Täällä Espanjassa
on sama, että yritys tarjoaa ruoat joulun kunniaksi. Ellei sitten ole niin kuralla talousasiat,
ettei ole sellaiseen varaa. Tai sitten ystävykset kokoontuvat yhteen ruokailun merkeissä, niin kuin
me teimme perjantaina.
Suunnitelmana oli mennä ravintolaan ja ottaa päivän menu eli Menu el día. Siihen
kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka, sekä paikasta riippuen myös juoma.
Lisäksi kannattaa olla tarkka, onko esitetyssä hinnassa jo mukana iva eli
arvonlisävero, vai lätkäistäänkö se siihen päälle.
Jonkun aikaa pyörittiin vanhassa kaupunginosassa. Olin
liikkeellä kahden ystävättären kanssa. Lopulta jonkun aikaa pyörittyämme,
ystävättäreni muisti lähellä olevan ravintolan, jossa on tyypillistä
aragonialaista ruokaa. Siellä oli syönyt jopa itse kuningasperheen jäsen aikoinaan!
Meistä paikka kuulosti hyvältä. Varsinkin, kun tässä ravintolassa liha
tehdään a la brasa eli hiilloksessa. Päivän menusta oli ulkona kyltti, jossa
oli vain mainintana hinta ja ”hyvä päivän menu”-teksti. Normaalisti noissa kylteissä jo
kerrotaan, mitä vaihtoehtoja on.
Paikka oli sisustettu todella mahtipontisesti. Joka ikinen nurkka oli
hyödynnetty, niin kuin kuvista näkyy. Sisustuksessa oli selvästi Aragonian, eli
tämän alueen, henkeä. Erityisesti mieleen jäi tämä kyltti, jossa kerrotaan prinssi herra Felipen käyttäneen näitä ruokailuvälineitä vierailullaan El Fuellessa.
Me saimme pöydän ravintolan perältä, listat käteen ja jo lähti tarjoilija hakemaan juomaa. Sitten vasta huomattiin, miten yksinkertainen se päivän menu oli, eikä voitu enää paetakaan.
Me saimme pöydän ravintolan perältä, listat käteen ja jo lähti tarjoilija hakemaan juomaa. Sitten vasta huomattiin, miten yksinkertainen se päivän menu oli, eikä voitu enää paetakaan.
Alkupaloissa oli neljä vaihtoehtoa, pääruoaksi vain kaksi. Minä otin
alkupaloiksi migas- vaihtoehtoden, koska kaikki muut oli sellaista ruokaa, jota
syön arkena tavallisestikin. Siinä oli kik-herneruoka, salaatti taikka litteät
pavut. Minun valinta oli paha virhe. En suosittele. Migas on leivästä tehty
omalaatuinen ruoka, joka tavallisesti on tosi hyvää. Tämä oli jotenkin kuivaa.
Tulin siihen johtopäätökseen, ettei ravintoloissa tätä kannata tilata.
Pääruoaksi sai valita joko karitsan tai kanin lihaa. Valitsin karitsaa, koska
en syö kania ollenkaan. Se oli maukausta ja hyvää. Jälkiruoksi otin sitruunasorbetin, joka myös oli hyvää.
Uskoisin, että suomalaisille tämä paikka olisi varmasti hauska kokemus,
koska menun ruoat ei ole tavallisia Suomessa. Sen sijaan minulle se oli turhan
arkinen alkuruoan osalta, mutta muuten hyvä ruoka ja erilainen ravintolaelämys.
Sellainen kerran elämässä.
Kivan näköinen paikka! Ja mä oisin syönyt varmaan molempia, karitsaa ja kania, nam!
VastaaPoistaEikös olekin! :) Pääruoalle vaihtoehtoja olisi suonnut olevan enemmänkin.. Mutta annettakoon se anteeksi, kun nämä vähät vaihtoehdot tehdään a la brasa. :D
Poista