perjantai 19. helmikuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –VIIKKOKATSAUS

Viikonloppu on ovella. Tämä postaus tulee ajastettuna. Tätä lukiessanne olen parhaillaan seikkailemassa Barcelonan suunnalla. En tiedä, milloin palaan. Menolippu on auki.

Jännää, kun Espanjassa on näin rento kulttuuri, ettei tarvitse tietää paluuaikaa. Ostaa vain lipun ja sitten menee asemalle ja kysyy luukulta, milloin lähtee seuraava bussi. Ihan vain päiväselti menin käymään Barcelonassa, eli tarkoitus on tulla saman päivän aikaan takaisin. Yritän muistaa päivittää Instagramin puolella.
 
Elokuvien ja sarjojen osalta viikko oli kovin sarjapainotteinen ja elokuvia tuli katsottua vain yksi. Mutta se yksi elokuvakin oli jo ihan tarpeeksi! 

Elokuvat
Kuva on lainattu netistä.
2001: Avaruusseikkailu (mysteeri, sci-fi)
Stanley Kubrickin ohjaama avaruuselokuva vuodelta 1968, joka on jo todellinen klassikko. Elokuva oli minusta tosi pitkä, hitaasti etenevä, mutta toisaalta erittäin kekseliäästi kuvattu. Tarina oli ok, kunnes jossain vaiheessa en enää ymmärtänyt, missä mennään. Loppuosa oli jotain ihan hullua. Pidin elokuvan musiikista. 

En siis itse täysin ymmärtänyt elokuvaa, mutta toisaalta tällaiset odottamattomat loput ovat niitä parhaita. Tosin tässä jäi vaivaamaan elokuvan sanoma, mitä lopulla haluttiin kertoa? Koska tosiaan oli niin outo loppu… Toisaalta Kubrickin leffat ovat outoja ja siksi olen ehkä tietoisesti vältellyt niitä. Olen suoran toiminnan nainen ja vihjailut ei aina mene perille. ;)
**½

Sarjat
Sarjapuolella tämä viikko kului Strain ja Supernatural –sarjojen parissa. Myös kauan odottamani The walking dead palasi kuvioihin ja ei tarvinnut pettyä. 
Kuvat on lainattu netistä.
Millainen elokuva -/ sarjaviikko teillä on ollut? Oletteko katsoneet Stanley Kubrickin leffoja?
  post signature

4 kommenttia:

 1. Onks se kellopeliappelsiini Kubrickin? Se oli ainakin ihan pimeä. Mäkään en jaksa leffoja, joissa itse pitäs jaksaa miettiä ja järkeillä jotain, esimerkiksi Matrix menee ihan yli hilseen.

  Mä katselin tällä viikolla sarjoista (semmoisia, mitä en ole aiemmin maininnut) Leijonan luolaa ja kotimaista Ummikot ulkomailla. Se on kyllä mainio sarja. Kiva seurata, kun joku pääsee ekaa kertaa ulkomaille ja huomaa pärjäävänsä siellä mainiosti alkujännityksestä huolimatta!

  Elokuvia katselin: Spanglish - käännöskukkasia, Indiana Jones ja tuomion temppeli, Mr. Bean - äärimmäinen katastrofielokuva ja Rush Hour 2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se Kellopeliappelsiini Kubrickin. Olikohan se just se leffa, jota joskus vuosia vuosia sitten katottiin ja se oli niin outo, että aloin välttelemään kyseisen herran teoksia. :/ Matrix oli miusta kyllä tosi kiva! :D Mut oon kyl samaa mieltä, että jos hirveesti pitää itse alkaa etsiä leffasta sanomaa ja tulkita sitä, niin sit se ei oo miulle. :D

   Leijon luola on tosi hyvä! :) Ja voi vitsit, miten mielenkiintoiselta kuulostaa tuo Ummikot ulkomailla! :) Tekis mieli kattoo.

   Juu, tutuilta kuulostaa nuo kaikki leffat, paitsi Spanglish ei. :)

   Poista
 2. Ai kaameeta, kun olen tuon The Strainin kanssa ja Supernaturalin kanssa ajan tasalla. Mutta onneksi on yksi osa Salattuja kansioita katsomatta ja Sleepy Hollow kolmatta tuotantokautta olen katsellut, mutta ollut pettymys aiempiin. Walking Deadin ensimmäinen jakso uusimmalta tuotantokaudelta oli jotenkin shokeeraava, mutta taas siihen tottuu, siihen toivottomuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan sarjasamiksia! :) The Strain, Supernatural, Grimm, Sleepy Hollow (eilen just katottiin) ja The Walking Dead on kaikki seurannassa! :D Barcelonassa näinkin paljon mainoksia Salaisista kansioista ja ois kyl kiva kattoo, mut meillä on ollu pitkään mietinnässä, et haluttais nähdä ihan alusta asti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)