sunnuntai 30. syyskuuta 2012

VESIPUISTOON SALOUSSA


Saloun matkan tarkoituksenamme oli mennä päiväksi vesipuistoon ja valitsemme kahdesta vaihtoehdosta Aquópolis-vesipuiston, koska siitä olimme kuulleet niin paljon hyvää. Aquópolis sijaitsee La Pinedassa, aivan Saloun kupeessa. Osoite on Passeig de Pau Casals 65.

Liput
Liput puistoon voi hankkia joko netistä vesipuiston nettisivuilta tai paikan päällä. Me ostimme netistä, koska siten sai pienen alennuksen ja vältimme jonot. Jonoa tosiaan riitti lippuluukulle, joten huokaisimme helpotuksesta, kun pääsyliput löytyi jo valmiiksi. 

Vesipuisto
Itse vesipuisto on ihan kiva! Siellä on monia erilaisia vempaimia ja vesiliukumäkejä. Vesipuiston miinuspuolena mainittakoon pitkät jonot laitteisiin (syytän tästä elokuuta, jolloin kaikki –me mukaan lukien, rynnii vesipuistoon) ja rahastuksen maku. Kaikesta piti maksaa erikseen, mikä olisi ihan ok, mutta se kalliintuntuinen hinta... Lippu itsessään on jo melko hintava, niin siihen päälle säilytyslokeron maksu ja pantti. Säilytyslokero on kuitenkin hyvä olla, jotta voi jättää päällysvaatteet ja reput säilöön. Eikä tässä vielä kaikki. Extrajutuista täytyy maksaa, totta kai. Jos siis haluaa kumirenkaan, niin täytyy avata lompakon nyörejä.  Jos haluaa syödä ravintolan herkkuja, täytyy avata vielä vähän lisää jne. Kaikki maksaa. Puisto alkaa olla myös jo melko iäkäs. Sen huomaa, jos siihen kiinnittää huomiota. 

Vesipuistossa aika kuluu kuin siivillä kierrellessä laitteesta laitteeseen. Lähes kaikki laitteet ehdimme käydä ja jopa toisenkin kerran piipahtaa joissain. Vain yksi laite jäi kokeilematta, mutta se vain siksi, koska emme halunneet. Pitkistä jonoista johtuen enempään ei yksi päivä olisi riittänyt. 

Joissakin laitteissa tarvittiin jokin väline tai kumirengas. Silloin täytyi odottaa kiltisti omaa vuoroaan ja sitten kun väline vapautui, niin se annettiin jonossa seuraavaksi olevalle. Vuokrakumirenkaan erottaa keltaisen värinsä ansiosta, kun taas jaettavaksi kaikkien kesken tarkoitettu rengas on väriltään sininen. Vuokrakumirenkaan avulla voi välttää jonot, mutta tosi asiassa puistossa on vain pari laitetta ja uima-allas, joissa renkaasta on iloa.Puistossa oli myös delfiinejä ja merileijonia, joihin ihastuin heti ensi silmäyksellä. Niitä oli ihana tuijottaa.

Kaiken kaikkiaan laitteita oli juuri sopivasti, enempään ei olisi jäänyt aikaa. Omiksi suosikeiksini nousivat Black Hole ja Speed Race. :)

Johtopäätökset
Olkaa paikalla hyvissä ajoin, mielellään jo ennen kuin puisto on avannut ovensa.

Varatkaa käteistä, mutta älkää ottako mitään arvokasta mukaan -vain peruskamppeet, joilla selviätte päivästä.

      Ihan ensimmäiseksi kannattaa mennä suosituimpiin laitteisiin, koska myöhemmin on takuuvarmasti vieläkin hurjemmat jonot. Tämän vuoksi suosittelen menemään: 
       1. Black Hole
       2. Boomerang
       3. Splash

Kamikaze ja Speed race on tosi hauskat vesiliukumäet ja onneksi niissä jono liikkuu suhkot nopsaan. Vesiliukumäessä saa kovemmat kyydit, kun nostaa vähän jalkoja. Silloin jalat ei jarruta menoa ja ei pitäisi olla vaaraa jumittumisesta vesiliukumäkeen. Voin kyllä vannoa, että Kamikazessa se on mahdoton tehtävä! Aquópolisen sivuilla kerrotaan, että kyseisessä vesiliukumäessä voi saavuttaa yli 50 km/h vauhdin, joten ennen kuin huomaatkaan, olet jo liukunut koko matkan ylhäältä alas.

• Puiston lattia on tosi kuuma. Meillä oli sandaalit, mutta ne ei ollut kätevät, koska niiden kanssa ei voi mennä laitteisiin. Jos teiltä löytyy sellaiset jalanmyötäiset ja tiukat nimenomaan vesipuistoihin tarkoitetut kengät, niin ne mukaan.

 • Ennen puiston sulkemista voi hyvällä tuurilla (jos ehtii jonoon) päästä uusinkierrokselle omaan suosikkilaitteeseensa. Kannattaa siis olla loppuun asti puistossa. Varaudu ruuhkaan pukuhuoneissa. Itse en jäänyt ruuhkaan, vaan kävin suihkussa vasta hostellille mentyämme.

 • On elämys mennä vesipuistoon Espanjan auringon alla. Suosittelen niille, jotka sitä osaavat arvostaa!
Kuva on lainattu täältä.

Aquópolisen internetsivut löytyvät osoitteesta:  http://www.aquopolis.es/ ja Aquópolis Costa Dorada "La Pineda": http://www.costa-dorada.aquopolis.es/es
 
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)