maanantai 18. kesäkuuta 2012

LA CHISPA DE LA VIDA (tragikomedia, v.2011, 98min.)

Huh, olen sanaton. Katsoin elokuvan La chispa de la vida (suomeksi Elämän liekki). Kaiken lisäksi siinä oli juuri ne tapaamani kaksi kuuluisaa, joista olin aikaisemmin tehnyt postauksen. Harmi, ettei tosiaan Salma Hayek ollut silloin paikalla. Olisin enemmän kuin mielelläni halunnut bongata Salman, koska hänet tiesin entuudestaan elokuvamaailmasta, kun taas José ja Fernando ei kuulostanut yhtään tututulta. Olkookin, että täällä Espanjassa kaikki kyllä heidät tietää…

Ohjaaja: Álex de la Iglesia
Rooleissa: José Mota, Salma Hayek, Fernando Tejero

Esittely
Elokuva kertoo Robertosta (José Mota), joka on työtön ja yrittää löytää töitä mainosmaailmasta. Kukaan ei kuitenkaan enää muista, että juuri hän oli idean ”Coca-Cola: Elämän liekki”-sloganin takana. Roberto haluaa unohtaa hetkeksi vaikean elämäntilanteensa ja muistella niitä onnellisempia aikoja. Niinpä hän suuntaa hotellille, jossa vietti kuherruskuukauden Luisan (Salma Hayek) kanssa. Kaikki ei mene kuitenkaan, niin kuin pitäisi…

Arvostelu
Ikävä kyllä itse elokuva oli minulle pettymys. Ehkä minulla oli liian suuret odotukset. Tragikomediaa on varmasti hurjan vaikea toteuttaa, mutta lopputulos kallistui mielestäni enemmän draaman puolelle.

Sinällään elokuvan pointti elämästä, talousvaikeuksista ja työttömyydestä viehätti. Toteutus oli kuitenkin harvinaisen puuduttavaa katseltavaa. Lähinnä siksi, koska suurin osa elokuvasta pyöri yhden kohtauksen ympärillä. Itse en vain löytänyt sitä elokuvan komediallista puolta ja juuri tragikomedioissa toivoisi saavuttavan sellaisen tunteen, ettei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. 

Elokuvan perusidea ja hyvät näyttelijät José Mota, Salma Hayek ja Fernando Tejero kannattelivat elokuvaa ja niinpä sen jaksoi katsoa alusta loppuun –ilman nukahtamista tai haukottelua.  

Muistutan, että muissa arvosteluissa elokuva on saanut hyvät arvostelut. Itselle ei vain natsannut tämä elokuva ihan täysillä.
Kuva lainattu täältä.
Elokuvan trailerin voi katsoa täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)