torstai 13. kesäkuuta 2013

KEVÄÄN JUTTUJA

Vasta nyt kesän alussa innostuin puuhailemaan kevään juttuja. Ostin tomaatin taimia ja siemeniä toiveena saada salaattiainekset omasta maasta. Kasvimaan teimme yhdessä poikaystäväni kanssa. Olemme aikamoinen parivaljakko, kun kukat ja kaikki kasvit ovat suurin piirtein saattohoidossa minun hyppysissä, kun taas poikaystäväni on varsinainen viherpeukalo ja kaikki mihin koskee, herää eloon. Niinpä hän oli korvaamaton apu, kun iskimme tomaatit kasvimaan multiin ja siemenet tekemiimme penkkeihin.
Kaikki sujui itikoiden terrorisointiyrityksistä huolimatta melko hyvin. Toissapäivänä jopa ukkonen yritti hätyytellä meitä, mutta kerkisimme juuri ja juuri istuttaa ensimmäiset tomaatit ja eilen saatiin loputkin kasvimaan jutut tehtyä. Pietään peukkuja, josko sieltä jotain alkaisi nousemaankin! 

Hyödyllisen kasvimaan lisäksi innostuin kukista. Minun ei pitänyt ostaa yhden yhtä kukkaa, mutta kuinkas kävikään. Terassi ilmiselvästi kaipasi pientä piristystä, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin saada ihania kesäkukkia. Keijunmekko oli uusi tuttavuus. Se on upea kukkiva köynnöskasvi, joka laitoinkin paraatipaikalle loistamaan. Keijunmekko on kuin terassin kruunu ja en voi olla ihastelematta sen kauneutta kerta toisensa jälkeen. Myös Lobelia amppelit ovat sinisessä väripuvussaan ihastuttavan keveitä ja oih, enkelipelargoniat! Ne vasta viehättäviä ovatkin. 
Keijunmekkoa puutarhalla kantaessani mummot vain ihmettelivät, että jo on kasvilla pituutta. Se on pidempi kuin minä! Olihan siinä aikamoinen homma viedä autoon ja sieltä vielä lopulliselle paikalleen. 

Keijunmekon ja muiden kukkien hoidosta miulla ei ollut mitään tietoa, mutta kovasti niistä yritän huolta pitää. Töissä puolestani hämmästelin, miten kerrankin pelargoniat olivat onnistuneet talvehtimaan ja niissä oli selvät nuput. Pelargoniat ovat ihania vanhan ajan kukkia Oo, mikä iloinen yllätys!
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)