunnitelmista. Tosin kaikki porukastamme eivät ole henkisiä.

Toinen kuvauspäivä

Toinen kuvauspäivä alkoi hieman myöhemmin, mutta jälleen kerran olimme ajoissa paikan päällä. Itse asiassa tässäkin oli sama kaava. Aamupalaa, vaatteet, hiukset ja meikki. 

Kampaajamies tunnisti ja muisti minut jo kaukaa ja peräti moikkasi. Kun lopulta istahdin hänen eteensä, hän teki minulle yksinkertaisen kampauksen. Suorat hiukset. Ja täytyy sanoa, että tykkäsin!

Kuvauksissa oli todella hauskaa. Minun tehtävä oli oikeastaan köllötellä aurinkotuolissa ja kyllä, pelkässä uimapuvussa. 

Olin auringossa kaiken kukkuraksi tosi pitkään ja sain luultavasti auringonpistoksen. Täytyy myös tunnustaa, että kommelluksilta ei voinut välttyä. Nukahdin siihen tuolille. Puolustuksekseni täytyy sanoa, että oli jo iltapäivä ja olimme jo syöneetkin.

Yhtäkkiä tunsin, kuinka joku tarttui minua jalasta ja kuulin jostain kaukaisuudesta kysymyksen: "¿Estás bien?"

Räpsäytin silmäni auki ja mutisin, että ”kyllä täällä kunnossa ollaan”. Onneksi minulla oli aurinkolasit, mutta mietin, miten ihmeessä hän huomasi, että olin nukahtanut? En tietääkseni kuorsaa…

Kuvauksissa oli taas todella hauskaa. Meidän tiimi on niin huippu. Todellinen huipputiimi, joka rokkaa ja isosti. 

Olen NIIN onnellinen, että sanat eivät riitä kuvaamaan tätä. Tunnen, miten ELÄN ja nyt on IHANAA palata omiin kirjoitustöihin. 

Viikonloppuna jouduin sitten tekemään näitä kirjoitustöitä, mutta se ei haittaa. Mitäpä en tekisi intohimosta ja rakkaudesta lajiin?

Oletko sinä lähtenyt joskus yllättävälle (työ)matkalle?  

post signature

2 kommenttia:

 1. No onpa ollut tuuria! Noi on varmaan tosi mielenkiintoisia keikkoja, kun pääsee näkemään elokuvan- tai sarjantekoa ja vielä osaksi sitä. Saatko paljastaa missäpäin saarta majoituitte ja kuvasitte?

  On muuten sähäkät kikkurat! Mutta kyllä niissä lämmöissä mitä siellä viime aikoina on ollut tarvii ainakin puoli pulloa lakkaa, jos meinaa, ettei ne lässähdä! Minusta tuo suora look sopii sulle paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi mielenkiintoista seurata ja tietenkin olla mukana. Juu, eiköhän voi paljastaa. ;) Eli Arinaga-alueelta vuokrattiin kämppä. Kuvaukset olivat Playa del Inglésissä eräässä hotellissa. Seuraava kuvauspaikka on sitten jossain muualla.

   Joo, itsekin tykkäsin suorasta lookista. Mutta tykkään myös lainekiharoista. Eli kun nuo sähäkät kikkurat olivat hieman lässähtäneet ja otin päivän päätteeksi pinnit pois, niin näytti tosi kivalta. Tosin sitten pesin hiukset varmuuden vuoksi.

   Huomenna lähden uudestaan Gran Canarialle! Jännittävää! Päivittelen blogiin uutisia ehkä ensi viikonloppuna, jos vain jaksan ja ehdin. Toki voisin laittaa kuvia Instan puolelle... Hmm. Pitää miettiä. :)

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)