torstai 25. helmikuuta 2016

MATKASTRESSIÄ –LUVASSA HUONOA SÄÄTÄ JA MUUTA IKÄVÄÄ

Huomenissa olisi tarkoitus startata nokka kohti Bilbaota, Baskimaata. Paitsi, että reissumme päälle on jo nyt kohonnut tummia pilviä. Aloitetaanko vaikkapa säästä? Luvassa on sadetta ja melko kylmää. Ei kiva. Kiva, kun sataa. Sehän tarkoittaa sitä, että on sitten vettä kesälläkin. Mutta ei, se ei ole kivaa silloin, kun ollaan reissussa ja sataa. Olen itsekäs, kun toivoisin matkalle jos ei lämpöä, niin ainakin aurinkoa.

Säällehän ei mitään mahda ja siinä mielin siitä on turha valittaa. Varsinkin, kun toki tiesimme, että talvella sää on epävakaa Bilbaon suunnalla. Aina sitä kuitenkin ristii sormensa ja toivoo vähintään salaa, että jospa ei sataisi meidän matkan aikana. Noh, nyt ikävä kyllä siltä näyttää. Viimeinen oljenkorteni on se, että eipä näihin Espanjan sääennustuksiin ole luottamista. 
Sateisesta säästä puheen ollen, tulipahan mieleen, että on sitä ennenkin satanut reissussa. Suomessa matkatessa lähes AINA. Venäjällä satoi myös, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Espanjassa olemme tehneet matkoja PortAventura-huvipuistoon ja ainakin kahden matkan aikana satoi ja kerran nousi jopa ukkonen, vaikka oltiin keskellä kesää. Madridin matkalla satoi jonkun verran myös, pöh. 

Edellinen matkamme suuntautui Jacaan. Sille tilasimme aurinkoa ja sitä myös saimme. Näissä vuoristomaisemissa kelpasi! Kylmä oli, mutta se ei haitannut. Kauniit maisemat korvasivat kylmän sään ja näinpähän lunta pitkästä aikaa.
En normaalisti tykkää valittaa säästä tai ylipäätänsä asioista, joille en mitään voi. Ja loppupelissä se on pukeutumis -ja asennekysymys. Huomista matkaa odotan innolla, mutta myös kauhunsekaisin tuntein. Tänään minulla oli kurja olo, sellainen vetämätön ja päätä särki. Tämä päivä ei siis mennyt putkeen. Sitten mies. Väsyinen, flunssainen ja sen myötä kärttyinen.   

Meillä ei siis ole ollenkaan hyvät viikonloppuloman ainekset kasassa. Matka on jo varattu, eikä sitä voi enää perua, niin näillä mennään. Toivottavasti huomenna ollaan parempivointisia, oli sää sitten mikä hyvänsä. Kaksi asiaa aion kuitenkin viikonloppuna toteuttaa: nauttia Baskimaan tapaksista ja mennä Foster’s Hollywood-ravintolaan, jossa tilataan kunnon hampurilaisateriat ja vielä pirtelö jälkkäriksi. Niitä ei huono sääkään voi pilata. ;)

Oikein mukavaa viikon jatkoa!
post signature

5 kommenttia:

 1. Hitsi, mä ymmärrän kyllä tuon "huolesi"! Ite ainakin tykkään matkoilla eniten just kaupungin kiertelystä tai luonnossa oleskelusta, niin kyllä sen auringon tai edes pilvisen sään ottaisi mielellään. Ei ehkä sellainen pikkunen tihkutus haittaa, mutta jos tuulee kovasti ja sataa kuin viimestä päivää, niin eihän se mukavaa ole. Toivottavasti teille tulee noista sääennustuksista ja oloista huolimatta huippureissu! Itekin toivon, ettei Madridissa tulisi mitään rankkasateita viikonlopulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!Juurikin tuo kiertely on mukavaa vieraassa kaupungissa / luonnossa. Sää vaikuttaa aika paljon mielialaan, varsinkin jos on huono olo ja tuloillaan kipeäksi. :/ Toivon todella, että molempien vointi kohenee, kipeenä ei oo kiva reissata ja siihen päälle jos se sääkin on huono, niin en ala. :P

   Poista
  2. Kiitos paljon vielä reissutoivotuksista! Toivotaan, että säät osuu kohdilleen molemmissa paikoissa. Mukavaa viikonloppua, Rosa! :)

   Poista
 2. Toivotaan mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta. Toivottavasti kuntonne kohenee ja sadekin olisi vain tihkuttelua tai kuurottaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, ehdinpäs vielä koneelle. ':D Kiitti tosi paljon, Menninkäinen! :) Olo on jo parempi molemmilla. :) Siullekin oikein hyvää viikonloppua! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)