tiistai 5. kesäkuuta 2012

SARJA-ARVOSTELUSSA LOST

Huom! Sisältää juonipaljastuksia

Sarja
Olen nyt katsonut Lostin kaikki kuusi tuotantokautta, ensimmäisestä jaksosta aina viimeiseen. Lostia olen katsonut niin englanniksi kuin espanjaksi, joista kumpikaan ei ole äidinkieleni. Ihan hyvin kuitenkin pysyin juonessa mukana. Aikaisempia postauksiani Lost-sarjasta (ilman juonipaljastuksia) voitte lukea täältä, täältä ja täältä.

Lostissa riitti vauhdikkaita juonenkäänteitä ja loppua kohden se oli todella paljon erilaisempi kuin mitä parin ensimmäisen tuotantokauden perusteella olisi voinut arvata. Toisaalta oli hyvä, että Lost onnistui yllättämään ja luomaan jännittävän ilmapiirin. Lost todellakin on tasokas sarja ja etenkin henkeäsalpaavan kauniit maisemat olivat kiva lisä. Tosin mielestäni ensimmäiset tuotantokaudet olivat aivan omaa luokkaansa, siis alyttömän hyviä -etenkin näin jälkikäteen mietittynä. Toisin sanoen, taso hieman lopahti loppua kohden.

Sarjan parasta antia olivat sarjan monet henkilöt ja kuinka jokaiseen heistä pääsimme tutustumaan muistojen kautta. Jokaisella oli jotain annettavaa. Kukaan ei ollut täydellinen. Se ehkä olikin niin hienoa Lostissa… Siinä oli suuri ajatus takana. Kukaan ei ole täydellinen ja vaikkemme ole täydellisiä niin meidän ei kuitenkaan tarvitse kuolla yksin. Myös aikamatkustusidea Lostissa oli hyvä. Minä jo ehdin huolestua, löytävätkö päähenkilömme koskaan omaan aikaansa. ;)

Kuva lainattu http://www.uri.cl/cine/explicacion-del-final-lost-perdidos

Loppu
Päätösjakso ei ollut niin jännittävä kuin olisin toivonut, mutta ihan kelvollinen kuitenkin. Locke (Musta savu) kuoli, mikä oli jo arvattavissa. Osittain jännitystä ei enää loppupuolella ollut, koska Mustan savun arvoitus oli jo selvinnyt aikapäiviä sitten.

Lopussa oli kuitenkin ihastuttavaa nähdä, miten toisensa unohtaneet ihmiset löysivät toisensa ja rakastuivat uudelleen. Loppukohtaus, jossa koko porukka oli ikään kuin kirkossa, oli outo. En oikein tiedä, mitä siitä pitäisi ajatella? Oletan, että he löysivät sisäisen rauhan ja ennen kaikkea saivat olla jälleen yhdessä. Joka tapauksessa päähenkilömme kokivat uskomattoman seikkailun. Kyse ei tosiaankaan ollut vain lento-onnettomuudesta ja saarella selviytymisestä, vaan heidän täytyi selviytä myös elämässään ja uskoakseni se juuri on se ydinidea Lostissa. 

Annan Lostille neljä tähteä, koska mielestäni se on kokonaisuudessaan erinomainen sarja, jossa juoni oli hyvä ja asiat loksahtivat paikoilleen pala palalta. Näyttelijät olivat erinomaisia. Muutenkin Lostissa oli sellaista syvyyttä.

2 kommenttia:

  1. Minäkin katselin innolla Lostia pari ekaa tuotantokautta, mutta sitten se muuttui niin utopistiseksi, että en innostunut enää. Kiva lukea arvostelusi!

    VastaaPoista
  2. Joo, siis todellakin muuttui utopistisempaan suuntaan ja loppua kohden niin paljon erilaisempi kuin mitä alkupuolella. Minulla, kun on aina tapaa veikata, mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta Lostin kohdalla ei onnistunut ihan.

    Luulenpa, että Lost on myös sellainen sarja, joka pitäisi katsoa kahteen kertaan löytääkseen kaikki ne yksityiskohdat. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, että katsoin. Sai olla mukana seikkailussa. Vieläkin mietityttää tuo loppu. :)Hienoa kuitenkin, että on ollut kiva lukea arvostelu! Sehän on vain minun yksittäinen mielipide, mutta toivottavasti niistä on apua. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)