perjantai 25. maaliskuuta 2022

ESITTELYSSÄ HÄMMÄSTYTTÄVÄT KIVET ─ OSA I

Ensimmäiset kosketukset kiviin sain jo lapsena. Saatoin olla hyvin pitkään maassa tutkimassa kiviä ja niiden muotoja.

Kun aloin ymmärtää jotakin rahan päälle, aloin maalata kiviä myyntiin. Noh, eihän niitä kukaan ostanut. Miksiköhän… ;) Onneksi noista ajoista olen kasvanut sen verran, että nyt ymmärrän myynnistä paljon enemmän.   

Ja toisaalta myös kivistä ja niiden maagisista ominaisuuksista. Ajatukseni pohjautuu siihen, että kaikki on energiaa ja me kaikki olemme yhteydessä toisiimme. Voimme siis olla yhteydessä puihin, kasveihin, kiviin ja tuntea ne joka solullamme.

Hypnoterapeuttini kertoi minulle asiakkaasta, joka oli ollut edellisessä elämässään kivi, koska halusi saada kokemuksen olla aivan yksin.

Kivien kanssa pätee ikiaikainen sääntö eli kannattaa hankkia vain ne kivet, jotka puhuttelevat ja kutsuvat.

Ja niin olen tehnyt, ainakin melkein. Yhtään kiveä en ole ostanut esimerkiksi netistä, vaan olen ikään kuin päätynyt jokaisen kiven luokse ”sattumalta”. 

Kaikki alkoi kuukivestä. Kirjoitin siitä jopa oman artikkelinsa ja miten lopulta onnistuin hankkimaan sen itselleni. Ja nimenomaan aidon kuukiven.

Koen, että kivien avulla en olisi näin henkinen, mitä nyt olen. Jokainen kivi on ollut pieni, suuri steppi tällä polulla.  

Okei, ne ovat vain kiviä, loppu viimein siis materiaa. Enkä halua olla kiintynyt mihinkään materiaan liiaksi. Eli tarvittaessa pärjään ilman niitäkin. 

Henkisyys on aina ennen kaikkea sisäistä työtä. Ehkä toistan nyt itseäni näin sanoessani. Niin se vain on. Mutta uskon myös siihen, että kivet auttavat.

Kivillä on energeettisiä ominaisuuksia. Ne työskentelevät energiatasoilla. Emme näe sitä. Joku voi nyt esittää vastaväitteen ja tokaista tämän olevan täyttä hölynpölyä ja kukkua. Miten jokin kivi voisi auttaa mitenkään? Tai kuten eräs kaverini hienovaraisesti esitti: ”Uskotko todella niihin?”

Tutkitusti tiedetään se, että jos johonkin uskoo, se toimii. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen tai mustavalkoinen. Jos me emme jotain näe, ei se tarkoita sitä, ettei se automaattisesti olisi totta. 

Tai vaikkapa tuo uskomusasia. Se ei poissulje sitä, etteivätkö kivet ja niiden energiat oikeasti toimisi, vai mitä?

Maailmassa on paljon asioita, joita emme näe ja ymmärrä. Maailmassa on paljon asioita, joista emme tiedä mitään.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa auringonsäteet. Voimme tuntea auringon lämmittävän ihollamme, mutta emme näe niitä säteitä. Silti voimme tuntea sen lämmön.

Tai vaikka Wifi. Sitä ei näy, ei kuulu, mutta sen avulla saamme kännykkämme verkkoon.

Mieti, mitä kaikkea muuta ympärillämme voi ollakaan, mitä emme näe tai edes tiedosta. Ja se, että emme näe tai tiedosta jotain, ei tarkoita, ettei sitä olisi olemassa.

Ihmeellistä, kun asioita alkaa miettiä syvällisemmin. Toisaalta ei minun tätä tarvitse selitellä kenellekään. Riittää, että minä itse tiedän kivien toimivan. Se ei ole keneltäkään pois. Eikä minua haittaa, mitä muut ajattelevat.

Mitä kiviä olen siis hankkinut itselleni..? Kurkataanpa kivikokoelmaani! 

Jaan tämän postauksen kahdeksi erilliseksi postaukseksi, koska muuten tästä tulisi liian pitkä… Esittelemäni kivet eivät ole missään järjestyksessä. Jokainen kivi on minulle tärkeä. Toki minulla on joitakin lemppareita, jotka nekin vaihtuvat ajanjakson mukaan.

Selenita (Seleniitti)

Seleniitti huokuu valkoista, puhdasta energiaa ja se puhdistaa tilan, energiakentän ja ihmisen, kuten myös negatiiviset ajatukset.

Seleneetti on yksi ns. enkelikivistä, eli sen avulla voit saada enkeleihin yhteyden. Se hiljentää mieltäsi, auttaa saamaan yhteyden suurempaan minääsi ja kohottaa värähtelyä. Se on kivi, joka auttaa sinua pysymään omassa totuudessasi. Seleniitti on puhdistava ja rauhoittava kivi.

Hankin tämän kiven siksi, koska tarvitsin muita kiviä puhdistavan kiven. Ja koska eräs näistä asioista tietävä mies suositteli sitä minulle. On hyvä, että se puhdistaa tilaa ja rauhoittaa. Torninmuotoinen seleniitti on minulla työpöydällä. 

Tyynyn alle laitoin toisen pienemmän seleniitin, koska ajattelin sen suojaavan minua painajaisilta. Onhan se puhdistava ja rauhoittava kivi. Seleniitin uskotaan polveutuvan kuusta. Ja kieltämättä jotain ”kuumaista” siinä on. Ei siis ihme, että sen nimi tulee kreikkalaisen kuun jumalattaren, Selenen, mukaan.

Seleniitillä on paljon muitakin ominaisuuksia. Se auttaa saamaan energiaa ja vastaanottamaan tietoa. Se avaa kruunuchakraa. Se suojaa psyykkisiltä hyökkäyksiltä ja negatiivisilta energioilta. Monet ihmiset laittavat tästä syystä seleniittitorneja huoneen nurkkiin.

Myös ristiriitaista tietoa löysin. Yhden mukaan kivi voisi olla niin voimakas energialtaan, että tyynyn alla se saattaisi valvottaa minua. Kun taas toisaalla oli, että seleniitti auttaisi rauhoittamaan ajatukset ja untakin sillä voisi houkutella.

Kokemukseni seleniitistä periaatteessa tukee tätä. Huomasin, että enää minulla ei ole ollut voimakkaita, ahdistavia painajaisunia. Unet ovat muuttuneet lempeiksi ja niissä on jokin viesti.

Yhden kerran muistan nähneeni unta demonista, jolla oli pahoja aikeita varalleni. En kuitenkaan langennut hänen ansaansa. Arvoitukseksi jäi, suojasiko seleniitti tältä demonin hyökkäykseltä. Jos joku nyt ihmettelee, onko demoneita olemassa, niin kyllä on. Mutta se olisi kokonaan oma postauksensa.  

Olen nukkunut oikein hyvin ja uni tulee helposti. Toisaalta olen ainakin kerran herännyt yöllä klo 3 aikaan ja sitten en enää oikein saanut kunnolla unta. Mutta se saattoi johtua siitä, että minun oli tarkoitus muutenkin herätä superaikaisin mennäkseni ystäväni seuraksi sairaalaan.

Itseäni yllätti tieto siitä, että seleniitti ei tykkää vedestä. Onneksi en sitä ollutkaan pessyt, kuten muuten yleensä teen kivien kanssa. Ehkä se oli sisäistä tietoutta?

Käyttö: puhdistaa muita kiviä, rauhoittaa, avaa yhteyden kruunuchakraan, suurempaan minään ja enkeleiden kanssa, suojaa tilaa negatiivisilta energioilta, tasapainottaa kehoa, mieltä ja sielua, auttaa kasvamaan henkisesti käytettäessä sitä meditaatiossa kolmannen silmän eli otsachakran kohdalla.

Pirita (rikkikiisu, katinkulta, pyriitti)

Rikkauden, rahan ja rauhan kivi, joka on erittäin positiivinen. Se hoitaa terveyttä ja henkistä tasapainoa, suojelee pahoilta energioilta, kritiikiltä ja manipulaatiolta. Rauhoittava kivi, joka auttaa pysymään tyynenä. Sen avulla voit voittaa riittämättömyyden tunteen. Se helpottaa omien kykyjen kontaktia ja auttaa tuomaan ideoita. 

Työpöydällä se energisoi tilaa ja innostaa liiketoimien suunnittelussa. Se auttaa näkemään asioiden läpi ja johdattaa diplomatiaan. Se tasapainottaa vaistoa ja intuitiota.

On hauskaa, kun muistelen ukillani olleen katinkultaa. Hän oli löytänyt sitä eräältä läheiseltä alueelta ja ehkä ajatteli sen voivan olla jopa kultaa. Katinkulta on ns. ”köyhäin kultaa”.

Tähän kiveen liittyy pieni rituaali. Joka päivä ennen kodista poistumista voi pyytää kiveltä kaikkia niitä asioita, mitä toivoo elämään. Sitten vain kantaa kiveä mukanaan. Illalla kivi otetaan taas esille ja kiitetään asioista, joita päivän aikana on tapahtunut.

Tätä rituaalia en itse ole vielä tehnyt säännöllisesti, mutta nyt uteliaisuuteni heräsi. Sen tiedän, että omien unelmien toistaminen äänen kannattaa (oli kiveä tai ei). Ja tietenkin olemalla kiitollinen ihan joka päivä.

Kiitollisuuden tunne auttaa nostamaan meidän värähtelyä. Se on yksi voimakkaimmista positiivisista tunteista ja auttaa saavuttamaan omia unelmia. Kiitollisuuden tunne perustuu ihan siihen, että alat värähdellä sitä energiaa ja universumi vastaa siihen energiaan.

Moni ajattelee, että universumi antaa sen, mitä pyydät. Minä uskon siihen, että universumi antaa sinulle sen, mitä olet. Eli vaikka pyytäisit mitä rikkauksia elämääsi, mutta jos et saa sitä rikkauden tunnetta koko kehoosi, ei universumi anna sitä sinulle.

Käyttö: tilan energisointi, liiketoiminnan suunnittelu, vaiston ja intuition kuuntelu, helpottaa stressiä ja tehostaa itseluottamusta, auttaa parantamaan ja pitämään raha-asiat vakaana ja kunnossa.

Aventurina (Aventuriini)

Aventuriini on vaurauden kivi, joka vahvistaa johtajuutta ja päätöksentekokykyä. Se edistää myötätuntoa ja empatiaa, suosien samalla sinnikkyyttä. Se suojaa sydänchakraa ja tasapainottaa henkistä tilaasi sekä maskuliinisia ja feminiinisiä energioita. Aventuriini stimuloi havainnointia ja lisää luovuutta.

Se poistaa negatiivisuuden ja epäpuhtaudet, houkuttelee onnea ja hyvää tuuria. Se auttaa myös tuomaan tilaisuuksia ja pääsemään tavoitteisiin. Siksi monet ihmiset ovat pitäneet tätä kiveä taskussaan ostaessaan lottokupongin. Itse en kyllä vielä ole kokeillut, vaikka joskus lottoankin.

Tämän kiven ostin kristallikaupasta. Minulla on lista kivistä, jotka haluan itselleni ja aventuriini oli niistä yksi. Erityisesti halusin sen tuomaan minulle luovuutta, vaurautta ja hyvää tuuria sekä hoitamaan sydänchakraa.

Käyttö: onnenkivenä taskussa tai työpöydällä, puhdistaa negatiiviset energiat ja epäpuhtaudet, sydänchakran kivi, tasapainottaa henkistä tilaasi ja energioita, stimuloi havainnointia, lisää luovuutta, tuo vaurautta, hyviä tilaisuuksia ja tuuria.

Aqua aura (Aqua-aurakvartsi)

Kun näin ensi kertaa kuvan tästä kivestä, kiinnitti se heti huomioni. Sen kaunis väri ja muoto puhuttelivat ja kivi suorastaan kutsui minua magneetin lailla.

Vaikka Aqua-aurakvartsi ei aivan luonnonkivi olekaan, on se silti minulle arvokas. Uskon myös sen energeettisiin ominaisuuksiin. Kuten siihen, että aqua-aurakvartsi auttaa puhdistamaan auraa. 

Se auttaa luomaan yhteyden suurempaan minään ja parantaa intuitiota sekä psyykkisiä kykyjä, kuten telepatiaa. 

Aqua-aurakvartsi on hyvä kurkkuchakralle, kuten muutkin siniset kivet, auttaen kommunikoimaan paremmin. Se auttaa pysymään totuudessa.

Aqua-aurakvartsia käytetään auran puhdistukseen ja parantamiseen sekä antamaan suojausta. Se on parantava kivi, joka aktivoi energiakeskukset. Sen sanotaan vahvistavan immuunijärjestelmää.

Tämä oli rahallisesti kallein, ja ensin mietin raaskinko sitä ostaa ollenkaan. Arvaat, miten siinä lopulta kävi.

Käyttö: meditaatio, auran puhdistus ja parantaminen, suojaus, aktivoi energiakeskukset, immuunijärjestelmän vahvistus, yhteys suurempaan minään, intuition ja psyykkisten kykyjen parantaminen, kurkkuchakra.

Ametista (Ametisti)

Ametisti on varmasti yksi tunnetuimmista ja yleisimmistä kivistä. Se huokuu positiivista energiaa ja rauhaa, joten se sopii erinomaisesti meditaatioon. Sen uskotaan auttavan päänsärkyyn ja migreeniin. Se symboloi jumalallista viisautta.

Ametisti on kivi, joka tuo maalaisjärkeä, parantaa muistia ja motivaatiota. Se auttaa keskittymiskyvyssä. Se helpottaa unettomuutta, stressiä ja psyykkisiä jännitteitä. Ametisti on rentouttava tasapainon, rehellisyyden, puhtauden ja henkisyyden kivi.

Ensimmäisen kerran sain ametistin itselleni lahjaksi vuosia sitten. Laitoin sen kukkarooni. Mutta sitten se katosi mystisesti, kunnes lopulta ostin uuden ametistin täällä Teneriffalla. Jokin aika sitten osallistuin kaakaoseremoniaan ja sen päätteeksi yllätyin suuresti, kun sain lahjaksi ametistin.

Nyt minulla on siis kaksi ametistia, mutta toinen on hiottu ja kiillotettu ametisti ja toinen on ns. ametisti raakapala. Erityisesti ametisti oli minulle tärkeä chakrojen takia, sillä se hoitaa kruunuchakraa.

Käyttö: meditaatio, tyynyn alle laitettaessa se tuo unen, auttaa päänsärkyyn, migreeniin ja stressiin, tuo maalaisjärkeä, parantaa muistia, lisää motivaatiota, kolmas silmä ja kruunuchakra.

To be continued... 

Ja loppuun kysymys: Onko sinulla kiviä ja jos on, mitä?

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)