tiistai 19. kesäkuuta 2012

MINÄ, KIRJOITTAJA

Olen nyt jonkun aikaa sulatellut ajatusta kertoa teille hieman enemmän itsestäni.

Sain Teiltä toiveen tästä postauksesta. Mietittyäni ja pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että blogi olisi varmasti paljon mielenkiintoisempi, jos tietäisitte enemmän kirjoittajasta.  

Blogiani kirjoitan tarkoituksena tuottaa viihdyttävää ja/tai hyödyllistä tekstiä, joskus jopa pilke silmäkulmassa. En siis ollut ajatellut esitellä itseäni sen perusteellisemmin. Nyt kuitenkin päätin tehdä pienimuotoisen esittelyn. Jos oikein innostun, niin luvassa on toinen postaus tyyliin 100 faktaa tms. :)

Kirjoittajasta
On aina niin hankala aloittaa itsensä esitteleminen, mutta aloitetaan nyt siitä perinteisestä. Eli olen 26-vuotias, maalta lähtöisin, nykyisin Espanjassa viihtyvä neito. Olen myyntitöissä, mutta teen silloin tällöin myös sarjakuvia julkaistavaksi.

Koulutukseltani olen matkailualan restonomi ja omimmillani olenkin, kun saan suunnitella ja toteuttaa tapahtumia, juhlia ja matkoja.  Joskus jopa unelmoin hääsuunnittelijan urasta, johon koulutukseni periaatteessa antaisi hyvät valmiudet.

Tie Suomesta Espanjaan
Opiskeluaikoinani tapasin espanjalaisen miehen, todella mielenkiintoisen ja samanhenkisen persoonan kuin minäkin. Se oli kuin rakkautta ensi silmäyksellä ja hänen takiaan lähdin Espanjaan.

Opiskelut hoidin kuitenkin kunnialla loppuun ja samalla töissä käyden. Vielä opiskelujenkin jälkeen jäin Suomeen töihin, koska tarvitsin lisää työkokemusta ja rahaa. Muutto Espanjaan pelotti ja jännitti –kuitenkin hyvällä tavalla.

Aloitin ensin Au Pairina vahvistaakseni espanjan kielen taitoa. Aloitin silloin espanjan kurssin ja opin valtavasti. Samalla tutustuin mahtaviin tyyppeihin eri maista, mm. Yhdysvalloista, Puolasta ja Saksasta. Au Pair-aikana Madrid tuli tutuksi.

Sen jälkeen muutto toiseen kaupunkiin, eli Zaragozaan. Töitä ei kuitenkaan löytynyt. Olin työttömänä, en saanut mistään työttömyyskorvausta. Niinpä päätin palata Suomeen kesäksi töihin ja pääsin samaan paikkaan kuin aikaisemmin. Sitten palasin takaisin Espanjaan. Oikeastaan alkoi sellainen kausi, että olin vuoroin Espanjassa ja vuoroin Suomessa. Kunnes nyt vihdoin tärppäsi ja sain töitä Espanjasta!

Intohimona matkustus ja elokuvat
Rakastan matkustamista. Tutustuminen toisiin kulttuureihin, ihmisiin ja maihin on jotain todella upeaa ja mielestäni se on suuri rikkaus. Tutuiksi ovat tulleet Venäjä, Ruotsi, Viro, Iso-Britannia, Ranska, Tšekki, Saksa, Andorra, Tunisia sekä tietenkin Espanja. Vaikken pääsekään matkustelemaan ihan niin usein kuin haluaisin, niin mielessäni aina suunnittelen seuraavaa kohdetta. Esimerkiksi nyt ajatuksissa siintää Venäjä, etenkin Pietari houkuttaa, Unkari ja Yhdysvallat. 

Toinen intohimon kohteeni on elokuvat. Se näkyy myös blogissani elokuva-arvostelujen muodossa. Olen myös päässyt erilaisiin tilaisuuksiin, joissa näyttelijät ovat esitelleet uusimpia elokuviaan. Mielenkiintoisimmilta näyttelijöiltä olen rohkaistunut pyytämään yhteiskuvan muistoksi, vaikka jollain tasolla olen hieman ujo. Olen myös ollut avustajana parissa elokuvassa, jolloin pääsin näkemään millaista elokuvan teko on käytännössä.

Pukeutuminen on…
Olen uteliaan kiinnostunut pukeutumisesta, vaatteista ja asusteista ja sen inspiroimana kirjoitan tänne. Osittain tuo innostukseni on varmaan isoäidiltäni peräisin. Hän nimittäin oli Helsingistä kotoisin ja omasi kadehdittavan vaatehuoneen, vaatteita lattiasta kattoon unohtamatta korkokenkiä ja asusteita. Mustavalkokuvissa näen isoäitini korkokengissään, jakkupuvussaan ja vaaleine hiuksineen jostain 50-luvulta ja ei voi kuin todeta, miten tyylikäs ja kaunis hän on ollut.

Juuri naisellinen tyyli vetoaa minuun, vaikka myönnettävä se on: en itse ole mikään tyylitaituri tai design-vaatteiden suurkuluttaja. Minulle pukeutuminen on kuitenkin toisten huomioonottamista, joten yritän panostaa siihen.

Tiedän oman tyylini, mutta välillä tuntuu, että olisi kiva repäistäkin. Hauskin kokemukseni oli, kun pukeuduin 60-luvun mekkoon erään tapahtuman tiimoilta. Monesti myös huomaan, etten osaa yhdistellä vaatteita ja niin sitten jotkut vaatteet jää vaatekaappiin. Pukeutumisessa yritän kuitenkin kehittyä ja nähtäväksi jää minne se viekään. Tuolle matkalle kutsun myös teidät mukaan!

Muutama sananen blogistani
Blogiini kirjoitan postauksia pienistä, suurista asioista, jotka jollain lailla ovat liikuttaneet. Jokaisen postauksen takana on jonkinlainen ajatus. Pääsääntöisesti kuitenkin kepeiden asioiden parissa mennään.

Kaikenlainen palaute on tervetullutta ja kommenttinne erittäin odotettuja! Minut tavoittaa sähköpostitse vinna.vivi@yahoo.es ja kommentin aiheesta kuin aiheesta saa jättää kommenttilaatikkoon. Myös uudet lukijat ovat todella tervetulleita.

Tervetuloa mukaan!2 kommenttia:

  1. Matkustaminen on todella monelle elämäntapa, niin myös meillä. Useita vuosia ulkomailla, useissa eri maissa ja lisää pitää nähdä.

    VastaaPoista
  2. Vau, kuulostaa tosi hienolta! :) Juuri noin sitä tutustuu parhaiten toisiin maihin ja kulttuureihin. Se jos mikä on rikkaus. :) Voi, kun tosiaan itsekin pääsisi useammin reissuun! Ja en sulje pois myöskään sitä vaihtoehtoa, jos asuisin joskus jossain toisessa maassa. Mutta, mutta. Joko ei ole rahaa tai sit kun on, niin ei ole vapaa-aikaa. Mahdoton yhtälö välillä. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)