maanantai 28. tammikuuta 2013

VÄRIKYLLÄINEN PIKKUTAULU

Miulla oli pienen pieni sisustushaave. Haaveilin sellaisesta tauluryhmästä, jossa olisi pääosassa pari kukkaa. Sitten muistinkin miulla olevan öljyvärit. Jossain. Etsin ne. Huomasin, että ajan saatossa siveltimet on näköjään ottaneet ja lähteet. Minne lie. Ostin uudet ja entistä ehommat ja samalla jottain, johon voin vähän maalatakin.
 
Hipsin maalauskurssille, jossa oli kiva yhdessä sumplia, mitenkä tarttua tuumasta toimeen. Aloitin värien maailmaan tutustumisen. Sekoittelin ja leikin. Sain tuntumaa, jopa ahaa-elämyksiä. Sekoittamani värit oli niin hienoja. En millään raaskinut olla niitä käyttämättäkään, vaikka kuinka yritin ensin muille tarjota. Näin sai alkunsa tämä miniteos. 

Tänään se sitten valmistui! Olin aikani siihen värejä lätkinyt aina siihen maagiseen hetkeen asti, jolloin oli pakko sanoa ääneen: ”Miusta tunttuu, että tämä on valmis.” Lähdin kurssilta taulu kainalossa ja erittäin tyytyväinen ilme kasvoillani. 

Tässä minitaulussa ei ole järjen hiventäkään. Se on abstraktia. Värejä. Tunnetta. Kaikkea mahdollista. Jollain omituisella tavalla se on aika hauska, värikyllästetty. Ajattelin jopa laittaa sen seinälle. Haaveilen edelleen tauluryhmästä, joka oikeasti esittäisi jotain, mutta ennen sitä jatkan näiden… kokeilujen parissa. Värien maailma on mielenkiintoinen. Annoinpa ehkä pikkusormen maalausharrastukselle…
post signature

7 kommenttia:

 1. Kauniin värikäs taulu, jonka voisin nähdä myös meidän olkkarissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhop, iso kiitos ja kummarus! :) Siitä tuli aikamoista värien ilotulistusta, mutta omalla tavallaan kiva. :) Täytyy jatkaa maalailun parissa, kun nyt alkuun pääsin. :)Siinä oli hauskaa se, että saa tehdä niin hitaasti, kerrosta kerroksen päälle. Jännittävää. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Väreillä leikittely on. :)

   Poista
  2. Ja kun taulua (ei vain tätä, vaan yleisesti puhuen) katsoo eri kulmista, niin sekin on jotenkin oivalluttavaa. Voi nähdä sen uusin silmin tai siinä näkee jotain, jota ei muuten olisi huomannutkaan olevan siinä. :)

   Poista
 3. Väreillä leikkiminen ja se työn ilo näkyy värikkäässä työssäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värejä kyllä tuli laitettua yllin kyllin... :D Ehkä jopa liikaa, mutta sehän siinä toisaalta oli ideana. Heh. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)