sunnuntai 9. lokakuuta 2022

MUUTIN UUTEEN ASUNTOON

En tiedä mistä aloittaa. Olo on epätodellinen. Olen täynnä kiitollisuutta. Minulla on nyt koti. Tosiaan syyskuun autoin ystäviäni ja hoidin heidän koiriansa. Ensin olin yhdessä kylässä ja sitten toisessa täällä Etelä-Teneriffalla.

Olen tänä vuonna muuttanut/vaihtanut maisemaa 8 kertaa (9, jos lasketaan La Gomeran matka). Voin sanoa, että miulla on ollut VAUHDIKAS vuosi! Mutta samalla olen kasvanut henkisesti todella paljon. 

Paineensietokyky on kehittynyt samaa tahtia kuin luotto tulevaisuuteen. Ja hei, eikös jokaisella kirjoittajalla tulisi olla mielenkiintoinen elämä?

Kaikki järjestyy. Luotan 100 % elämään ja universumiin, Jumalaan. Kun universumi potkaisi minut pois asunnosta tammikuussa, en voinut arvatakaan, millainen vuosi tästä tulisi.

Se oli kuin dominoefekti. Ensin jouduin lutikoiden siivittämänä jättämään asunnon keskellä ei mitään, keskellä Teneriffan maaseutua. Kävin pohjalla ja olin evakossa ystäväni luona. 

Menin matkalle La Gomeralle. Pääsin asumaan El Médanoon ja hoidin siellä pääsiäisen aikaan ihanaa koiraa, joka on mäyräkoiran ja labradorin sekoitus.

El Médanon kämpän jouduin jättämään, kun kämppikseni löysi työpaikan manner-Espanjasta ja asunto laitettiin myyntiin. Se tuli sopivaan saumaan. Muutin toisen ystäväni luo, jossa olin koiria hoitamassa pari viikkoa. 

Siitä tulin sitten Suomeen 2,5 kuukaudeksi. Palasin Teneriffalle ja syyskuun ajan olen ollut kahdessa eri paikassa koiria hoitamassa jälleen.

Ja nyt VIHDOINKIN näin lokakuun alussa muutin asuntoon, jossa toivon voivani viipyä pidempään kuin kuukauden tai pari. Tämän asunnon jaan ystäväni ja hänen koiransa kanssa. Meillä on puutarha ja ihanat naapurit.

Katsoessani huonettani, tajusin, että toiveeni on toteutunut. Miulla on kirjoituspöytä ja ikkunasta näen puutarhaan. Aivan juuri niin kuin olen kuvitellut visualisoidessani omaa unelmaelämääni.

Toiveeni on siis kuultu ja olen matkalla kohti unelmiani. Olen ollut jo tällä matkalla 4 vuotta. Haluan kasvaa kirjoittajaksi, joka kirjoittaa elokuvia ja ehkä kirjoja. Haluan aamuisin meditoida, joogata, nauttia aamupalan, juoda kupposen rooboista, katsoa puutarhaan ja vain kirjoittaa luovia kirjoituksia ihmisille ympäri maailman.


Muuttotarina eli miten kaikki järjestyi

Asuntotilanne Teneriffalla on haastava. Kysyntää on paljon, kun taas asuntoja ei ole niin paljon tarjolla. Hinnat ovat edelleen kohtuuttomia verrattuna Espanjan palkkatasoon. "Edelleen", koska lopulta koronatilanne ei vaikuttanut hintoihin merkittävästi. 

En siis ollut kovinkaan toiveikas, että löytäisin itselleni asuntoa tällaisessa asuntotilanteessa. Niinpä koin järkevimmäksi vaihtoehdoksi vuokrata huone, joka toisaalta mahdollistaisi rahan säästämisen.

En ehtinyt aloittaa huoneen metsästystä, kun asiat ratkesivat itsestään kuin taikaiskusta. Muutin yhteen ystäväni kanssa.

En edes nähnyt asuntoa etukäteen, koska olin vielä Suomessa. Luotin ystävääni ja sanoin, että jos hän tykkää siitä, olen mukana. Tämän ystäväni kanssa olemme asuneet ennenkin yhdessä. Hän on se sama nainen, jonka luokse muutin neljä vuotta sitten tullessani Teneriffalle.

Ystäväni kävi katsomassa asuntoa ja piti siitä, joskin sitä pitäisi hieman rempata ja laittaa. Vuokranantajat lupasivat hoitaa sen puolen ja niin tapahtui. 

Jännitimme asuntokuvioita aivan viime metreille asti, koska aivan 100 % varma juttu tämä ei ollut erinäisten asioiden vuoksi. Onneksi kaikki järjestyi lopulta parhain päin.

En tiedä, millainen asunto oli ennen. En nähnyt edes kuvia siitä. Mutta nyt se on aivan ihana! Seinät on maalattu valkoiseksi ja huonekalut löysivät huoneisiin. 

Näin asunnon siinä vaiheessa, kun se oli remontoitu, mutta siellä ei vielä ollut kaikkia huonekaluja. Mielenkiintoista oli se, että vieraillessani asunnolla, taivaalle ilmestyi sateenkaari. Minulle se oli lupaava merkki. Olen oikealla polulla.  


Millainen tämä asunto sitten on?  

Meillä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, kylpyhuone, keittiö, terassi ja puutarha. Voiko enempää toivoa?

Tunnen, että olemme nyt molemmat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Aika näyttää, miten pitkään olen tässä, mitä tapahtuu ja minne polku vie. Olen täysin universumin johdatettavissa.

post signature

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Menninkäinen! Kaikkien näiden kokemuksien jälkeen onneakin tarvitaan. 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)