perjantai 5. huhtikuuta 2013

VOIMAA VASTAVÄREISTÄ

Tykkään hirveästi mustasta. Se on tuttu ja turvallinen, helppo yhdistellä. Musta on aina kuulunut vaatekaappiini ja se on varmaan sellainen väri, josta en koskaan tule luopumaankaan.
 
Viime vuosina olen kuitenkin vaateostoksilla yrittänyt hankkia ihan kaiken värisiä vaatteita. Paitsi ei ehkä sitä pinkkiä / vaaleanpunaista, jota en edelleenkään voi kuvitella itselleni kuin pienen pieninä paloina. 

Kovasta yrityksestä huolimatta vaatekaappiin on päätynyt melko lailla samoja värejä vuodesta toiseen: violettia, vihreää, sinistä ja punaista. Vasta viime vuonna uskalsin ostaa keltaisen(!) topin, vaikka aluksi olin niin sitä vastaan. Näytin niin oudolta keltaisessa. Sittemmin hankin vielä toisen keltaisen, hieman vain erisävyisen Mint&Berry –peplum topin, jota en ole vielä edes ehtinyt käyttää! *kesää odotellessa*

Nyt yritänkin pikku hiljaa totutella kaikkiin väreihin ja myös harjoitella niiden yhdistämistä. Minua kiinnostavat myös vaatteet, joissa on erilaisia kuvioita: palloa, raitaa, kukkaa… En halua jämähtää tuttuun ja turvalliseen, vaan yritän jatkossa vaateostoksilla olla avoin uusille ja erilaisille, jopa aluksi oudoiltakin tuntuville vaatteille ja väreille. 

Tänään halusin kokeilla jotain uutta, tai oikeastaan yhdistellä uudella ja erilaisella tavalla. Heräsin aamulla intoa puhkuen ja halusin yhdistää valkoisen kauluspaidan violetin paidan kanssa ja siihen mustan hameen ja kukonaskelkuvioiset sukkikset. Peilin edessä täytyi todeta, ettei kauluspaita syystä tai toisesta oikein istunut paidan alle, joten laitoin sen pettyneenä takaisin henkariin. 

Uusi yritys
Sitten sain päähäni kokeilla vastaväreillä leikkimistä, joten yhdistin vihreää ja punaista. Aluksi tuntui, ettei pallokuvion ja kukonaskelten yhdistäminen ole mikään maailman paras idea, mutta loppujen lopuksi ei tämä tunnu ollenkaan hassummalta. Vaikken mustasta ihan eroon päässytkään.
Itse asiassa vihreä ja punainen tuntuvat piristäviltä. Kenties se johtuu siitä, että ne ovat vastavärejä tai vain yksinkertaisesti siitä, etten ole huomannut yhdistellä niitä aikaisemmin keskenään (tai ylipäätänsä kirkkaita värejä).

Seuraavan kerran, kun menen vaateostoksille, minulla ei taida olla varaa nirsoiluun. Täytyy olla rohkeampi kokeilemaan kaikkea uutta ja erikoista, ehkä jopa sitä vaaleanpunaista ja pinkkiä! En tarkoita pelkästään uusien värien kokeilua, vaan ylipäätänsäkin erilaisia vaatteita, kuvioita, printtejä, mitä vain. Kuitenkin tyylilleni uskollisena.
post signature

8 kommenttia:

 1. Ihanan pirteet värit! Mulla on kesällä selkeesti paljon värikkäämpää pukeutumista, kesä vaan on niin kesä :) Ja keltainen on just mahtava kesävaateväri :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kesällä kyllä viimeistään huomaa, miten kaipaa värejä. ;) Kiva, että sieki tykkäät keltaisesta! :) Ainakin, jos ei muulloin, niin silloin kesällä... ;)

   Poista
 2. Kaunis yhdistelmä :) Itse ostin eilen kotikaupunkisi eräästä liikkeestä keltaisen topin ja neuletakin. Itsekin olen juminut tuohon mustaan usein mutta nyt on saatava väriä elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Hih, niin mie jo arvasin postauksesi perusteella, että olet käynyt täällä ja asioinut vieläpä ihan tuossa miun naapurissa! :D Mustaan on niin helppo tuudittautua ja mikäs siinä, onhan se ihana väri, kun käy kaiken kanssa ja niin helppo. Mutta minäkin kaipaan juurikin lisää väriä elämään! :)

   Poista
 3. Hwi, ja mulla ois myytävänä se Kalevakorun Sydän riipus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, voisin olla kiinnostunut! Laitan siulle privana postia. :)

   Poista
 4. Ihana asu!:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :) Kiva, että on mieleen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)