keskiviikko 21. elokuuta 2013

HAMEASIAA

Olen, niin kauan kuin muistan, tykännyt Skotlannista. Lapsena luin Loch Nessin hirviöstä ja olin ihan varma sen olemassaolosta. Silloin paloin halusta matkustaa Skotlantiin ja mennä etsimään Loch Nessin hirviötä. Lapsen mielikuvitus! Se on suuri ja vilkas.

Edelleen Skotlannissa on jotain mystistä vetovoimaa. Mielikuvissani Skotlannissa piirtyvät vehreät nummet, järvet, saaret ja vanhat linnat. Jossain kaukaa väreilee säkkipillin omintakeinen sointi. Vaikka onhan säkkipilleillä soiteltu muissakin maissa –jopa Espanjassa. Tosin Loch Nessin hirviöön suhtaudun nykyään skeptisemmin. ;)
Kuva on lainattu täältä.
Kuva on lainattu täältä.
Kaiken kukkuraksi joskus jossain näin ihastuttavan skottihameen. Varmaan siitä asti nuo punaiset skottiruudut jäi kaihertamaan mieltäni. Nyt asia muistui taas mieleeni vuosien jälkeen. Suurella mielenkiinnolla rupesin kahlaamaan nettikauppoja läpi, mutta laihoin tuloksin. Skottiruutuista hametta ei löytynyt mistään, ei vaikka kuinka yritin. Ongelma olikin itse asiassa juuri se, ettei tarjontaa ollut. Ihan kuin maailman kaikki skottiruutuiset hameet olisivat kadonneet maan rakoon. Vaikka vastahan miusta tuntui, että niitä oli kaikkialla.

Silloin, kun joku asia on muodissa, vaikkapa esmes se skottihame, niin kaupat oikein pursuaa niitä. Nyt kun ei ole, mutta sellaisen haluaisin, niin eipä löydy mistään. Muutenkin muoti kulkee sykleittäin. Joku juttu on muodissa tietyn hetken, kunnes se häviää. Jonkun ajan kuluttua se ilmestyy taas pinnalle. Ehkä siksi en raaski laittaa joitakin vaatekappaleitani kiertoon. Ajattelen, että kyllä minä joskus vielä tätä käytän. Enkä sitten kuitenkaan käytä. Paitsi ajatuksissani.
Kuva on lainattu täältä.
Tällä erää jäin ilman hametta. Sen sijaan löysin jotain muuta mukavaa; nimittäin ihan täydellistä punaista skottiruutuista kangasta! Arvatkaa olinko ihan täpinöissäni? Pelkästä kankaasta! Mutta kun se oli niin kaunista. Apua! 

Sain ihan hullun ajatuksen... Minä en kyllä ole yhtään käsityöimmeinen, enkä omista edes sellaista kapistusta kuin ompelukone. Silti minua jäi suuresti houkuttamaan ajatus, voisinko tehdä hameen itse. Mietin pitkään, riittääkö rahkeet, mistä voisin saada ompelukoneen, kaavat ja kaiken muun, mitä yhteen hameeseen sattuu tarvitsemaan. 

Hame saisi olla ihan sitä yksinkertaisinta mallia, juuri polven yläpuolelle ulottuva. Siinä pitäisi olla vetoketju. Tätä kirjoittaessani juolahti mieleeni myös, että voisi olla kivan näköinen, jos hameen etupuolella olis kaksi tosi isoa, väriltään mustaa nappia ilman sen suurempaa virkaa kuin olla vain koristuksena. Oijjoij! 

En tainnut miettiä asiaa ihan loppuun, mutta niin vain klikkasin itseni verkkokauppaan ja ostin kangasta yhden metrin verran. Hupsis! Sen kai pitäisi olla passeli miun tarpeisiini. Nyt jännittää kamalasti ehtiikö koko kangas tulla ennen kuin lähden pois. Mainitsematta itse hameen teosta... miulla ei ole vielä edes käsillä muita tykötarpeita. Matka Espanjaankin on kohta käsillä.
post signature

8 kommenttia:

 1. Ystävättäreni on opiskellut Skotlannissa kuusi vuotta ja asuu tälläkin hetkellä siellä. Kaunista kangasta olet tilannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siullahan olisi siten loistava tilaisuus vierailla siellä. :) Siinä varmasti näkisi Skotlantia ihan eri tavalla, kun on mukana paikallinen opas. :) Kiitos! Miustakin se on tosi kaunista. Melkein alkoi jo harmittaa, etten tilannut toista metriä, ties mitä kivaa siitä olisi voinut saada aikaiseksi. ;)

   Poista
 2. Minäkin olen aina tykännyt Skotlannista ihan hulluna, vaikken ole koskaan käynyt siellä! Pakko päästä joskus! Oletko muuten lukenut Diana Gabaldonin kirjasarjaa naislääkäristä, joka matkustaa Skotlannissa ajassa 200v taaksepäin ja rakastuu hurjaan skottimieheen...? Ihana tarina, luen sitä jo toista kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät Skotlannista! :) Sinne on kyllä joskus päästävä. Toivottavasti joskus jopa lähitulevaisuudessa. :) Kappas, en ole lukenut kyseistä kirjaa, mutta kuulostaa niin kivalta, että pakko laittaa lukulistalle. :) Osuvasti osasit suositella, kun juuri aikamatkustus on tosi kiehtova aihe kirjoissa ja elokuvissa. :)

   Poista
  2. Kiitos kaunis kirjasuosituksesta! :)

   Poista
 3. Pyysit Budapest-vinkkejä, tässäpä niitä!

  Minäkin pidän kovin skottiruuduista, oma skottivibahamoseni on jo melkein puhkirakastettu... Mies tuntee Edinburghin hyvin, ja olen haaveillut vierailusta jo pitkään. Skotlannissa ruutuja kuulemma on kaikkialla, pitää ehkä hakea uusi sieltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, kiitos paljon! :) Olipa todella hyödyllinen postaus. Kiva, kun teit! :) Ja vielä kera noin kauniiden kuvien. Nyt alkoi tehdä, jos mahdollista, vielä enemmän mieli sinne Budapestiin! :)Ehkä olis pitänyt varata vieläkin enemmän päiviä sitä varten..

   Poista
  2. Minäkin olen kuullut paljon tuosta Edinburghista, vaikuttaa ihanalta. Toivottavasti pääset piakkoin reissuun sinne! :) Mukavaa, jos löytyisi hame tuliaisiksi. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)