Pisto on
espanjalaisten versio ranskalaisten ratatouillesta, muutamalla erolla
höystettynä. Niin kuin aina, erilaisia versioita on olemassa. Annan teille
reseptin, jonka itse olen hyväksi kokenut. Viimeksi tänään testasin! :) Tämän seurana söimme espanjalaista makkaraa, longaniza, jonka valmistimme pannulla paistaen. Normaalisti kuitenkin tykkään broilerfileestä piston seurana, mutta tämän kerran nyt näin. Broilerfileet paistan ihan vain pannulla oliiviöljyssä ja mausteena suolaa ja mustapippuria TAI currya TAI joskus jopa leivitettynä, josta voin myöhemmin postailla lisää. :)
Resepti
2 punaista
paprikaa
1-2 vihreää
paprikaa
(1 keltainen
paprika)
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1-2 sipulia
n.160 g
tonnikalaa
2-3 tomaattia
3 valkosipulin
kynttä
oliiviöljyä
(ripaus sokeria)
suolaa
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1. Pilko kaikki paprikat, tomaatit, munakoiso, kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli.
2. Paista ne isossa paistinpannussa tilkkasessa oliiviöljyä kunnes ovat pehmeitä ja jäljellä ei ole enää paljon nestettä, n.30-45 min.
3. Lisää
tomaattimurska, suola ja halutessasi sokeria.
4. Heitä
tonnikala purkista sekaan. Anna paistua hetki ja valmista!
Pisto ennen paseeratun tomaatin ja tonnikalan lisäystä. |
Valmis pisto. |
Voi kiiiitos, tälläistä teenkin viikonloppuna! Tykkään paljon paprikoista ja niitä meillä pilkotaan pilvin pimein :)
VastaaPoistaOllos hyvä! Suosittelen lämpimästi, tämä oli hyvää! :) Paprikoiden määrää voi vaihdella oman maun mukaan ja tosiaan sellainen jytykokoinen paistinpannu (itse esimerkiksi käytin paistinpannua, jota perheen äiti käyttää paellan valmistamisessa) olisi hyvä tämän tekoon, koska on noinkin paljon eri aineksia, vaikka kyllä ne siitä sitten pienenee sitä mukaan kun nesteet lähtee. :)
Poista