sunnuntai 10. helmikuuta 2013

ENSIMMÄISENI

Kalevala koru. Menin ja ostin sen. Olin haaveillut vaikka millaisista Kalevala koruista, mutta koruliikkeessä ei ollut yhtään sellaista korua, jota olin etukäteen ajatellut (täällä). Siellä oli alennukset menossa, joten tutkin tavallista huolellisemmin korutarjontaa. 

Sitten näin karhun, simppelinnäköisen hahmon. Aluksi en meinannut sitä edes ostaa. Huomasin jälkeenpäin ajattelevani mesikämmentä yhä useammin. Niinpä palasin liikkeeseen ja sanoin, että se koru jäi nyt vaivaamaan minnuu. Kaupat syntyi heti ja ilostuin, kun sain sen -20%.

Ensimmäiseni ei siis ollut Hannunvaakuna, eikä Räisälä, eikä edes Uskela… Ensimmäinen Kalevala koruni on pronssinen Kalevankarhu, jonka on suunnitellut Kaisaleena Mäkelä. Kalevala korun sivustolla kerrotaan karhusta seuraavin sanoin: 

”Kalevankarhu oli hahmoista vahvin. Kerrottiin, kuinka karhu oli itse Hongattaren poika, jonka salojen emäntä oli synnyttänyt ”ylhäällä taivosessa, Otavaisten olkapäällä”. Karhua kohtaan tunnettiin suurta kunnioitusta ja pelkoa, olihan se puoleksi ihmisen sukua, puoleksi metsän väkeä. Ja siksi myös se, joka kantoi yllään karhun merkkiä, hallitsi sekä ihmistä että luontoa.”
post signature

10 kommenttia:

 1. Oi, tuo karhu on kyllä ihana valinta koruksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Reetta! Luonnossa vieläkin kivemman näköinen koru, kuva ei vain tee oikeutta. ;) Tämä onkin hyvää jatkoa miun aikaisemmille koruille, kun miulta löytyy ihana kukkilintu. :D Minkähän eläimen sitä seuraavaksi ostaisi..? ;)

   Poista
 2. Itselläni on kausia jolloin tykkään Kaleva koruista. Osan olen myynytki huutonetissä ja lisää olisi myytävänä, sydän Kalevakoru korvikset ja riipus, jos kiinnosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, voisi kiinnostaakin! Onko ne tällä hetkellä huuto.netissä vai myytkö suoraan ja mikä olisi hinta? Myytkö muuten ne erikseen? Onko ne pronssia, hopeaa vai kultaa? Minua tosiaan kiinnostaisi riipukset, korvikset ei niinkään, koska miulla on lähes aina nappikorvikset ja noita roikkuvia ei tule hirmu usein käytettyä ja ei ne hirveästi näkyisikään, kun tavallisesti pidän hiukset auki. :)

   Poista
 3. Kaivan ne huomenna esille äitini luota, siis niin paljon niitä oon käyttänyt, että korut ja minä emme asu samassa osoitteessa :D Korut ovat pronssia ja uudenveroisia.

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti koru! (: Sellanen simppeli mutta kuitenkin näyttävä. Itsekin tuollaisen kyllä huolisin. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! :) On se kyllä nätti. :)

   Poista
 5. Mulla on tuo aivan sama! Ehdottomasti yks mun lempparikoruista, vaikken kaulakoruja usein osaakkaan käyttää. En tiedä mikä tossa vetää niin puoleensa, mutta jotenkin on aina hyvä fiilis kun on tuo kaulassa :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hauska sattuma! :) Ihana juttu, että on noin mieluinen. Kyllä siinä korussa vain jotain oli, se ihan huusi miun nimeä siellä liikkeessä. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)