perjantai 27. syyskuuta 2013

SYDÄMELLINEN MATKAMUISTO

Unkari-Kroatian reissulta halusin jonkin pienen matkamuiston. Yleensä en osta matkamuistoja, koska en halua mitään ylimääräistä hilpetööriä pölyä keräämään.  Tällä kertaa kävi vain niin, että huomasin Espanjan avaimieni avainnipun olevan mennyttä, rikki ja puhki kulunut.
 
Oli siis oivallinen sauma löytää uusi avaimenperä ja matkamuisto samassa paketissa. Pidin ajatuksesta, joten jo Budapestissa etsiskelin uutta avaimenperää. Ehtona oli, että siinä tulisi yhdistyä nuo kaksi ominaisuutta, mutta tietenkin sen pitäisi kolahtaa heti eli miellyttää silmää. 

Budapestista jouduin lähtemään tyhjin käsin. Avaimenperiä siellä oli, mutta kaikki oli niin tylsiä, joissa luki kissankokoisin kirjaimin Budapest. Minä etsin jotain ehkä vähän omaperäisempää. Yhden kivan avaimenperän näin, mutta myyjää ei näkynyt mailla halmeilla (uskomatonta, mutta totta). En jäänyt odottelemaan sen pidemmäksi aikaa. 

Ehdinkin jo pelätä, etten tällä koko reissulla taida löytää ollenkaan sopivaa avaimenperää. Tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu. Se nimittäin löytyi. Zagrebista, eräästä tavaratalosta. Sydän-avaimenperä! 
Eihän se mikään iso juttu ole, mutta minä tykkään pienistä, kauniista asioista ja vielä parempi, jos niihin liittyy jokin muisto. Tämä todellakin on kaunis avaimenperä. Pidän kovasti noista väreistä ja kuvioista ja miten sydän on muotoiltu. Käteä vasten se tuntuu kivalta, ei kylmältä, niinkuin monet metalliset vastaavat.

Tämä avaimenperä pääsi heti käyttöön ja siitä asti se on liikkunut sinne minne minäkin. Laitoin sen jopa uuteen banneriini, koska miusta avaimessa ja sydämessä on jotain symbolista. Plus uudesta avaimenperästäni muistan aina Kroatian ja matkamme. Ja arvatkaa, mikä on Kroatian symboli..?
post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)