perjantai 20. syyskuuta 2013

REISSUN JÄLKEEN

Kotiin on nyt vihdoin palauduttu. Kamppeet on purettu matkalaukusta. Pyykkipino oli aikamoinen ja tämän päivää olen sitä selvitellyt. Espanjassa pyykinpesu tai paremmin sanottuna kuivaaminen on oikein metkaa puuhaa. ;) Monetkohan sukat tai pyykkipojat olen tiputtanut naapurin terassille? Upsista.
Ihana olla taas kotona. Moni pieni, suuri asia on muuttunut. Kuten vaikkapa se, että miun poissaollessani tänne oli ilmestynyt uusi perheenjäsen. Esittelen hänet pikimiten, jahka ensin itse tutustun häneen. En malttaisi odottaa!
 
Unkari-Kroatian matkamme oli erilainen monessakin mielessä. Tämä oli pisin reissuni (jos ei lasketa Espanjan matkoja sekä koulun puolesta tehtyjä vaihtoja). 16 ihanaa reissupäivää on takanapäin, mutta kamerassa on parhaat palat tallella. Otin jopa ihan vain muutaman videon, kun seilasimme Adrianmeren aalloilla. Niitä aaltoja, tyrskyjä, aurinkoa, kaunista rannikkoa ja saaria voisi tuijottaa pienen ikuisuuden.
Budapest.
Yhden matkan aikana tutustuimme kahteen maahan. Kuljimme junalla, lentäen, bussilla, metrolla, laivalla ja ratikalla. Silti käveltyä tuli ylivoimaisesti eniten. Jalkaparkani. Budapest-Zagreb-Plitvice-Dubrovnik –huippureitti, suosittelen! 

Matkamme aikana majoituimme hotellissa, hostellissa ja asunnossa. Kolme tyystin erilaista majoitusta. Sattumalta kaksi niistä osoittautui TripAdvisorin suosittelemiksi. 

Vielä reissutunnelmat pyörivät päässä. Vastentahtoisen blogitauon jälkeen tulossa postauksia reissustamme. Pahoittelut, etten bloggaillut reissun päältä. Olisin kovasti halunnut välittää reissukuulumisia jo paikan päältä, mutta en omista minikannettavaa tai tablettia. Muutenkin koko matkan ajan olin internetin saavuttamattomissa. Miulla oli vain vihko ja kynä mukana jemmassa ja siihen tuli raapustettua aatoksia. Lomallakaan en tahtonut irtautua kirjoittamisesta. Kynään oli tartuttava kirjoitusvimman iskiessä. Olisi ollut kiva jo silloin jakaa ne teidänkin kanssa. 

Unkarin ja Kroatian ymppääminen samaan reissuun oli varsin toimiva ratkaisu. Tosin nyt jos suunnittelisin reissun uudestaan, niin olisin Budapestissa pidempään. 
Maisemaa Dubrovnikista.
Tykkäsin molemmista maista ja kaikki kolme kaupunkia, Plitvicen kansallispuisto ja Elafiti-saaristo olivat eri kivoja. Silti tuntuu, että Budapestilla oli meille eniten annettavaa. Mutta huikean ihana matka oli tällaisenaan. Ihanat muistot jäivät lämmittämään mieltä ja siitä ammennan energiaa tulevaan. Lisää postauksia tulossa myöhemmin!

post signature

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)