keskiviikko 30. tammikuuta 2013

HAUTE TENSION –KIIHTYVÄÄ KAUHUA (kauhu, mysteeri, trilleri, v.2003, 87min.)

Tämä elokuva tuli televisiosta hiljattain ja siitä asti olen pohdiskellut elokuvaa. Ranskalaiset elokuvat ovat lähes poikkeuksetta hyviä ja niistä löytyy yllättäviä juonenkäänteitä. Siinä mielessä Haute tension –kiihtyvää kauhua ei tuota pettymystä…  

Ohjaaja: Alexandre Aja
Rooleissa: Cécile De France, Maïwenn Le Besco, Philippe Nahon

Esittely
Opiskelijaystävykset Marie ja Alex lähtevät maaseudulle viikonlopun viettoon tämän perheen luokse. Yöllä alkaa tapahtua kummia, kun joku soittaa ovikelloa ja helvetti pääsee irti.

Arvostelu
Tämä elokuva on yksi väkivaltaisimmista elokuvista, joita olen nähnyt. Kuvauksellisesti se on kuitenkin hieno elokuva: iloinen alku, synkkiä maisemia, salaperäinen tappaja, kaksi viatonta opiskelijaneitosta ja perhe maaseudulla.

Kaiken lisäksi, kun lukee esittelyn, niin sitä ajattelee, että tyypillistä kauhua -ei mitään uutta taivaan alla. Hohhoijaa. Ja kieltämättä niin onkin. Silti tässä elokuvassa on jotain. Se sai minut liimautumaan sohvan nurkkaan, mitä minulle ei ole tapahtunut ihan lähiaikoina. Elokuvan nimellä ei vissiin ole mitään tekemistä asian kanssa...

Juonellisesti tämä on tavanomainen, jopa kliseinen elokuva. Joskin siinä on muutama juttu, jotka saa miettimään… tämä on myös sellainen elokuva, jonka jälkeen tekisi mieli jutella jonkun kanssa aiheesta. 

Pidin erityisesti näyttelijätär Cécile De Francesta ja hänen roolisuorituksestaan. Pidin elokuvan kokonaisuudesta. Missään vaiheessa ei tullut tunnetta, että nyt tämä vain junnaa paikoillaan tai tylsistyttäisi. Paljonko kello on? Päinvastoin -elokuva tempaisi otteeseensa.

Elokuvassa myös vihjaillaan hienovaraisesti, että Alex ja Marie voisivat olla jotain muutakin kuin vain ystäviä… jonkun mielestä se voisi olla tekemällä tehty, mutta mielestäni se sopii tähän elokuvaan.

Ja loppu… se oli ihan hyvä, vaikka siinä nyt tuli se tunne, että tekemällä tehty...  Ainakin se saa miettimään ja kelaamaan elokuvan mielessään yhä uudestaan! Juuri se on tämän elokuvan hienous… kuten myös Alexin ja Marien ystävyyden toinen puoli...

Suosittelen elokuvaa kaikille (verisemmän) kauhun ystäville!
Kuva on lainattu täältä.
Elokuvan trailerin voi katsoa täältä (Youtube). Traileri on kylläkin ranskaksi, mutta joskus ei tarvita sanoja, vaan kuvat puhuvat puolestaan.
post signature

4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihan hyvältä! Tuli mieleen eräs itävaltalainen leffa, jonka näin telkkarista vuosi-pari takaperin (harmi kun en muista nimeä) Siinä kaksi opiskelijakaveria murtautuvat erään perheen kotiin ja siellä tapahtuu kaikkea väkivaltaista. Lopulta perheen äiti pääsee pakoon naapuriin, mutta huomaa että heidät on jo tapettu. Aika karu leffa, mutta jotenkin silti tosi hyvin tehty ja jännittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä hyvä. Mut varoitan, et on kauhleffaksikin melkoisen raaka. Ei ehkä kannata katsoa yksin. ;) Harmi, kun ei kuulosta tutulta tuo itävaltalainen leffa. Vaikuttaa sen verran mielenkiintoiselta, että jos tulee vastaan, niin katson! :) En ole aikaisemmin katsonutkaan itävaltalaisia elokuvia, ainoastaan nämä suomi, ranska, espanja ja usa sekä iso-britannia. Joskus yksittäisen norjalaisen ja ruotsalaisen.

   Poista
 2. Itse en katsele kauhuleffoja, koska ne tunkee aina uniini. Sellaista pehmojännitystä tykkän katsoa, kuten Grimm-sarja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miun kyl pitäisi ottaa siusta esimerkkiä ja jättää kauhu pois, tai ainakin vähentää. Se on niin totta, että uniinhan nämä tulee... Mut taidan olla koukussa kauhuun. Yksi lempigenreistäni, vaikka on niin monet kauhuleffat katsonut, niin aina vaan katson lisää. :D / :O Voi, miun piti aloittaa tuo Grimm-sarjan seuraaminen, mut se sit jäi! Ja miulle ois just tärkeetä, että sais seurata alusta asti. Toivottavasti jossain vaihees pääsisin näkemään. Ei kuulostanut ollenkaan hullummalta sarjan idea. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)