maanantai 23. syyskuuta 2013

ZAGREB –MATKA JATKUU

Kroatian tourneemme alkoi maan pääkaupungista, Zagrebista. Vaikka kyseessä on pääkaupunki, niin miulle ei ihan heti Kroatiasta tullut se mieleen. Ennemminkin ajatukset kääntyivät Dubrovnik-Split -akselille. No, sitä suuremalla syyllä täytyi mennä siis Zagrebiin. Antaa sille mahdollisuus ja kokea omin nokkinensa, mitä kaupungilla on tarjottavana. 

Muistin kyllä erään aikoja sitten lukemani hassun uutisen Zagrebista. Uutisen naisesta, joka uskoi sinisilmäisesti navigaattoriin. Ajoi Belgiasta päätyen Zagrebiin, Kroatiaan. 1500 kilometriä harhaan.
  
Meidän matkamme taittui kätevästi junalla Budapestista Zagrebiin. Lippu maksoi 9600 HUF (32,10€) ja ostimme sen Keleti-rautatieasemalta. Itse juna lähti kuitenkin Deli-asemalta. Matka oli siitä erikoinen, että juna oli varmaan vuodelta käpy ja istumapaikat oli niin kuin ennen vanhaan, hyteittäin. 

Saavuimme Zagrebiin sunnuntai-iltana. Majoituimme aivan kaupungin keskustan tuntumassa Chillout Hostel Zagrebissa, ilman mitään sen suurempia mukavuuksia. Hinta ratkaisi. Siellä oli paljon nuorta porukkaa ja ystävällinen henkilökunta. Hostelliksi yllättävän hyvä. 
Zagreb osoittautui yllättäen pieneksi paikaksi, joka on päivässä ja parissa nähty. Kaunista arkkitehtuuria ja historiaa kaupungilla on tarjota, joskin Budapestin jälkeen se tuntui hieman lattealta. Tutustuimme kaupunkiin, vierailimme kasvitieteellisessä puutarhassa ja hautuumaalla. 
Menimme myös ostoskeskukseen. Loppu viimein vastaan ei tullut mitään erikoista. Suurin piirtein samat kaupat löytyy täältäkin. Zagrebissa hintataso oli melko alhainen, ottaen huomioon, että kyseessä on kuitenkin pääkaupunki. Tutuissa vaateliikkeissä huomasimme, että jo hinnankin puolesta on järkevämpää ostaa vaatteet Espanjasta. Mutta ulkona syöminen, se oli ihanan edullista!

Sää ei ollut ihan sitä, mitä olin toivonut. Pilvistä, harmaata ja ajoittain koviakin sadekuuroja. Kyllä aurinkokin paistoi. Ajoittain. Mutta niinä sateisimpina hetkinä jouduimme hakemaan suojaa mitä omituisimmissa paikoissa. Ensin olimme jossain tunnelimaisessa paikassa. Se oli aika kolkko paikka. Ajattelimme, että voisi olla hyvä ajatus vierailla museossa. Sää kun oli mitä oli. Ensimmäinen kohdalle sattunut museo oli jotain niin outoa kuin Broken relationships. Sepäs hauska juttu tehdä parina. Museovisiitti jäikin välistä.

Zagrebissa oleilun aikana teimme päiväretken Plitvicen kansallispuistoon, josta oma postauksensa myöhemmin!

Sittenpä matka jatkui. Sillä erää Dubrovnikiin, jonne menimme lentäen. Lentokentällä sattui mainos "The Secrets of Grič" silmään. Voi kun näytti mielenkiintoiselta tuollainen teemaopastuskierros yöaikaan. Harmin paikka, kun ei enää oltu maisemissa. Silloin olimme jo Dubrovnikissa, nauttimassa auringon lämmöstä ja välimerellisestä ilmastosta …to be continued…
post signature

2 kommenttia:

 1. Onpas upeita kuvia ja noi jättiläislumpeenlehdet, wau! Ihanaa matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lumpeenlehdet tosiaan oli häkellyttävän isoja ja kauniita (melkein tekisi mieli muuttua pikkuiseksi keijuksi ja istahtaa lumpeenlehden päälle ;) Hih, kuvista en nyt mene vannomaan, mutta kiitos kuitenkin! :) Olisi ollut kiva julkaista tämä postaus jo silloin, kun fyysisesti olin vielä Zagrebissa, mutta ei ollut kannettava mukana ja en halunnut käyttää yleisiä koneita.

   Ihana matka siitä kuitenkin tuli, vaikka nyt jo olenkin Zaragozassa. :) Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)