maanantai 6. elokuuta 2012

SARJA-ARVOSTELU: DEXTER

Esittely 
Dexter Morgan on mies ilman tunteita ja kantaa sisällään synkkääkin synkempää salaisuutta. Hän nimittäin vapaa-ajallaan tappaa ne, jotka ovat tavalla taikka toisella onnistuneet välttämään lain kouran. Dexter itse työskentelee poliisissa rikospaikkatutkijana.
Kuva on lainattu täältä.
Arvostelu
Moni suositteli minulle tätä sarjaa, joten odotukset olivat melko kovat sarjan suhteen. Nyt olen katsonut ensimmäisen tuotantokauden ja olen mykistynyt. Sarjan idea poliisina työskentelevästä sarjamurhaajasta on todella hyvä ja toteutus täydellinen. Sarjan ainut huono puoli on mässäily kuolemalla ja tappamisella, mikä voi tuntua hurjalta ja varsinkin Dexterin kylmäverisyys. Katsoja pääsee kuitenkin mukaan Dexterin ajatusmaailmaan ja sitä kautta ymmärtämään, miksi hän on sellainen kuin on ja miksi tappaa toisia ns. pahiksia. Se tekee siitä jotenkin ymmärrettävämmän, mutta ei tietenkään tee tappamista hyväksyttäväksi.
Kuva on lainattu täältä.
Sarjan henkilöhahmot ovat suorastaan loistavia, etenkin James Doakes (Erik King), joka on hulvattoman hauska. Muutenkin näyttelijät tekevät hienot roolisuoritukset. Erityisesti Dexteriä näyttelevä Michael C. Hall on huippu. Hänen täytyy olla oikeasti kylmäverinen sarjamurhaaja tai yksinkertaisesti niin älyttömän taidokas näyttelijä. Häntä varmasti voisi sanoa yhdeksi parhaimmista näyttelijöistä tv-sarjojen historiassa. Niin loistava hän on!

Ainakin tämän ensimmäisen tuotantokauden perusteella voin sanoa juonen olevan hyvä, juuri sellainen, mitä hyvältä juonelta voi odottaa: tarinan kehitystä, jännitystä, yllätyksiä ja kuinka lopulta palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Plussaa myös kivasta musiikista, jota voitte kuunnella Youtubesta. Eilen aloitin toisen tuotantokauden ja vaikuttaa erittäin lupaavalta. Voin vain suositella Dexteriä. Minulle tämä on yksi parhaista sarjoista.

2 kommenttia:

  1. Heh, olet oikeassa, sarja on todella hyvä! Minä olen katsonut kaikki 5 tuotantokautta jo kahteen kertaan ja odotan niiiiiiiin sitä kuudetta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi hyvästä sarjasuosituksesta! :) Piti ihan paikkansa ja nyt olen niin koukussa Dexteriin! ;)

    Toivottavasti pääset pian näkemään kuudennen kauden. Tuo on just niin "paha" sarjojen kohdalla, kun joutuu odottamaan kuin kuuta nousevaa sitä seuraavaa kautta -varsinkin ollessa kyseessä noinkin jännittävän ja mielenkiintoisen sarjan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)