lauantai 5. tammikuuta 2013

HYSTERIA (komedia, romantiikka, historia, v.2011, 100min.)

Ohjaaja: Tanya Wexler
Rooleissa: Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Rupert Everett

Esittely
Hysteria vie katsojan 1880-luvun viktoriaaniseen Lontooseen, jolloin keksittiin naisten ihka ensimmäinen hieromasauva ikäänkuin puolivahingossa. Elokuva perustuu osittain tositapahtumiin.

Lääkäri Mortimer Granville pääsee töihin Darlrymplen arvostetulle klinikalle, joka on erikoistunut hysterian hoitoon, josta kärsii melkoinen joukko Lontoon naisväestä. Samalla Granville tutustuu Darlrymplen kahteen tyttäreen, jotka ovat kuin yö ja päivä.

Arvostelu
Hysteriassa  yhdistyvät komedia, historiallinen ja romanttinen elokuva. Näistä aineksista kehkeytyy aikamoinen soppa. Hysteria on viihdyttävä ja kepeä, ajoittain hauskakin. Elokuvan arvoa nostaa sen tosipohjaisuus. Näyttelijät tekevät hienoa työtä. Jos siis aihepiiri kiinnostaa, niin kannattaa katsoa.
Kuva on lainattu täältä.

Elokuvan traileria en tällä kertaa laita. Se paljastaisi teille ihan liikaa...
post signature

2 kommenttia:

  1. Tän olen joskus katsonut ja oli ihan katsottava leffa :) Leffa kannattaa katsoa vanhojen kauniiden vaatteiden takiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja makuasioitahan nämä loppujen lopuksi ovat! :) Itse tykkäsin tosi paljon tästä ja tuo aihe oli huvittava. :D Vaatteita on ilo katsella tällaisissa historiallisissa elokuvissa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)