keskiviikko 15. toukokuuta 2013

IHO-ONGELMIA AIKUISIÄSSÄ

Sitä luulisi, että aikuisena on vapautettu iho-ongelmista ja ainoana murheenkryyninä on ne tulevat rypyt. Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Vielä viime kesänä miulla oli iho huippukunnossa ja pystyin menemään ulos meikittä. Toisin on nyt. En ollut kärsinyt iho-ongelmista vuosikausiin. Viimeksi siis silloin teini-iässä, jolloin miulla oli paljon finnejä, voisi puhua jopa akneihosta.

Mitä tapahtui? Kaikki alkoi oikeastaan Suomeen tuloni jälkeen. Ensin vähitellen ja sitten yhtäkkiä pufff. Kasvot täynnä niitä inhottavia punaisia näppylöitä. Eikä siinä kaikki. Olen lihonut 6 kg. Eikä siinäkään kaikki. Hiukset on mennyt huonompaan kuntoon. 

Lähdin etsimään apua ihonhoitotuotteista. Ostin Yves Rocherin Pure System –tuoteperheeseen kuuluvat puhdistusgeelin, kasvoveden ja hoitovoiteen epätasaiselle iholle. Yves Rocherin sivustolla niitä mainostetaan lyhyesti ”Ei finneille, kyllä raikkaalle iholle”. Olen käyttänyt näitä tuotteita ostohetkestä alkaen eli helmikuusta. Ostin myös kosteuttavaa, ihohuokosia supistavaa Sebo Specific Ultra Mat hoitovoiteen.
Kun aloin käyttämään tuotteita, olin tyytyväinen. Ihosta todellakin tuli raikas. Mutta sitten iho-ongelma vain äityi entisestään, tuli rytinällä enemmän finnejä. Petyin vähän. Koska olin jo kuitenkin tuotteet ostanut ja omaan ajatusmaailmaan ei sovi, että heittäisin jotain hukkaan, niin jatkoin kiltisti tuotteiden käyttöä. Sen jälkeen iho rauhoittui. Uusia finnejä ei enää ilmestynyt naamatauluun muutamia yksittäisiä lukuun ottamatta. Mutta pelihän oli siinä vaiheessa osin menetetty, kun vahinko oli jo päässyt tapahtumaan eli finnirypäs oli tullut (siis jo myös ennen näiden tuotteiden käyttöä). 

Pure system –hoitovoiteesta, jota pitäisi käyttää aamuin illoin ja jota itse olen käyttänyt aamuisin, sen sijaan tuntuu miellyttävältä. Imeytyy hyvin, on koostumukseltaan melko kevyttä. Minusta todellakin on tuntunut, että se on auttanut, vaikkakaan niitä uusia finnejä ei ole estänytkään. 

Sebo Specific –hoitovoiteeseen olen todella tyytyväinen. Miedosta tuoksusta tulee mieleen joku kasviuute. Tuote levittyy hyvin, tuntuu hyvältä iholla ja jotenkin raikkaanoloiselta, mutta mattaiselta. Tätä olen käyttänyt iltaisin. Imeytyy myös nopeasti. 

Clerasil-peitepuikon ostin vasta vähän aikaa sitten, jotta voin peittää finnit. Puikko on niin kova, että jos sillä levittää suoraan kasvoille, niin sattuu. Varsinkin, kun ihoalue on muuten arka. Olen siis laittanut sormella. Lisäksi sävy on punertavan ruskea ja vaikka kuinka levitän ja levitän, niin sitä sävyä ei täysin saa häivytettyä. En ole tähän tuotteeseen tyytyväinen. Plussaa ainoastaan siitä, että tuote lupaa hoitaa ja ehkäistä finnejä. Uusia finnejä ei ole enää tullutkaan.  

Lisäksi ostin myös Tea Tree-tuotteen, josta olin kuullut paljon hyvää. Sitä käytin laimennettuna veteen ja heti alusta asti vaikutti lupaavalta. Siitä on ollut apua ihosta puskeviin tuoreisiin finneihin. 
Summasummarum
Nämä tuotteet ovat ainoastaan lievittäneet iho-ongelmaani, eivät poistaneet sitä. Onneksi tämä ei jää tähän, vaan saan avun lääkärin kautta. Se, mikä tepsi aikaisemmin, tepsinee nytkin. Finniarpia nyt tuskin saan ihan heti pois, mutta toivotaan, että ne edes jossain vaiheessa häviävät. Tällä postauksella halusin jakaa omat kokemukseni näistä tuotteista ja lisäksi lohduttaa muita, jotka kärsivät iho-ongelmista. Iho-ongelmien takia ei kenenkään pitäisi kärsiä.
                                                                                                                                     .post signature

6 kommenttia:

 1. Mä olen myös viimeaikoina tutustunut tuohon Yves Rocherin Pure System sarjaan ja tykästynyt kovasti. En ehkä joka päivä käyttäisi kaikkia noita tuotteita, mutta pari kertaa viikossa, kun koko naaman käsittelee, niin tuntuu iho kirkastuvan kummasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Ehkä siis olen käyttänyt liian tiuhaan noita. ;) Kiitos vinkistä. :) On minulla toki sitten yksi toinen eri merkin tuote kasvojen puhdistukseen, jota olen käyttänyt vaihdellen.

   Poista
 2. Mulle tulee silloin tällöin nenänpieleen finnejä mutta onneksi on olemassa täsmäliuos puikko, joka kuivattaa finnit nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finnit on kyl inhottavia. :/ Oli niitä yks, kaks tai rypäs, niin jotenkin ne vain onnistuu vetämään mielen alas. Mut onneks niihinkin on saatavilla apua. :)

   Poista
 3. Itsellänikin on yhtäkkiä puskenut tässä viime talven aikana kauheita finnirykelmiä. En käsitä! Minulla on silti aina ollut hieman huono iho, mutta ei näin huono. Toivon että nyt kun tulee kesä niin aurinko parantaisi naamaani edes hieman. Jos syksyllä näyttää vielä tältä, niin sitten pitää myös kääntyä lääkärin puheille :( Kiitos hyödyllisistä vinkeistä, voisin kokeilla näitä jos näyttää ettei naama ala paranemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ikävä kuulla. :/ Se on kurjaa. Finnit on inhottavia. :/ Mie menin nyt hakemaan apua ihan lääkäriltä asti, kun omaan ongelmaani auttavat e-pillerit (toisilla se pahentaa ja toisilla auttaa). Nyt ei olekaan enää finnejä, vaan ne sellaiset arvet, jotka pitäisi saada hoidettua pois. Siks pidän aina hiuksia auki, niin ei näy ne. Mietin, että miksi odottelin niinkin kauan. Nuo tuotteet oli tosiaan siinä mielessä hyviä, että ne lievitti, mutta toisaalta eivät poistaneet ongelmaa. Tuo Tea tree tuote on kyl huippu. Vielä tulee niitä yksittäisiä finnejä, niin sillä saa hoidettua. Oon muuten lukenut, että ruokavaliolla voisi hoitaa kanssa tuota ongelmaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)