perjantai 25. tammikuuta 2013

ABRAHAM LINCOLN: VAMPIRE HUNTER (kauhu, toiminta, fantasia, v.2012, 105min.)

Elokuva perustuu samannimiseen v.2010 julkaistuun kirjaan, kirjoittajana Seth Grahame-Smith. En ole lukenut kyseistä kirjaa, joten en voi ottaa kantaa tyydyttäisikö elokuva kirjan lukeneita.

Ohjaaja: Timur Bekmambetov
Rooleissa: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper

Esittely
Abrahamin ollessa vasta poikanen, hän kokee jotain, joka saa hänet janoamaan kostoa ja joka tekee hänestä vampyyrinmetsästäjän…

Arvostelu
Elokuva osoittautui paremmaksi, kuin mitä olin ounastellut. Siinä tulee Abraham Lincolnin elämä esille lapsuudesta aina vanhuuteen asti ja hänen salainen puolensa vampyyrinmetsästäjänä.

Vaikka itse elokuva on täyttä fiktiota, niin ilahduin kuitenkin siitä, miten siihen oli otettu joitakin todellisia asioita Abraham Lincolnin elämästä. Juoneen tosiaan oli yritetty panostaa ja tehdä siitä hyvä ja muutenkin se oli lavastuksen myötä uskottava. Yllätyin myös positiivisesti siitä, että päähenkilöämme näyttelevä Benjamin Walkerin oli yllättävän paljon samaa näköä kuin oikeassa Abraham Lincolnissa (nimenommaan vanhempaa Abrahamia näytellessään).

Tällaisissa elokuvissa, joissa on käytetty joskus oikeasti elänyttä henkilöä, olisi suotavaa, jos siinä näyttelijässä olisi jotain samaa näköä kuin esikuvassaan. Se jotenkin lisää elokuvan nautittavuutta, tuo siihen sellaista syvyyttä.

Kokonaisuutena elokuva on oikein hyvä. Vain loppupuolella oli sellainen pätkä, jossa vähän ehti pitkästymään, muttei mielestäni häiritsevästi. Muutenkin mielenkiintoista nähdä tällainen elokuva, jossa on yhdistetty vampyyrit ja Yhdysvaltain presidentti. Siis kukapa olisi uskonut, että Abraham Lincoln olisikin vampyyrinmetsästäjä? Ajatuksena vähintäänkin kutkuttava. 

Toisaalta siinä on liikuttu vaarallisilla vesillä, koska elokuvasta olisi voinut tulla aikamoinen floppi. Näin ei kuitenkaan ole. En voi kuitenkaan olla miettimättä, onko elokuva yhtä hyvä kuin kirja, parempi vai... kenties huonompi? Yleensä kirjoista tehdyt elokuvat ovat huonoja tai huonompia. Varsinkin, jos kirja on superhyvä, niin sitä harvoin saa siirrettyä elokuvaan ja (tämäkin?) elokuva voi kirjan lukeneelle olla kauhistus.
Kuva on lainattu täältä.
Elokuvan trailerin voi katsoa täältä (Youtube). Traileri kyllä jää kieltämättä vaisun oloiseksi verrattuna itse elokuvaan. On kuitenkin hyvä, ettei siinä näytetä liikaa, jotta elokuvan katsomisen elämys säilyy.

post signature

2 kommenttia:

  1. Kiva kun kävit katsomassa tuon leffan ja teit arvostelun siitä! Itse olin vähän ennakkoluuloinen kuullessani leffasta, mutta vampyyrifanina se voisi kiinnostaakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa katsoa, jos vampyyrit kiinnostaa. Itse tosiaan yllätyin, et se olikin sit parempi, kuin mitä olin ajatellut. Tykkäsin. :) Toivottavasti sinäkin tykkäät! :) Vaikka makuasioitahan nämä loppujen lopuksi on. :D Miusta on kuitenkin ihan kiva kirjoittaa elokuva-arvosteluja, ku aika paljon tulee katseltua kuvia. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)