lauantai 14. toukokuuta 2016

LEFFAT JA SARJAT –VIIKKOKATSAUS + POHDINTAA ERÄÄSTÄ TV-OHJELMASTA

Tällä viikolla näin peräti kolme leffaa. Minua vaivaa ilmeisesti alkava dementia, sillä yhden leffan nimeä en kuolemaksenikaan muista ja mikä pahinta, en ole onnistunut löytämään sitä edes netin syövereistä. Näin elokuvan viikko sitten telkkarissa. Lohduttaudun sillä, ettei se ollut kovin kummoinen.
 
Lisäksi minulta unohtui jotain muutakin... Joitakin viikkoja sitten olin nähnyt leffan, enkä muistanut laittaa siitä raporttia tänne. Nyt korjaan asian sukkelaan.

Leffojen ja sarjojen lisäksi olen nähnyt tosi-tvtä ja dokumenttia. Siitä lisää tämän postauksen lopussa. 

Elokuvat
Friday the 13th (kauhu, v.2009)
Tämä on se kauhuleffa, joka olisi pitänyt muistaa esitellä viikkoja sitten. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Toisaalta, hauska sattuma; eilen oli perjantai 13! 

Tässä leffassa näyttelee Jared Padalecki, joka on minulle entuudestaan tuttu Supernatural –sarjasta. Olikin lievästi sanottuna outoa nähdä hänet kokonaan toisessa roolissa.

Jared näyttelee tässä Clay Milleriä, jonka sisko on kadonnut. Samalla hän törmää nuorisoporukkaan, joka on loman vietossa. Pian alkaa tapahtua kauheita, kun nuorista yksi kerrallansa saa surmansa.

Ihan hyvä kauhuleffa.
***
The Trust (rikos, trilleri, v.2016)
Kaksi poliisia (Nicolas Cage, Elijah Wood) laittavat toteen pirullisen suunnitelmansa päästäkseen käsiksi rikollisten salaiseen kätköön tietämättä sen sisältöä.

Tämä oli vähän outo elokuva, johon en oikein päässyt sisälle. Vähän myös sellainen hajuton ja mauton.
**
The Forest (kauhu, v.2016)
Tiedättekö Japanissa sen metsän, jonne moni on mennyt tehdäkseen itsemurhan? Elokuva kertoi kaksosista, Sarasta ja Jessestä ja tuplaroolissa nähtiin Natalie Dormer –monille tuttu Game of Thrones –sarjasta. 

Jesse menee tuohon mystiseen itsemurhametsään. Sara lentää Japaniin etsiäkseen kaksoissiskonsa käsiin. Hänkin menee metsään. 

Näistä aineksista koostuu elokuva. Tämä on ihan hyvä kauhuleffa. Katsoja pääsee kurkkimaan metsään, johon muuten ei tulisi mentyä. Elokuvan loppuratkaisusta en tosin pitänyt, mutta muuten ok.
***

Sarjat
Tuttuun tapaan seurasin silmä kovana Game of Thronesia, jossa alkaa olla käsillä ratkaisujen hetket. Jännään myös kovasti, milloin näen ruudussa erään espanjalaisnaisen, johon tutustuin Hollywood-leffan kuvauksissa ja joka sanoi minulle ”Jos seuraat Game of Thronesia, tulet näkemään minut.” Sanat, joita en voi unohtaa. Pahinta oli, ettei hän antanut minkäänlaista vihjettä kohtauksesta, jossa hän näytteli… Menossa oleva kausi on ainakin osittain kuvattu Espanjassa. On  mielenkiintoista bongata espanjalaisia maisemia ja paikkoja -ja toivottavasti onnistun bongaamaan hänet!

Muita seuraamiani sarjoja olivat tietenkin Fear the Walking Dead ja Supernatural.
Espanjan Mastercheffiä olen myös katsonut. Eilen televisiosta tuli myös omalla tavallaan mielenkiintoinen dokumentti ”21 días de ligoteo”, jossa naisreportteri 21 päivän ajan tutustuu iskemiskulttuuriin. Samainen reportteri on tehnyt myös muita dokumentteja, joissa 21 päivän ajan tutustuu johonkin teemaan esim. prostituutioon. Ei kuitenkaan ulkopuolisen tarkkailijan roolissa, vaan hän menee ja tekee. 

Eilinen dokumentti oli erittäin mielenkiintoinen. Se toi esiin 1000 ja yksi tapaan löytää se elämänsä rakkaus, yhden illan juttu tai vain pitää hauskaa. Reportteri tutustui kaiken maailman aplikaatioihin, mitä on tänä päivänä saatavilla puhelimeen, mutta sen lisäksi hän sai ikioman ”matchmakerin”. Matchmaker on kuin Cupido, joka etsii sen täydellisen kumppanin. Ohjelmassa esiintyneen matchmakerin asiakkaat ovat rikkaita, kuuluisuuksia, liikemiehiä. 

Reportteri Meritxell pääsi treffeille rikkaan liikemiehen kanssa. Ennen treffejä hän ei saanut nähdä edes kuvaa tästä. Lopulta kävikin niin, ettei heidän välillään ollut "feeling" -tunnetta. Meritxell tulikin siihen johtopäätökseen; rikas tai köyhä, meillä kaikilla on edelleen ongelma löytää sitä elämän rakkautta. 

Treffit liikemiehen kanssa oli katsojankin näkökulmasta tuskastuttavaa katseltavaa. Miehen ulkonäössä ei ollut mitään vikaa, mutta jälleen se, mitä siellä pään sisällä on... Tämä mies vain puhui itsestään, miten hänellä on hieno auto, iso talo, miten ihmiset ovat kateellisia hänelle... Tuli tunne, että hän vain näki naisen lapsitehtaana. Miehet -ei näin!!! 

Treffeillä olisi hyvä olla aidosti kiinnostunut siitä vastapuolesta. Antaa jutun lentää. Tuntea "feeling". Tosin mies tiesi, että Merixell on tekemässä raporttia ja antoi kuvata itseään, mutta ei läheltä. Ehkäpä se osaltaan vaikutti hänen juttuihinsa..? 

Tulin surulliseksi tämän miehen puolesta. Ei varmasti ole helppoa olla rikas, mutta raha ei tee onnelliseksi. Raha auttaa elämässä. Se on hyvä renki, mutta huono isäntä. En minä ainakaan olisi kateellinen, jos nyt tällä miehellä on 700 neliön asunto, hieno auto ja rahaa. Hänellä ei ole nimittäin ketään, kenen kanssa jakaa koti. Ei ketään, kenen kanssa perustaa perhettä. Minusta se, jos mikä, on tämän miehen suurin tragedia.
Millainen elokuva -/ sarjaviikko teillä on ollut?
post signature

2 kommenttia:

 1. Ne 21 päivää - dokumentit on tosi hyviä, olen katsonut mm. 21 päivää kodittomana.

  Viime viikolla tuijottelin leffoista: Miss Kovis, Saksikäsi Edvard ja Isi hoitaa 2. Espanjan tunnilla näytin oppilaille El tiempo entre costuras -sarjan ekan jakson ja yksi tyttö jäi totaalisesti koukkuun. Oli tiistain ja lauantain välillä tuijotellut netistä kaikki katsottavissa olevat jaksot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! :) Haluisin nähä kyl tuon kodittomana dokumentin. Haha, joskus lainasin kirjastosta tuon Saksikäsi Edvartin ja kirjastonhoitajatäti sanoi vahingossa sitä Seksikädeksi. Nauratti molempia, mutta sattuuhan noita. :D

   En ole kuullutkaan tuosta sarjasta, mutta täytyy laittaa korvan taakse. Täällä on vissiin nyt aika suosittu sellainen sarja kuin El ministerio del tiempo, joka kertoo aikamatkustuksesta. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)