tiistai 31. heinäkuuta 2012

WAR OF THE DEAD -STONE'S WAR (kauhu, toiminta, v.2011, 85min.)

Elokuva filmattiin jo vuonna 2007, mutta ensi-iltansa se sai vasta v.2011. War of the dead –Stone’s war –elokuva oli tarkoitus esittää Cannesin elokuvajuhlilla v.2008.

Ohjaaja: Marko Mäkilaakso (hän on myös käsikirjoittanut elokuvan)
Rooleissa: Andrew Tiernan, Mikko Leppilampi

Esittely
Toisen maailman sodan aikaan kapteeni Stone johtaa yhdysvaltalaisista ja suomalaisista koostuvaa sotilasjoukkoa kohti vihollista, mutta annettu missio ei hoidu ihan niin kuin pitäisi…

Arvostelu
En oikein tykännyt tästä elokuvasta. Olisin kyllä halunnut tykätä, sillä erityisesti zombi –ja kaikenlaiset kauhuelokuvat ovat tämän tytön mieleen. Elokuvan lähtöidea; zombit, toinen maailmansota ja natsien kokeet oli äärimmäisen nerokas ja hyvä. Voi, voi kunpa käsikirjoitukseen olisi panostettu enemmän aikaa ja kehitelty juoni paremmaksi toisin sanoen uskottavammaksi, niin tästä olisi voinut tulla kaikkien aikojen zombi-elokuva.

Mutta ei! Elokuvassa ei tuntunut olevan sellaista punaista lankaa, ei mielenkiintoista päähenkilöä, ei kunnon selviytymistarinaa ja henkiinjäämiskamppailua. Mukaan ujutetulla rakkaustarinalla ei ollut päätä eikä häntää. Näyttelijät, kuten Mikko Leppilampi, eivät loistaneet tässä elokuvassa. Kaikesta näkyi näytteleminen, esimerkiksi vuoropuheluissa oli sellaisia kliseitä. Elokuva ei nostattanut kylmiä väreitä, eikä pelottanut mitenkään.

Muuten elokuva on ok ja vaikea sota-aihe hoituu kunnialla. Elokuva ei sentään ole tylsä, vaikka välillä on hetkiä, jolloin tuntuu, ettei tarina etene suuntaan eikä toiseen.
Kuva on lainattu täältä.Elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)