torstai 26. syyskuuta 2013

ADRIANMEREN AALLOILLA DUBROVNIKISSA

Adrianmeren rannalla, aivan Kroatian eteläpäässä sijaitseva Dubrovnik toivotti meidät tervetulleeksi lämpöisin auringonsätein. Ihana lämpö, meren henkäys ja aurinko tuntuivat täydelliseltä. Juuri, kun hehkutin siitä ystävälleni Suomeen, niin heti seuraavana yönä nousi hirmuinen ukkosmyrsky ja seuraava päivä oli pilvinen. Kannattaa siis varoa sanojaan! ;)
 
Onneksi koko Dubrovnikissa viettämämme aika ei mennyt pilalle ukkosmyrskyjen, vesisateiden ja pilvisyyden vuoksi. Kuten kuvasta näkyy. Dubrovnik oli matkamme viimeinen etappi, mutta vallan mainio paikka sekin.
Majoitus
Sopivan majoituksen löytyminen Dubrovnikista ei ollut mikään helppo homma. Paljon oli vaihtoehtoja, mutta mitkä hinnat. Etenkin vanhan kaupungin puolella. Onneksi lopulta löysin Apartments Auran, joka ei sijainnut vanhassa kaupungissa ja siten hintakin oli alhaisempi. Ei edullinen, mutta kohtuullinen. Sijaintihan osoittautui loppujen lopuksi varsin passeliksi. Sieltä oli hyvä lähteä eri suuntiin. Linja-autopysäkki on lähellä. Myös satama ja linja-autoasema ovat kivenheiton päässä. 

Se oli tosi kiva ja kaunis paikka majoittua. Apartments Aura näytti upouudelta ja ennen kaikkea oli todella siisti. Meillä oli oma parveke ja oli loman luksusta nauttia aamupala siellä. Uima-allas oli pieni ja aurinkotuolit oli portin vieressä, joten ei oikein innostanut auringonottoon.

Vanhassa kaupungissa
Dubrovnikissa tutustuimme vanhaan kaupunkiin. Kiersimme sokkeloisia katuja pitkin. Menimme näköalapaikalle, josta avautui mahtavat maisemat kaupungin ylle, nimenomaan vanhan. 

Kävimme myös rannalla ja emme tehneet yhtään mitään. Loikoillimme ja uimme vain. Muutaman kerran kävi kyllä mielessä, että jos pelkästään rantalomalle pitäisi lähteä, niin ehdottomasti Espanjaan. Ne rannat joissa ehdittiin Dubrovnikissa käydä, oli aika mitäänsanomattomia. Ne eivät olleet mitään hiekkarantoja, vaan muodostuivat pikkukivistä. Toisaalta hyvä, toisaalta ei.

Tämä oli ennen kaikkea loma ja matka. Olisi ollut hyvä nähdä useampi kaupunki, mutta koska kaivattiin lepoa ja rauhaa, niin näin oli hyvä juuri meille. Rentoutumista toivottiin ja etenkin Dubrovnikissa se kyllä toteutui! Museoissa, näyttelyissä ja nähtävyyksissä ravaaminen on yllättävän väsyttävää. Tosin tällä matkalla emme käyneet yhdessäkään museossa, vaikka se on jo melkein perinteeksi muodostunutta.

Retki saarelta saarelle
Dubrovnikin parasta antia oli vanhan kaupungin lisäksi päiväretki saarelta saarelle laivalla. Tutustuimme Elafiti-saaristoon, johon kuuluvat mm. Šipan, Lopud ja Koločep. Menimme laivalle ja rantauduimme kussakin saaressa.  
Retki maksoi 250 kunaa (32,85€) sisältäen laivamatkan edellä mainittuihin kolmeen saareen. Niissä saimme kierrellä ja kaarrella omin päin. Aika vain tuntui menevän ihan liian nopeasti. Kahdessa ensimmäisessä vierailemassamme saaressa vietimme tunnin. Viimeisenä vierailimme Lopudissa, jossa saimme olla pidempään, joten siellä aika riitti tutustumisen lisäksi myös rannalla käymiseen. 

Retken aikana saimme juomista laivalla ja myös ruoka sisältyi hintaan. Mielestäni tuo hinta ei ole ollenkaan paha, kun tosiaan kyseessä koko päivän mittainen retki.

Näimme upeita maisemia, rantoja ja nautimme laivamatkasta ja saarista. Oli musiikkia ja rauhaa, mutta myös hauskanpitoa. Laivamme liikkui samoja reittejä pitkin erään toisen laivan kanssa. Näiden laivojen kapteenit ilmiselvästi tunsivat toisensa. Tämä toisen laivan kapteeni juhli, tanssitti naisia (sori miehet), viini virtasi ja musiikki pauhasi. Mekin saimme osamme tuosta ilonpidosta, kun laivat menivät jonkin matkaa kylki kyljessä. Tunnelma oli korkealla!  
post signature

2 kommenttia:

 1. Tuutava on käynyt ja kehunut myös! Tuolla pitää ehdottomasti jolloinkin päästä käymään!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ihana paikka ehdottomasti! :) Jotenkin sellainen leppoisa välimerellinen tunnelma, ihan tuli Italia mieleen, vaikken Italiassa ole käynytkään. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)