perjantai 12. helmikuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –VIIKKOKATSAUS

Viikko on mennyt kuin siivillä! Muutaman elokuvan sentään ehdin näkemään, kiitos viikonlopun. Myös sarjoja tuli seurattua tuttuun tapaan.

Kuvat on lainattu netistä.
Elokuvat
The Revenant (v.2015, draama, trilleri, seikkailu)
The Revenant on tunteikas leffakokemus yhden miehen eloonjäämiskamppailusta. Se perustuu osittain tositapahtumiin.
 
Eletään 1800 –lukua. Turkismetsästäjä Hugh Glass joutuu harmaakarhun raatelemaksi ja tovereidensa hylkäämäksi kohtalonaan varma kuolema. Hugh kuitenkin sisuuntuu ja elämän –tai kostonhalun voimalla hän tekee helvetinmoisen 300 kilometrin matkan ihmisten ilmoille lähimpään linnakkeeseen saadakseen kostonsa.

Elokuvaa katsoessani oli kohtia, joissa ajattelin, ettei noin voi tapahtua. Mutta kun luin tosielämän Hugh Glassin tarinan Historia –lehdestä täältä klik, niin tulin siihen tulokseen, että joskus totuus on taruakin ihmeellisempää. Suosittelen lukemaan kyseisen artikkelin!

The Revenant on paras elokuva, jonka olen nähnyt pitkään aikaan. Se on mieletön, hyvin kuvattu kera mielenkiintoisen tarinan.

Se on myös sellainen elokuva, että jos näyttelijä ei olisi hyvä, niin siitä tulisi helposti huono. Esimerkiksi elokuvaa katsellessa tuli itsellekin vilu. Ihan oikeasti. Leonardo DiCaprio hoitaa homman kotiin. Hän tekee uransa ikimuistoisimman roolin. Suorituksen, joka on mielestäni ehdottomasti Oscarin arvoinen. Toivon sydämeni pohjasta, että Leonardo DiCaprio palkitaan tästä. Oikeasti, The Revenant on aivan todella harvinaisen erinomaisen leffa ja Leonardon suoritus aivan omaa luokkaansa. 

*****

Black Mass (elämänkerta, rikos, draama)
Elokuva kertoo Whitey Bulger-nimisen miehen tarinan, joka oli senaattorin veli ja yksi Bostonin väkivaltaisimmista rikollisista. Hänestä tulee FBI:n tiedonantaja, jotta mafia, joka on ollut piikkinä molempien perseessä, saadaan putsattua. 

Elokuva perustuu tositapahtumaan. 

Tämä oli ihan ok leffa ja jotenkin liian karua, että perustuu tositapahtumiin. Leffa on karua katseltavaa, mikä on ominaista tällaisille rikoselokuville. Rikos-ja elämänkerrallisena elokuvana se on onnistuu hienosti. Suosittelen rikoselokuvien ystäville. 

***

The last survivors (v.2014, toiminta, trilleri)
Teini-ikäinen tyttö taistelee suojellakseen viimeistä toimivaa kaivoa kuivuudesta kärsivässä laaksossa ahneelta vesiparonilta.

Tämä oli jotenkin tavanomainen leffa, jossa oli paikoin liikaa toistoa. Tätä katsoessa itselläkin alkoi kurkkua kuivata. Niin paljon siinä alleviivattiin veden puutetta! Tämä on sellainen ajanvieteleffa, mutta suurempaa juonellista sisältöä on turha odottaa.

**

Joy (v.2015, draama, komedia)
Elokuva kertoo Joy-nimisestä naisesta, joka keksi ”Miracle mopin” ja hänen matkastaan ruohonjuuritasosta huipulle. 

Tämä elokuva puhutteli minua, sillä tietyllä tavalla tunsin samaistuvani tarinan Joyhin. Pidin elokuvasta, sillä se on hyvä elokuva. Ei erinomainen, mutta hyvä. 

***
Kuvat on lainattu netistä.
Sarjat
Sarjapuolella tämä viikko kului kolmen ässän parissa. Katsoin nimittäin Scherlock, Strain ja Supernatural -sarjoja. 

Scherlock ja Strain ovatkin teille jo tuttuja aikaisemmista viikkokatsauksista. Nyt ekaa kertaa mainitsen Supernatural –sarjan viikkokatsauksen yhteydessä. Olen seurannut kyseisestä sarjaa aivan alusta asti ja nyt on menossa jo 11. tuotantokausi. Ihan uskomatonta, koska eihän siitä niin pitkä aika voi olla, eihän? 

Jotain siis kertoo siitä, että noinkin monen tuotantokauden jälkeen jaksan roikkua sarjan parissa. Tämä on nimittäin sarja, jota olen seurannut kaikista pisimpään.

Supernatural on kauhusarja, jossa kaksi yhdysvaltalaista veljestä Sam ja Dean Winchester jahtaavat demoneja ja muita yliluonnollisia olentoja. 

Millainen elokuva -/ sarjaviikko teillä on ollut? 
post signature

6 kommenttia:

 1. Sarjoihin uutuutena kotimainen Äidin ja isän autokoulu. Vanhemmat opettavat lapsiaan ajamaan ja seurataan meneekö inssi läpi vai ei. Leffoista jatkoa viimeviikkoiselle; Morsiamen isä 2. Ja eilen näin melkein loppuun elokuvan Koston liekki... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kuulostaa kyllä hauskalta tuo autokoulu! :D Uijjuijui! Tuo on paha, jos jää just pahimoilleen loppu näkemäti. :P Mukavaa viikonloppua, Menninkäinen! :)

   Poista
  2. Heh, mä olen jo tottunut siihen, että filmi saattaa vaihtua unikuviin kesken kaiken...

   Hyvää viikonloppua myös sulle!

   Poista
  3. Uniakin on kiva katsella. :) Kiitos! :)

   Poista
 2. Parasta aikaa katson täällä Supernaturalia ja 11:s tuotantokausi ja 11:s jakso. Sarjan olen vetäissyt noin vuodessa ja välillä pitänyt taukoa. Jokin Winchesterin seikkailuissa houkuttaa ja kymmenen tuotantokauden muutamat viimeiset jaksot olivat todella hyviä.

  Hyvää ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan sama, katottiin 11 tuotantokauden 11 jakso. :D Niillä on mielenkiintoisia seikkailuja ollut. :) Oi, kiitos paljon, Tiia. Hyvää ystävänpäivää siullekin! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)