keskiviikko 22. elokuuta 2012

TÄLLAINEN HEDELMÄMEHU

Nyt tein sellaisen mehun niistä vanhoista tutuista aineksista, paitsi, että lisäsin myös vesimelonia. Sen kyllä sitten myös huomasi! Eli jos tykkää vesimelonista, niin tässäpä mehuvaihtoehto.

Itse en enää mehuihin laita ollenkaan sokeria. Olen huomannut, ettei se ole tarpeen. Jos teen mehun kirpeistä hedelmistä, niin sitten laittaisin sokeria makua neutralisoimaan.
Hedelmämehun ohje (2-4 annosta)

Ainekset:
1 persikka
1 banaani
n. 15 mansikkaa
2 appelsiinia
vesimelonia oman maun mukaan
loraus maitoa
(1-2 tl sokeria)

1. Kuori persikka, pilko.
2. Kuori baani, viipaloi.
3. Puhdista mansikat, irrota kanta ja pilko paloiksi.
4. Leikkaa vesimelonista sopiva siivu ja pilko.
5. Halkaise appelsiinit ja purista appelsiinien mehu.
6. Survo persikka, vesimeloni, banaani, mansikat sauvasekoittimella.
7. Lisää appelsiinimehu ja maito ja halutessasi sokeria. Sekoita minuutti pari ja mehu on valmis. Laita jääkaappiin ja juo, kun ovat kylmiä.


2 kommenttia:

  1. Nami! Itsekin tykkään tehdä smoothieita, mutta lisäilen niihin enemmän rahkaa, siemeniä, pähkinöitä ym ja vain vähän hedelmää. Pystyisikö muuten sauvasekoittemalla hienontamaan esim. auringonkukansiemeniä tai manteleita, oletko kokeillut? Minun pitäisi hankkia uusi vempain enkä haluaisi isoa tehosekoitinta...

    VastaaPoista
  2. Oi, siun smoothiet kuulostaa myös terveellisiltä ja hyviltä! :) Valitettavasti en osaa sanoa saisko sillä hienonnettua, olis kyl aika kätevää, jos sais. En ole siis kokeillut, ainakaan vielä. Muuten sauvasekoitin on kyllä ollu hyvä mm. mehujen ja creman tekoon ja ei vie niin paljon tilaa kuin tehosekoitin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)