keskiviikko 1. helmikuuta 2012

F.R.E.N.D.I.T

Sarja
Frendit on yksi tv-historian suosituimmista tilannekomedia-sarjoista. Sarjan loivat David Crane ja Marta Kauffman. Sarja alkoi vuonna 1994 ja sitä tehtiin kokonaista 10 tuotantokautta. Sarja kertoo kuudesta ystävyksistä, jotka asuvat New Yorkissa.

Päähenkilöt
Monica Geller (Courteney Cox) on siivous-ja kilpailuhullu, joka nuoruudessaan oli lihava, ammatiltaan kokki, Rossin pikkusisko

Ross Geller (David Schwimmer) on siskonsa tavoin erittäin kilpailuhenkinen. Ross on luonteeltaan muuten herttainen, mutta vähän kömpelö. Hän on huumorintajuinen, vaikka välillä raivokas. Ammatiltaan hän on paleontologi.

Chandler Bing (Matthew Perry) on se hauska hahmo. Chandler vitsailee paljon, etenkin, kun hän tuntee olonsa epämukavaksi. Chandler työskentelee lähes koko sarjan ajan toimitusjohtajana.

Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) on omalla tavallaan outo, mutta ihana, kiltti ja hyväntahtoinen. Hänellä oli rankka lapsuus ja nuoruus. Hän soittaa kitaraa ja ammatiltaan hän on hieroja.

Rachel Green (Jennifer Aniston) on sarjan alussa hemmoteltu tyttö. Hänestä tulee Monican kämppäkaveri. Alussa Rachel työskenteli tarjoilijana, mutta häntä kiinnosti enemmän työ muodin parissa.

Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) on yksinkertainen naistenmies, joka rakastaa ruokaa ja naisia. Hän on ammatiltaan näyttelijä.

Arvostelu
Frendit on yksi niistä harvoista sarjoista, joka sai nauramaan maha kippurassa ja välillä jopa tirauttamaan muutaman kyyneleen. Mitä pidemmälle sarja eteni, sitä enemmän jokainen hahmo alkoi tuntua oikealta ystävältä. Harva sarja pystyy tähän. Etenkin ensimmäiset tuotantokaudet olivat todella upeaa katseltavaa. Loppupäässä taso hieman lopahti, esimerkiksi sarja alkoi vähän toistaa itseään. Sarjan taika ei kuitenkaan kadonnut, vaan kaikesta huolimatta onnistui loppuun asti olemaan melko mielenkiintoinen. Päätösjakso oli tosi hyvä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)