keskiviikko 22. elokuuta 2012

SALOU KUTSUU

Huomenna lähden reissuun Saloun suunnalle, Välimeren rannalle. Kyseessä on varsinainen extempore -matka, koska vasta eilen hoidin majoituksen kuntoon. Salou oli kummitellut aikaisemmin mielessäni -jopa siinä määrin, että viikonloppuna katselin hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja tyytyen vain haaveilemaan.

En tosissani ajatellut pääseväni sinne tänä kesänä, mutta ennen kuin huomasinkaan, olin jo tehnyt varaukset, hups! Ei ollut nimittäin kovin suunniteltu juttu!

Salou on pieni, mutta sitäkin tunnetumpi matkakohde. Sieltä löytyy merta, rantaa, aurinkoa, PortAventura-huvipuisto ja vesipuistoja peräti kaksin kappalein. 
Punta del Caballo, Salou, Tarragona (kuva on lainattu täältä.)
PortAventura –tutustumisen arvoinen huvipuisto
Olen käynyt PortAventurassa kaksi kertaa ja voin suositella. Uskon PortAventuran olevan Espanjan paras huivipuisto. Ilmeisesti monet muutkin ovat samaa mieltä, sillä suosituimpiin laitteisiin on pitkät jonot. Ei kannata mennä PortAventuraan elokuussa, koska se on espanjalaisten suosituin lomakuukausi ja lisäksi lämpötilat on varmasti niin korkealla, ettei puistosta voisi nauttia ihan täysillä.

PortAventura on suuri huvipuisto, joka on toteutettu mainiosti. Puisto koostuu teema-alueista: Välimeri, Polynesia, Villi Länsi, Meksiko ja Kiina sekä SésamoAventura. Laitteet ovat mahtavia ja tämän vuoden uutuus on vuoristorata ”Euroopan korkein vuori” eli Shambhala. Laitteesta tekee Euroopan korkein sen huimat 76 metriä. Lisäksi Shambhalassa on Euroopan pisin lasku, 78 metriä. Laite saavuttaa 134 km/h jo ensimmäisessä laskussa, joten todellakin sillä saa kovaa kyytiä. Puistosta löytyy hienojen laitteiden lisäksi myös kivoja show-esityksiä sekä tietenkin ravintoloita ja myymälöitä.
Kuva on lainattu täältä.
Tällä kertaa tarkoitus on mennä vain vesipuistoon, josta kirjoittelen myöhemmin, kun selviydyn ensin reissusta... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)