maanantai 11. tammikuuta 2016

KYSY MINULTA ESPANJASTA –VASTAUKSET OSA I

Jokin aika sitten kerroin blogissani haluavani tehdä kyselypostauksen, jossa minulle sai esittää kysymyksiä Espanjasta ja minä vastaan. Sain muutaman kysymyksen, mutta sitäkin laajemmista aiheista. Sen johdosta teen tämän useammassa osassa, jottei tule kilometripostausta ja tuleepahan oikeasti pureuduttua aiheeseen.

Ja vielä toki ehtii vallan mainiosti laittamaan Espanja-aiheisia kysymyksiä kommenttikenttään, jos tässä vaiheessa alkoi siltä tuntumaan. Vastaan mielelläni!
Monasterio de piedra
Missä kaikkialla Espanjassa olet reissanut?
Manner-Espanjassa minulle tutuin on tämä Aragonian itsehallintoalue, sillä asun alueen pääkaupungissa Zaragozassa. Täällä olen kiertänyt eniten pienissä kylissä ja käynyt joitakin kertoja Pyreneiden vuoristolla.

Erityisesti mieleeni ovat jääneet noilta reissuilta upea luonnonpuisto Monasterio de Piedra, jota aivan erityisesti haluan suositella. Käykää siellä, jos suinkin mahdollista. 

Seuraavaksi mieleeni muistuvat  etenkin Huesca. Jaca. Panticosa. Canfranc. Aínsa. Sallent de Gallego. Kansallispuisto Ordesa. San Juan de la Peña. Borja ja kuuluisa Ecce Homo.
Jacan matkalta, Canfranc ja Panticosa
Toki Aragoniassa on muitakin upeita paikkoja ja paljon on vielä näkemättä…

Barcelonassa olen käynyt lukuisia kertoja, viimeksi maaliskuussa. Monesti on tullut vain hengailtua kaupungilla, ihasteltua kaupunkikuvaa ja merta sekä kierreltyä Güellin puistossa, ennen kuin laittoivat sen pääsymaksulliseksi alueeksi. 

Espanjan pääkaupunki Madrid. Viimeisimmästä reissustani Madridissa voit lukea täältä, täältä ja täältä.

Avila. Eräs ystävämme opiskeli poliisiksi ja pääsimme tutustumaan poliisikouluun. Sen jälkeen kiersimme Avilassa. 

Soria. Mieleen jäi huikeat maisemat ja musta lampi…

Tarragona. Kaunis, pieni kaupunki.

Salou, sieltä löytyy ehkäpä koko Espanjan upein, täydellisin ja mahtavin huvipuisto Port Aventura. Puisto kehittyy koko ajan, laitteet ovat huikeita ja koko puisto on ihmeellinen. Suosittelen! Lisäksi läheltä löytyy muita mielenkiintoisia puistoja, kuten vesipuistoja… Pahin matkustuskuukausi on elokuu, koska silloin kaikki muutkin ovat liikkeellä ja on tukahduttavan kuuma. Jonot ovat sietämättömän pitkiä. Yritä siksi välttää elokuuta ja valitse matkustusajankohdaksi joku muu. 

Peñiscola. Halusimme eräänä kevätpäivänä mennä reissuun kaveriporukalla ja viettää mukavia rantapäiviä. Ihanan näköinen paikka.

Lloret de Mar. Loppukesämme 2015 matka sijoittui tuohon pikkupaikkaan. Ihana paikka meren äärellä, josta pääsimme näppärästi Blanesiin.


Saarista olen vieraillut vain Teneriffalla ja Lanzarotella. Molemmista tykkäsin, sillä ne ovat niin erilaisia. Niitä ei voi oikein verrata, koska molemmissa on omat, lumoavat puolensa.
Teneriffa
Ensimmäisen Espanjan matkani tein 11 vuotta sitten. Oli elokuu, joka on Espanjassa se kaikista kuumin kuukausi. Ja sillä reissulla lämpöä piisasi! Silloin (Zaragozan, Huescan ja Pyreneiden vuoriston lisäksi) tutuiksi tulivat Andaluciasta seuraavat kolme paikkaa…

Granada, Sevilla, Córdoba –vinkkejä?
Matkastani on tosiaan vuosikymmen aikaa, enkä kirjannut reissua mihinkään ylös. Jäljellä on muistot. Näistä paikoista oma henkilökohtainen suosikkini on Granada. Sitten Córdoba. Sevillasta jäi jotenkin tylsä kuva… Todennäköisesti minun pitää joskus palata sinne ja antaa kaupungille uusi mahdollisuus. 

Granadassa minut hurmasi tietenkin Alhambra. Voiko ihanempaa palatsia olla olemassa? Todella vaikuttava. Kävimme myös pienessä kylpylässä, mutta en kuolemaksenikaan muista sen nimeä. Se oli jotenkin todella eksoottinen, muistelen sen olleen erityisen arabihenkinen ja muutenkin siitä paikasta jäi miellyttävä kuva ja kivat muistot. 

Córdobassa puolestaan La Mezquita on näkemisen arvoinen. 

Lopuksi
Harva maa on yhtä monimuotoinen kuin Espanja. Espanjassa on merta, rantaa, metsää, vuoristoa, aavikkoa ja saaria. On lämmitä, aurinkoista, mutta vastaavasti myös kylmää, pimeää, lumista, sateista, sumuista. Riippuu, minne menet ja mihin aikaan vuodesta. 

Espanjalla on tarjota jokaiselle jotakin!

Omieni kokemuksieni perusteella suosittelen seuraavia matkakohteita kaikille, jotka miettivät Espanjaa:
1. Madrid (koska se on Espanjan pääkaupunki ja siellä on mielenkiintoista näkemistä, helppo mennä piipahtamaan Avilassa, Toledossa ja El Escorialissa)
 2. Barcelona (koska se on erittäin mielenkiintoinen kaupunki, upea ja erilainen katukuva, meren ranta, Gaudí)

3. Teneriffa (koska se on todella mielenkiintoinen saari)  
4. Lanzarote (koska se on myös todella mielenkiintoinen saari, näkemistä ja niin erilainen verrattuna esim. Teneriffaan)
 5. Zaragoza (koska se on erinomainen kiintopiste vierailulle Pyreneiden vuoristoon ja Monasterio de Piedra –luonnonpuistoon, itse kaupunkiin on helppo tutustua päivän parin ajan, mutta pidemmälle lomailulle en suosittele, sillä täällä ei ole niin paljon näkemistä verrattuna Barcelonaan ja Madridiin ja niihin verrattuna tämä kaupunki tuntuu jopa kylämäiseltä, Goya)
 6. Granada (mielenkiintoinen ja kuvauksellinen kaupunki Andaluciassa, Alhambra)
Itse haluaisin joku päivä nähdä Espanjasta vielä seuraavat paikat:
- Alquézar
- Teruel
- San Sebastian
- Salamanca
- Mallorca
- Menorca
- Gran Canaria
- La Palma
- El Hierro
- Fuerteventura
- Bilbao
- Burgos
- Galicia (Pontevedra, Santiago de Compostela, pienet kylät)
- Toledo
- Santander (Picos de Europa)
- Pamplona
- Alicante
- Valencia

Oletko sinä käynyt Espanjassa ja jos olet, niin missä? 
post signature

8 kommenttia:

  1. Minä kävin viime kevään Andalusian matkallani myös Sevillassa ja tykkäsin valtavasti. Joskus lokakuussa postasin siitä pienen jutun. Joten anna ihmeessä Sevillalle uusi mahdollisuus!

    Toistaiseksi itselleni Barcelona on ykkönen. Jos on mahdollisuus, sinne kannattaisi mennä syyskuun lopulla La Merce -viikolla. Valtavasti ilmaistapahtumia! Minulle oli mahtava kokemus. Tuostakin reissusta löytyy viime syksyltä postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy käyä kurkkaamassa siun kirjoittamat jutut. :)Oi, Barcelona on aivan ihana kaupunki, sinne voisin palata kerta toisensa jälkeen. Kiitos vinkistä, täytyy laittaa korvan taa! :)Kiitos, kun kommentoit, Helmiriitta! :)Mukavaa viikon alkua!

      Poista
  2. Jee, vastauksia! Oot kyllä reissannut paljon Espanjan sisällä ja tästä sai hyviä vinkkejä. Mulla on aika lailla rajoittunut tähän Madridin ympäristöön, Barcelonaan ja Gran Canariaan. Ehkä alan suunnittelemaan reissua Granadaan ja Sevillaan pääsiäiseksi - Sevillassa olisi kuulemma suuret juhlat siihen aikoihin ja mulla olisi vapaata. Hmm... Ehkä vähän tyhmä kysymys, mutta millasia eroja Teneriffalla ja Lanzarotella on? Onko jompi kumpi vihreämpi tai vuoristoisempi tai jotain?

    Joka tapauksessa sitä toista osaa odotellessa! Tällaset postaukset on parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, yllättävän paljon olen päässyt matkailemaan Espanjassa. Vaikka miun kohdalla voi taas sanoa, että matkailu on keskittynyt näille hoodeille. ;) Mukava kuulla, että sait tästä vinkkejä! :) Kannattaa ehdottomasti alkaa suunnitella seuraavaa matkaa Andaluciaan! Kuulostaa oikein kivalta suunnitelmalta. :)

      Ei tyhmiä kysymyksiä olekaan. :) Joo, Teneriffa oli vehreämpi, vaikka toki sielläkin osasi olla karua. Lanzarotea olen kuullut monesti verrattavan kuuhun, ja miusta se on aika osuva vertaus. Se on niin ihmeellisen näköinen, että tulee tunne kuin olisi aivan eri planeetalla. :) Molemmissa saarissa oli mielenkiintoista nähtävää, mutta molempien saarien pääkaupungit tuntui omaan silmään jopa tylsiltä. Teneriffa on jotenkin eläväisempi saari kuin Lanzarote, sillä tuntui kuin siellä olisi ollut enemmän tekemistä ja näkemistä. Molemmissa on siis puolensa ja puolensa. :) Siksi kannattaa käyä molemmissa, jos mahdollista. Minulla on haaveena koluta kaikki Kanarian saaret, mutta saa nähdä toteutuuko. :)

      Poista
    2. Hyvä kooste. Espanjasta olen käynyt Kanarialla (mennyt bussilla ympäri saarta) ja Alicantessa, mutta haluaisin nähdä myös etenkin Barcelonan ja Sevillan

      Poista
    3. Kiitti! Paljon on tullut nähtyä Espanjassa. :) Millä saarella olet käynyt Kanarialla, vaiko niissä kaikissa seitsemässä saaressa..? Barcelona kannattaa ehdottomasti tsekata, se on ihana! :)

      Poista
  3. Kiva kooste, ah niin paljon mielenkiintoisia paikkoja olisi vielä koluttavaksi... Itse olen käynyt pienempänä useampaan kertaan Kanarian saarilla ja nyt viime vuosina Calpessa, Madridissa, Ávilassa, Ciudad Rodrigossa, Sevillassa, Segoviassa, Cadizissa, ja Salamancassa tuli oleiltua vaihdon ansiosta lähes puoli vuotta. Salamancasta (ja toki noista muistakin) löytyy siis paljon juttua meikäläisen blogista. :) Ehdottamasti kannattaa antaa Sevillalle vielä mahdollisuus! Ja lisäksi suosittelen Segoviaa sekä tietenkin Salamancaa, mutta sehän sulta jo löytyikin listalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, paljon on vielä koluttavaa. ;) Oi, oletpa sinäkin päässyt paljon reissaamaan ympäri Espanjaa, vau! :) Jeps, Segovia ja Salamanca on listalla, hih. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)