keskiviikko 1. elokuuta 2012

MATKA-ASIAA

Oma matka
Olen nyt viime päivät lukenut paljon tietoa eri maista ja kohteista, tehnyt laskelmia ja miettinyt. 

Lopulta päädyimme Teneriffaan. Siitä edullisempaa matkaa on varmasti vaikea löytää! Vaikka ajatus Teneriffasta ns. turistirysänä vähän latistaa tunnelmaa, ei se kuitenkaan poista intoani tutustua kyseiseen saareen paremmin. Uskon Teneriffan olevan edelleen yksi maailman kauneimmista paikoista ja varmasti monipuolinen kohde. Kunhan matkan aika koittaa, niin melko varmasti on tulossa postaus tyyliin ”Teneriffalla voi tehdä muutakin kuin ottaa aurinkoa”. ;)

Vinkkejä matkan suunnitteluun
Kun kohde on selvillä, on helpompi etsiä tietoa hinnoista. Tee matkabudjetti.
Aloitin matkan suunnittelun reippaasti ja kävin ihan ensimmäiseksi parissa matkatoimistossa kyselemässä Teneriffan matkoista, mutta myös silmäilemässä muiden matkojen hintoja. Nappasinkin matkakuvaston itselleni. Lopulta kuitenkin päädyin organisoimaan matkani ihan itse… Myös muita matkakohteita pohdin, mutta lopulta Teneriffa tuntui olevan se paras vaihtoehto.

Tutki matkakohdetta netissä ja mieti, mitä haluaisit nähdä ja tehdä matkasi aikana.
Itselleni selvisi, että Teneriffan pohjoispuoli on vehreää ja eteläpuoli on karumpaa. Lisäksi pohjoispuoli on kuulemma hintatasoltaan edullisempi. Lukiessani Puerto de la Cruz –kaupungista tulin vakuuttuneeksi, että tuonne on päästävä. Siellä on kivoja nähtävyyksiä sekä mustahiekkainen uimaranta. Niinpä valitsin Puerto de la Cruzin kiintopisteeksemme, josta on kätevä tutustua saareen.

Mieti, millaisen hotellin haluat ja missä sen tulisi sijaita. Vertaa hintoja ja tee lopullinen päätös.
Hotelliasian kanssa olin tulla hulluksi –oikeasti. Tiedän varmaan nyt kaikki Puerto de la Cruzin hotellit… Hotellin valitsen aina tietyin kriteerein: sijainti, ruoka, hinta. Katson myös hotellista kirjoitettuja kommentteja ja hotellin yleisarvosanaa. Huomioin hotellin ja huoneiden varustuksen ja katson kuvista hotellin yleisilmettä. Tarkistan myös viimeisimmän remontin ajankohdan.

Yksi asia ainakin on varmaa: olipa hotelli mikä hyvänsä ja vaikka suurin osa kommenteista on positiivisia, niin aina löytyy se negatiivinen kommentti. Aina on joku, joka valittaa jostain tai aina on joku, jolla on ollut huono kokemus. Lopulta en enää jaksanut lukea kommentteja, vaan päätin luottaa pelkästään yleisarvosanaan… ja toisaalta myös tähtiluokitukseen.

Hyviä ja hyödyllisiä sivustoja matkan suunnitteluun, lentoja, matkoja ja hotelleja (ainakin jos on Espanjassa ;) tai espanjan kielen taitoinen)
- www.logitravel.com
- www.lastminute.com
- www.vueling.com
- www.edreams.com
- www.atrapalo.com (pääsyliput, aktiviteetit, hotellit, lennot, hotelli+lento-paketit, autot, matkat, itse ostin pääsyliput kauhusirkukseen ja hyvin toimi)
- www.groupon.es (Espanjan parhaimmat tarjoukset ihan mitä vain mm. kauneuden hoitoa, matkoja jne. Itse en ole vielä ostanut heidän kauttaan, mutta olen kuullut muilta pelkkää hyvää)
- www.muchoviaje.com
- www.rumbo.es

Lähden siis reissuun Teneriffalle elokuun lopussa! En malttaisi odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)